Jännäsin vähän, kun uusi yhteistyökumppanini Nu3 lähetti minulle kokeiltavaksi matchaa. Ihan ensimmäiseksi piti googlettaa että mitäs se sellainen on! Luettuani matchasta ja sen vaikutuksista kiinnostuin todella. 

Matchateejauhetta saadaan vihreistä teepensaiden lehdistä. Haudutettavasta teestä poiketen jauheesta valmistettava tee sisältää kaikki teelehtien ravintoaineet. Huomionarvoista on, että matcha sisältää jopa nelinkertaisesti kofeiinia kahviin verrattuna. Nu3 matchatee tulee Aichista, Etelä-Japanista valvotulta luomuviljelyalueelta. Matcha sisältää runsaasti antioksidantteja ja sen kerrotaan myös vahvistavan vastustuskykyä ja vauhdittavan aineeenvaihduntaa. Matcha rauhoittaa ja rentouttaa ja lisäksi se sisältää myös kuituja, joten se myös auttaa pitämään verensokerin tasaisena.

Kuulostaa hyvältä, eikö?! Ainut pelko olikin sitten maku. Pelkäsin matchateen maistuvan vihermehulle, mutta kuinka väärässä olinkaan! Matchatee maistuu ihanan lempeälle ja pehmeälle, jopa paremmalle kuin tavallinen vihreä tee! NAM! Melkein pitäisi vaihtaa musta tee kokonaan tähän matchaan.

Teestä voi tehdä eri vahvuista jauheen ja veden suhdetta muuttamalla. Matchasta voi myös valmistaa lattea! Huomenna aion napata kauppareissulta mantelimaitoa ja kokeilla. 
Varmasti herkkua!

Sain Nu3:lta kokeiltavakseni myös Puhdistamon OptiMSM:ää, joka tuleekin tehokäyttöön nivelrikon hoitoon. Olen syönyt MSM:ää jo jonkin aikaa pienellä annoksella, mutta nyt ajattelin kokeilla annoksen nostamista pikkuhiljaa. Lisäksi pääsen herkuttelemaan luomulaatuisilla Nu3 chiansiemenillä. Matchan ja chian yhdistämällä voisi tehdä vaikkapa matcha-chiapuddingin, todellista superfoodia! Näistä saakin vaikka mitä herkkuja taiottua, kaikkia on myös helppo sujauttaa smoothien sekaan.

Kiinnostaisikin kuulla, miten sinä käytät chiansiemeniä ja onko matchatee sinulle tuttu tuote?


*tuotteet saatu blogin kautta