Sen lisäksi että olen aina ollut melkoinen booklover, tuo nykyään myös kirjallisuuden opiskelu elämääni kirjoja. PAL-JON kirjoja. Luettavaa olisi niin paljon, etten ehdi millään lukea kaikkea sitä, mitä haluaisin (tai edes mitä pitäisi lukea...). Luonnollisesti odotan yhä enenevässä määrin opiskelun loppumista ja sitä kaikkea vapaa-aikaa, jonka sitten voin käyttää vapaavalintaisten kirjojen lukemiseen. Kesäloman aikana luin paljon ja lupasinkin itselleni, että yritän nipistää aikaa jatkossa opiskelulukemisen ohella myös muuhunkin lukemiseen. Rakastan kun saan päästää mielikuvituksen lentoon fiktiota lukemalla ja toisaalta tykkään lukea myös inspiroivista ja kiinnostavista asioista ihan tietoakin.

Lukulistalla odottaa ihan hurja määrä luettavaa, ja jo luetuista on kirja-arvioita tulossa tänne blogiin lähiaikoina enemmänkin. Ajattelin, että kirjat sopivat aiheena joulunalusaikaan, onhan kirja mitä mainioin lahjaideakin! Lokakuun Mitä Suomi lukee -listaus ilmestyi juuri, ja tästä innostuinkin nostelemaan esiin muutamia kirjoja. Mikä parasta, minulla on tarjota alekoodi, jolla saa Adlibriksen koko valikoimasta -10%, joten viikonloppuna on hyvää aikaa kirjahankinnoille, toivottavasti saatte näistä hyviä vinkkejä!


Myydyimpien listalla kotimaisen kaunokirjallisuuden ykkösenä on Ilkka Remeksen Kremlin nyrkki, kakkossijalla Sofi Oksasen Koirapuisto. Tässä kohtaa hävettää myöntää olevansa kirjallisuuden opiskelija, jolla on yleissivistyksessään paitsi Remeksen, niin myös Oksasen kokoinen aukko. Apua! Tämän lupaan kyllä paikata pikimmiten, vaikkakaan Oksasen aiheet eivät ole minua juurikaan puhutelleet.

Niin ikään kymppikärjestä löytyvät varmasti lukemisen arvoiset Olli Jalosen Merenpeitto ja Finlandia-ehdokkaanakin oleva Pajtim Statovcin Bolla. Veikkaanpa, että nämä neljä ovat suosittuja lahjakirjoja tänä jouluna.

Käännetyn kaunokirjallisuuden kärjessä on tuttuja nimiä; Nesbo, Lagercrantz ja Murakami. Tähän halusin nostaa kuitenkin itseäni kiinnostavat ja paljon kehutut Margaret Atwoodin Testamentit ja Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija.


Tietokirjojen puolelta löytyy yleensä mulle ne kiinnostavimmat kirjat. Tällä hetkellä myyntilistan kärjessä keikkuu Jari Tervon Loiri elämäkerta ja kakkosena jo pitkään listan kärkipäässä ollut Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni. Tämä on muuten itselläni parhaillaan luvussa, ja voin kyllä lämpimästi suositella kaikille! Omalla lukulistalla odottelee myös Hermo - Murharyhmän mies, joka vaikuttaa tosi kiinnostavalta. Niin ikään Keto kickstart - Keto reseptejä -kirja kiinnostaisi juuri nyt, kun olen tekemässä pientä ruokaremonttia. Nämäkin ihan loistavia lahjaideoita monenlaiselle lukijalle!

Lastenkirjojen puolelta on pakko mainita listan kärkipaikkaa pitävä Mauri Kunnaksen uutuus, Hurjan hauska unikirja - Kaikkien aikojen hauskin kirja nukkumaanmenon ihanuudesta ja kamaluudesta. Kuulostaisi aika sopivalta meikäläisellekin :) Kunnas-fanitusta olen tartuttanut, tai ainakin yrittänyt tartuttaa myös kummitytölleni. Häneen uppoaa kyllä mainiosti myös Tatun ja Patun huumori. Lasten ostetuimpien listalla kakkossijaa pitääkin Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja.

Pokkarilistalla on kaksi kiinnostavaa jo pitkään lukulistalla odottanutta kirjaa; Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan (tämän kaltaiset elämäntaito-oppaat puhuttelee mua ihan erityisesti, hih) ja Hotakaisen Kimi Räikkönen. Kimi-kirjasta olen kuullut tosi paljon kehuja ja arvioiden mukaan kirja on hauska ja helppolukuinen. Tässäpä siis ehdoton lahjavinkki sellaiselle, joka ei ehkä kovin innokas ole ollut kirjaan tarttumaan, eikä ainakaan työmatkalle roudaile mukanaan paksuja opuksia. Minä keksin ainakin yhden sellaisen tyypin :)

Kiinnostaako sinua joku näistä? Vai suositteletko jotain listan ulkopuolelta?
Millainen olisi sinusta paras kirjalahja?

Tästä pääset kirjaostoksille Adlibrikselle!
Koodilla MARRAS10 
saat viikonloppuna pe-su, 8.11.–10.11. välisenä aikana -10% alen
kaikista kirjoista, myös kurssi- ja digikirjoista.


Ihanaa viikonloppua kirjojen parissa!


*Postaus sisältää mainoslinkkejä*