Ensi kesän odotus voidaan julistaa virallisesti alkaneeksi kun 10 kuvaa kesään -haaste alkaa. Homman nimihän on se, että otan kuvan kotini ikkunasta samasta kohtaa joka kuukausi samana päivänä. Tuleva kesä on vain 10 kuvan päässä ja aikahan tunnetusti sujuu rattoisammin kun on kivaa tekemistä. Bonuksenahan tästä saa vielä kivan muiston kuvasarjan muodossa itselleen. Toki on kiva myös päästä kurkkimaan miltä kavereiden maisemat muualla näyttävät kussakin kuussa.

Keksin tämän haasteen neljä vuotta sitten ja näitä kuvia ja kuvasarjoja on tosi hauska vertailla. Olen kuvannut joka vuosi vähän erilaisen kuvan ja koonnut kertyneistä kuvista joka kuukausi kollaasin jolloin muutokset maisemassa näkee selkeämmin. Täältä voit vilkaista haasteen ensimmäisiä vuosia.

Tänä vuonna kuvaan keittiön ikkunasta kohti naapurin pihaa. Kuvauspäiväni on edelleen kuun 14.pv, niinkuin joka vuosi aiemminkin. Tämän vuoden kuvasarjasta tuleekin melkoisen erilainen kun puut ovat tiputelleet lehtiään jo heinäkuusta(!) saakka.

Haluatko mukaan haasteeseen?
Tämä on aikas hauskaa ja helppoa;
- valitse ikkuna tai paikka mistä kuvaat maisemaa
- valitse jokin päivä kuukaudesta jolloin kuvaat
- kuvaa samanlainen kuva joka kuukausi, samaan aikaan samasta paikasta
- halutessasi voit kerätä kertyneet kuvat kollaasiksi joka kuukausi tai vaikka haasteen päättyessä

Joka vuosi tämä tulee sanottua, mutta ajatelkaa se ensi juhannus köllöttelee taas vain kymmenen kuvan päässä, sitä odotellessa!

Tähän haasteeseen on jokainen tervetullut mukaan ja postauksen ensimmäistä kuvaa voi käyttää vapaasti omassa blogissa. Minä haastan tänä vuonna mukaan maisemaansa kuvaamaan Ruutin. Olisi hauska nähdä miltä siellä vuodenkierto näyttää.

Oletko sinä mukana odottamassa kesää? :)
Kerrohan jos olet mukana haasteessa, haluan vilkaista miltä teillä näyttää!