Tartun aina tilaisuuteen hehkuttaa jotain ehdotonta lempparituotettani. Myhäilen tyytyväisyydestä vaikkapa kun ystäväni kiinnostuu suosittelemastani jutusta ja kertoo myöhemmin kuinka oikeassa olinkaan. Olinkin hurjan innoissani kun pääsin mukaan Indiedaysin ja Vuokkosten kampanjaan ja saan mahdollisuuden kertoa suuremmallekin porukalle Vuokkoset-siteiden erinomaisuudesta.

Kuten varmasti tiedättekin, olen kuiva- ja herkkäihoinen atoopikko. Ihoni on todella ohut ja se ärtyy, kutisee ja punoittaa tosi helposti. Atooppinen ihohan on rakenteeltaan normaalista poikkeava ja ihon pintasolukko päästää helposti ulkoapäin tulevat ärsykkeet ihoon, siksi on äärimmäisen tärkeää miettiä tarkkaan millaisia tuotteita käyttää. On olemassa aineita, jotka ärsyttävät herkkää atooppista ihoa ja joita on syytä vältellä. Näitä ovat mm. villa ja muut karheat tekstiilit, pesu- ja puhdistusaineet, hajustetut tuotteet, kuten hajuvedet, partavedet, deodorantit, voiteet, osa kosmeettisista aineista ja ihonhoitotuotteista.

(Kiitos kuvalainasta Janet)
Huomaan itsekin, että usein tulee kiinnitettyä eniten huomiota kosmetiikkaan jota käyttää. Vähintään yhtä tärkeätähän on kuitenkin kaikki muukin ihoa vasten oleva; kuten juuri siteet. Ja tämähän koskee tietysti normaali-ihoisiakin, ei ainoastaan meitä atoopikkoja. Olen itse monissa jutuissa urautunut vanhoihin tapoihini ja ostan usein tottumuksesta samaa tuttua tuotetta. Siteiden kohdalla olin pitkään tuskastellut niiden hiostavuutta ja epämukavuutta, kunnes muutama vuosi sitten bongasin Vuokkoset Cotton siteet ja pikkuhousunsuojat. Jo ekasta käyttökerrasta olin myyty! Cotton-sarjan tuotteiden pinta on hengittävää 100% luonnon puuvillaa ja ne tuntuvat käytössä todella erilaiselta kuin kaikki aiemmin käyttämäni siteet. 

Vastikään raikkaan uuden ilmeen saanutta Vuokkoset-siteiden laajaa valikoimaa koristaakin avainlippu- ja joutsenmerkin lisäksi allergia- ja astmaliiton allergiatunnus. Tuotteet eivät sisällä turhia kemikaaleja, kuten hajusteita, ja ne on valmistettu tarkoin valituista ja puhtaista raaka-aineista. Minulle on ihoystävällisyyden ja mukavuuden lisäksi tärkeää myös se, että tuotteet valmistetaan Suomessa. Valmistaja Delipap Oy on suomalainen pitkän historian perheyritys, ja olen tyytyväinen voidessani tukea ostopäätökselläni suomalaista yritystä. Käytän mielelläni tuotetta jonka valmistajan arvot kotimaisuus, ihoystävällisyys, laatu ja ympäristövastuu ovat minullekin tärkeitä asioita. Tälläisillä arjen pienillä valinnoilla todellakin rakennetaan tulevaisuutta.

Millaisia arvoja sinä suosit ostopäätöksiä tehdessäsi?