Voi morjens millaista on elo täällä ollut viime aikoina! Empä muista ikinä olleeni tälläisessä sairauskierteessä. Kaikkihan alkoi joulukuun alussa flunssalla ja keuhkoputken tulehduksella joka ei tuntunut paranevan ollenkaan. Nenän limakalvot ovat yhä (!) aivan turvoksissa, nenä tukossa ja verta tulee nenästä jatkuvasti. Seuraavaksi olikin sitten vuorossa poskiontelotulehdus, mutta antibioottikuurin jälkeen olo tuntui samanlaiselta, yhtä tukossa on nenä. Nyt myös toiselta puolelta kasvoja alkoi tunto heikentyä ja kuulo samalla puolella tuntui alentuneen. Kasvot eivät ole kokonaan halvaantuneet, mutta tunto on erilainen vasemmalla ja oikealla puolella. Jälleen päivystykseen, josta lääkäri lähettikin sitten samaa vauhtia sairaalaan. Otettiin verikokeita, tehtiin neurologisia testejä ja odoteltiin tuloksia. Lopulta kahden neurologin päätöksellä päätettiin ottaa näyte selkäydinnesteestä. 

Mulle on tehty kerran aikaisemmin selkäydinpunktio, eikä se ole toimenpiteistä mukavin, mutta halusin ehdottomasti että se otetaan, vakavampien sairauksien poissulkemiseksi. Lääkäreiden epäilyn mukaan kasvohermossani on tulehdus joka aiheuttaa nämä tuntohäiriöt. Epäilyä tukee se, että olen viitisen vuotta sitten kärsinyt samanlaisesta oireistosta, flunssan jälkitautina silloinkin. Tulehdusarvot eivät olleet koholla, joten pääsin lähtemään kotiin ja loput tulokset tulisivat postitse kotiin. Sain reseptin limakalvojen turvotusta helpottavaan lääkkeeseen. Kasvohermon tulehdukselle ei voi tehdä mitään, tunto palautunee kasvoihin sitä mukaan kun kasvohermo kasvaa ja uudistuu, eli hyyyyvin hyyyvin hitaasti...


Selkäydinpunktion jälkeen jotkut saavat kiusakseen postpunktionaalisen päänsäryn. Sain sen taannoin ekalla näytteenottokerralla ja se särky todella kaatoi petiin, pystyyn ei voinut nousta ollenkaan. Olin nyt varautunut että joudun hakemaan veripaikan punktion jälkeen, vaikkakin otin kiitollisena vastaan vinkin juoda paljon, varsinkin kofeiinipitoista juomaa punktion jälkeen, se saattaisi ehkäistä tuota päänsärkyä. Jo yöllä päivystyksestä kotiuduttuani litkin väkisin kokista ja pelkäsin aamua. Aamun koittaessa huomasin että päänsärky ei ollut, ainakaan vielä, alkanut. Join urakalla kokista mutta viitisen minuuttia pystyssä oltuani aivan järkyttävä selän hermosärky kaatoi minut uudestaan sänkyyn. Makuuasento helpotti oloa, mutta istuminen tai seisominen sattui aivan helvetisti. Töihin lähdin kuitenkin reilusti buranalla ladattuna. 

Selkäsärkyä potiessa meni viikko. Makuulla pystyi olemaan kun oli ottanut reilusti särkylääkettä. Jostain kumman syystä särky alkoi helpottamaan kun otin pienen tauon jälkeen käyttöön Tempur-tyynyni. Ehkä muutenkin reistaava selkä jotenkin otti itseensä neulalla ronkkimisesta. No, huomasin koukuttaneeni itseni cokikseen, olinhan juonut mustaa limsaa viikossa enemmän kuin koko elämäni aikana. Postpunktiopäänsärystä ei varmasti enää pelkoa ollut, muuten vaan alkoi sitten maistua vähän liiankin hyvin :)


Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Viime lauantaina herätessäni käteni olivat tosi kipeät, sunnuntaina jo siinä määrin kipeät etten pystynyt nukkumaan kyljelläni. Maanantaiaamuna oikealla kädellä ei pystynyt tekemään mitään, se oli kosketusarka ja käsivarteen oli noussut outoja patteja ihon alle. Samaan aikaan migreeni hakkasi päässä. Pääsin vasta tiistaina päivystykseen jolloin todettiin tulehdusarvojen olevan koholla. Käsivarren patit olivat turvonneita imusolmukkeita, jossain päin kehoa bakteeri jyllää, ei kyllä tiedetä missä. Antibioottikuurilla tuo kaiketi talttuu. Kuuri loppui eilen ja nyt odotankin kauhulla mitä seuraavaksi mahtaakaan olla luvassa...

Viikon migreenin potemisen jälkeen katkesi kamelin selkä senkin suhteen ja aloitin uuden estolääkekokeilun. Osasin odottaa sivuvaikutuksia mutta sainpa kyllä niin karsean olon, että huhhuh... Tästä taidan kuitenkin kertoa enemmän seuraavassa migreeniaiheisessa postauksessa. Nyt on vaan selvittävä eteenpäin päivä kerrallaan kunnes lääke alkaa vaikuttaa ja sivuvaikutukset häviävät. Siihen asti mennään hieman kännisellä olemuksella. Mutta hei, jo toista päivää ilman cokista! :)

Mitäpä teille kuuluu? Oletteko olleet terveinä?
Monessa paikassa tuntuu nyt influenssa ja oksutauti jylläävän. Yritän vältellä niitä viimeiseen asti...