Tiedän, ei pitäisi mainita tuota otsikon s:llä alkavaa sanaa vielä aikoihin, se tuntuu manaamiselta, mutta mitä tämä sää muutakaan on! Tekee mieli käpertyä viltin alle villasukat jalassa, sytyttää kynttilöitä ja ottaa kirja käteen. Kyllä, toden totta, KIRJA! Saatoin vannoa keväällä viimeisen kurssin jälkeen etten kajoaisi aikoihin minkäänlaiseen opukseen, en ainakaan ennen syyskuuta ja koulun alkua. Vaan toisinpa kävi, olen löytänyt lukemisen ilon taas vuosien jälkeen, ihanaa!

Alkukesästä nappasin mukaani kirjastosta tuttua ja taatusti hyvää Anna-Leena Härköstä ja Agatha Christietä. Härkösen Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia sisälsi lyhyitä hauskoja juttuja, ja sen myötä pääsin lukemisen makuun taas. Seuraavaksi ahmin Lisa Jewellin Sen ainoan oikean ja himoitsin lisää samantyylistä. Jäljellä oli kuitenkin vielä helmi, nimittäin ennen lukematon Poirot; Neljä suurta. Olen lukenut Christien tuotannon lähestulkoon kokonaan läpi, harmikseni vaan hukannut nuorena aloittamani listan luetuista kirjoista. Silloin tällöin kuitenkin eteen tupsahtaa joku lukematon seikkailu, se on aina kivaa!

Näitä kolmea voin kaikkia suositella lämpimästi. Aion metsästää käsiini vielä muutkin Lisa Jewellin romaanit, oli nimittäin todella hyvin kirjoitettua "hömppää", aivan ihana kirja <3

Tänään poikkesin taas kirjastossa ja tällä kertaa haaviin tarttui Sinkkuelämää-kirjailijan Candace Bushnellin järkälemäinen Hissillä huipulle, Pasi Ilmari Jääskeläisen Jyväskylään sijoittuva reaalifantasia Harjukaupungin salakäytävät, sekä Charlaine Harrisin Veren voima, eli Sookie Stackhouse-sarjan ensimmäinen osa. Innostuin näistä Sookie-kirjoista, kun tajusin että tapahtumat eivät olekaan näissä yhtenevät kuin True Bloodissa, loppuratkaisukin kaiketi on erilainen kuin telkkarissa nähty. Nyt kierurtelen täällä valinnanvaikeudessa, mistä aloittaa!

Luetko sinä? Minkä kirjan luit viimeksi? Mitä kirjaa suosittelisit?
Itseäni kiinnostaisi juuri nyt Lisa Jewellin tyylinen, hyvin kirjoitettu chicklit, onko ehdotuksia?