Minulla on keittiössäni ongelma; siellä valmistuvat ruuat maistuvat aina ihan samalle ja tylsälle, koska käytän usein ihan samoja mausteita, ruokaan kuin ruokaan. Indiedaysin ja Santa Marian yhteistyössä pääsin kuitenkin tekemään makumatkan aasialaisiin makuihin.


Sain kokeiltavakseni useita erilaisia Santa Maria Aasia-tuoteperheen tuotteita ja näistä ensimmäiseksi kokeilukseni kehittelin hedelmäistä kanaa kookosmaidossa, ihan helppoa ja nopeaa arkiruokaa. Tämä ei ole tulista ja sopii meille herkkämasuisillekin thairuuan ystäville. Toki tulisuutta voi ruokaan lisätäkin erilaisilla maustekastikkeilla.

Hedelmäinen kana thaimaalaiseen tapaan

300g kananpojan fileesuikale mango 
(käy toki muukin, tai vaikka marinoimatonkin)
1 pieni kesäkurpitsa
1/2 tuore ananas
1 prk (400ml) Santa Maria Organic kookosmaitoa
1 Santa Maria Asian Spices Pineapple Thai -maustesekoituspussi
1 rkl Santa Maria Chili & Garlic Sauce Sriracha

Lisäksi:
Santa Maria riisinuudelia
limeä, thaibasilikaa

Paista kanasuikaleet pannulla, lisää joukkoon suikaloitu kesäkurpitsa. Sekoita Asian Spices Pineapple Thai -maustesekoituspussi ensin kookosmaidon joukkoon ja lisää sitten kastikkeeseen. Mausta ruokalusikallisella Chili & Garlic Sauce Srirachaa ja kiehauta kokoon. Lisää lopuksi kuutioitu ananas kastikkeeseen. Tarjoile riisinuudelin kanssa ja koristele limen viipaleilla ja thaibasilikalla. Halutessasi voit lisätä limen mehua ja thaibasilikaa myös kastikkeen joukkoon.


Annoksen lisänä voi tarjoilla lisäksi tulisempaa inkiväärillä maustettua Sweet Chili Ginger -kastiketta.

Voihan NAM! Todella herkullinen thairuoka! Ihania uusia makuja.
Kyllä aasialainen ruoka tuli nyt jäädäkseen meidän keittiöön! Ihastuin riisinuudelien helppouteen ja ne toivat kivaa vaihtelua melkoisen yksipuoliseen ruokavaliooni. Mausteseoksilla ja -kastikkeilla on tosi helppo maustaa thairuoka mieleisekseen, tähänkään en tosiaan käyttänyt mitään muita mausteita, kanasuikaleetkin kun olivat marinoituja. Pineapple Thai on mieto sekoitus inkivääriä, valkosipulia, kaffirlimea ja ananasta ja tuore ananas sopii sen kanssa mainiosti ja on ihanan raikasta kastikkeessakin, suosittelen kokeilemaan!

Mitähän kivaa näistä seuraavaksi keksisin? Onko sinulla jokin aasialainen lemppariruoka?


*Postaus toteutettu yhteistyössä Santa Marian ja Indiedaysin kanssa*