Iwellon luotsaamassa hyvinvointivalmennuksessa edetään jo neljättä viikkoa. Viime viikon torstaina kokoonnuimme treenaamaan poikkeuksellisesti Kinkomaan Vitapolikseen, hyvinvointialan keskittymään, jossa Iwellolla on omat tilat.

Torstain treeni koostui ihanasta ja rauhallisesta rullailusta foam rollerilla (onko tämä nyt sitten putkirulla suomeksi?) ja venyttelystä. Foam roller olikin mulle ihan uusi tuttavuus, ja ihana sellainen olikin! Nyt nimittäin rulla on pakko hankkia kotiinkin.

Kuva Hennalta
Rullailemalla hoidetaan lihasta ympäröiviä lihaskalvoja ja kudoksia. Itse löysin oikestaan joka puolelta kehoa ihan törkeän kipeitä kohtia, jo pelkästään liikkumattomuus kun voi aiheuttaa tälläisiä jumeja. Foam rollerin avulla voikin hieroa lähes koko kehon lihakset. Rulla sopii muun muassa reisilihasten, pohkeiden ja yläselän hieromiseen. Hieronnan voimakkuutta voi säädellä oman kehon painolla. Todella tehokasta, ja miten mainio apu esimerkiksi meille selkäkipuisille kenellä ei kotona ole hierojaa auttamassa jumin iskiessä. Pakko saada oma pötkö! ;)

Kuva Kertulta
Valmentajamme Henna muistutteli venyttelyn ohessa meitä rauhoittumisesta ja kehonhuollosta, lempeästä harjoittelusta. Lihasten venyttely on ihan yhtä tärkeää kuin hiki päässä hyppiminenkin. Läksyksi saimmekin huolehtia siitä, että treeniviikko sisältää ainakin yhden rauhallisemman hetken, esimerkiksi juuri rullailua tai venyttelyä. Nämähän on ihan helppo toteuttaa kotona telkkaria katsellessa. Vaikkakin alkuun tuo rullailu saakin ehkä silmissä näkymään lähinnä tähtiä :)

Itselläni onkin kehonhuollon osuus toteutunut viime viikolla oikein hyvin. Tietoinen kehoa kuunteleva ja rauhallinen ote treenien aloittamiseen on tuntunut toimivalta. Paikat eivät kipeydy niinkuin alussa vaikka treeni rankalta ajoittain tuntuukin. Viime viikkoon mahtui keskiviikkona lihaskuntoharjoitusta ja tiistaina ja torstaina kehonhuoltoa; joogaa, rullailua ja venyttelyä. Tehtäväksi annetut kolme liikuntakertaa viikossa on toteutunut ihan hyvin ja melkoisen helpostikin, ihme kyllä! Loppuviikkoon olin suunnitellut jälleen lenkkiä, mutta sen sijaan käpyttelinkin Särkänniemessä ja kiepuin pää alas päin Tornadossa. Omanlaistaan hengenravintoa sekin, ja ehdottomasti päälle hyväksi :)

Maanantai: -
Tiistai: Jooga 1h
Keskiviikko: Kuntopiiri venyttelyineen 1h 15min
Torstai: aamulla Yoga for athletes 30min, illalla foam roller 1h
Perjantai: -
Lauantai: (Särkänniemessä)
Sunnuntai: -

Miltäs sinun viikkosi näyttää? Muistatko venytellä ja ottaa rauhallisestikin?


Tässäpä vielä kertauksena IWELLOjengin kokoonpano ja tavoitteet:

Kotvasia Sanna
Tavoite: Löytää innostus ja aika lihaskunnon kohentamiseen ja järkevöittää ruokavaliota.
Tavoite: Päästä jojoilusta eroon, eli omaksua täysin uusi elämäntapa. Kiinteytyä ja keventyä! Sekä vielä saada arki balanssiin perheen, koulun ja treenaamisen suhteen.
Minä
Tavoite: Nivelrikkoisen kivuton liikkuminen ja liikunnasta nauttiminen, sekä muutaman kilon painonpudotus.
Talo Luck Heidi
Tavoite: Oppia stressinhallintaa ja löytää liikunnan ja hyvinvoinnin balanssi.
Minishow Melina
Tavoite: Muotoja kroppaan kiinteytyksellä ja senttien nipistämisellä + aikaa liikunnalle arjessa -> hölkkä takaisin kuvioihin.
Kuiskauksia Niina
Tavoite: Tehdä liikunnasta harrastus ilman stressiä ja suorittamista. Sen myötä parempi lihaskunto, ryhti ja kiinteyminen.
Tavoite: Tasapainon ja liikkuvuuden lisääminen sekä treenaamisen monipuolistaminen.
Lillalove Laura
Tavoite: Hyvästit sokeririippuvuudelle ja tavoitteita treenaamiseen.
Tavoite: Pudottaa muutama kilo painoa, kiinteytyä ja nostaa peruskuntoa lenkkeilyn ja kotona tehtävän liikunnan avulla.
MINI Elina
Tavoite:  Muutaman kilon painonpudotus ja sen lisäksi kasvattaa lenkkikuntoa.


Treenikuulumisiamme voi seurata myös instassa #IWELLOJENGI ja #hyvinvointi10