Bongasin tänään Reetan blogista hauskan kuvahaasteen. 
”Avaa tietokoneesi kuvatiedostot. Valitse kansioista järjestyksessään viides. Avaa se. Valitse kansion viides kuva ja kerro tarina sen takaa.”

HYI! Huudahdin ääneen avattuani viidennen kansioni viidennen kuvan. Note to self: Älä ikinä kuvaa ihoasi läheltä päivänvalossa, äläkä ainakaan julkaise kuvaa kaiken kansan nähtäväksi. No mutta tässäpä se kuitenkin on.

Kuva on kesäkuulta 2012, jolloin olin vielä mustahiuksinen tyttö. Muistan tilanteen hyvin, olin juuri tullut solariumista ja saanut päähäni ostaa kunnon punaisen huulipunan. Sellaisen löysinkin ja kotiin tultuani mallailin ihanaa sävyä parvekkeella ja nappasin muutaman kuvan nähdäkseni miltä se näyttää päivänvalossa.

Tässä kuvassa on montakin huomionarvoista seikkaa. Ja ei, huomiota ei kannata kiinnittää tuohon hikiseen ja punoittavaan, meikittömään ihooni. Niin ikään huomio kannattaa pitää poissa huulista, joihin puna on vetäisty kokeilumielessä ilman rajauksia ja näyttää jäätävältä. Huomiota ei myöskään kannata kiinnittää tuohon nuoruudessa vinoksi kaaduttuun nenään.

Huomionarvoista sen sijaan on se, miten vielä kolme vuotta sitten tämä mun kasvojen maksaläiskätilanne oli hallussa! Kuvassa eletään kesäkuuta ja poskilla on vain tuollaista hentoista, pisamaa muistuttavaa pilkkua. Nykyisinhän läiskät eivät ole hävinneet enää edes talven ajaksi. Kummassakin poskessa on iso, useiden senttien kokoinen laikku, joka vain tummenee kesän kuluessa, vaikka naamalla olisi koko ajan 50 suojakertoimen voide. Olen tuomittu kulkemaan toisessa poskessani musta neliö ja toisessa musta kolmio. Kaunista.

Huomionarvoista on myöskin se, miten kivalta tuo huulipuna näyttääkään! Miksiköhän en ole useammin käyttänyt sitä? Täytyykin joskus tehdä postausta erikseen huulien meikkaamisesta, jospa saisin vinkkejäkin tuon vaikean alahuulen meikkaamiseen. Samoten taidan paneutua tähän maksaläiskäaiheeseenkin omassa postauksessaan. Karsea kuva, mutta saimpa hyviä postausideoita :)

Millainen otos on sinun 5.valokuvakansion 5.kuva?