Muistatte ehkä taannoisen lupaukseni alkaa tutustua luonnonkosmetiikkaan. Mullahan ei ollut kokemusta kuin muutamasta satunnaisesta luonnonkosmetiikkakokeilusta, mutta halu tutustua tuotteisiin oli sitäkin suurempi. Ajatus siitä, ettei iholleen tulisi ladattua ties mitä tuntemattomia aineita kuulosti houkuttelevalta, mutta jostain syystä kuitenkin kaupan hyllystä tuli napattua mukaan se tuttu ja turvallinen tuote. Flow Kosmetiikka auttoi minua kuitenkin vähän, ja sain kokeiltavakseni muutamia kiinnostavia tuotteita. Olenkin käytellyt näitä jo pidemmän aikaa ja löytänyt selkeitä uusia lemppareita!

Flow Kosmetiikka:
  • Tuotteemme ovat luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja
  • Ne ovat aidosti vaikuttavia ja terapeuttisia
  • Mahdollisimman vähän pakkausjätettä, suosimme kierrätettäviä materiaaleja
  • Ei synteettisiä hajuste-, eikä väriaineita
  • Ei parabeenejä, eikä muita synteettisiä säilöntäaineita
  • Ei mineraaliöljyjä
  • Ei Sodium Laureth Sulfaattia, eikä muita vahvoja tensidejä
  • Ei eläinkokeita
Oliiviöljy luomusaippua on nykyisin jo poistuva tuote. Käytin oliiviöljysaippuaa käsisaippuana ja käytössä saippua oli käsille ihanan hellivä ja kosteuttava tavalliseen saippuaan verrattuna. Minun tulee pestyä paljon käsiä päivän aikana, ja tällä pestessä käsien iho ei kuivunut korpuksi. Valikoimassa uuden Piparminttusaippuan testaaminen kiinnostaisi kovasti, sen sanotaan rauhoittavan ärtynyttä ja jopa auringonpolttamaa ihoa. Tulisi varmasti kesällä tarpeeseen!


Ihanan täyteläinen hamppuvoide kuivalle iholle. Käytä mihin tahansa ihoalueille kasvoille, käsille, jaloille ym. hoitamaan ja kosteuttamaan ihoa. Hamppuöljy hoitaa myös erilaisia iho-ongelmia ja atooppista ihoa. Riittoisa ja miellyttävän mietotuoksuinen, (mandariinia, mirhaa, teepuuta ja laventelia). Ei sisällä synteettisiä säilöntäaineita, kaikki raaka-aineet täyttävät eurooppalaiselta luomukosmetiikalta vaadittavat kriteerit.

Hamppuvoiteesta tykkäsin kovasti! Säikähdin aluksi sen omaan nenääni melkoisen voimakasta tuoksua, mutta yllätyksekseni herkkä ihoni ei reagoinut siihen mitenkään. Voide on ihanan täyteläistä ja parhaimmillaan juuri kovilla pakkasilla talvikuivan ihon taltuttajana. Atooppisen ihoni rauhoittajana vertaansa vailla. Ehdottomasti jää käyttöön vastaisuudessakin!

Sisältää suojaavaa, hoitavaa ja kosteuttavaa auringonkukkavahaa.
Vaaleanpunainen, aavistuksen kiiltoa antava huulten kosteuttaja, jossa ihoa pehmentävää, ihanan tuoksuista aitoa mansikkaa. Tekee huulet sileiksi ja pehmeiksi. Sopii myös vegaaneille.

Mansikka huulivoiteen tuoksu oli aivan ihana mansikkainen, mutta valitettavasti tämä oli omaan tarpeeseeni turhan kevyesti kosteuttava. Mun tosi kuivat ja halkeilevat huulet kaipaavat tuhdimpaa voidetta. Tätä on tullut sipaistua kuitenkin kotona huulille sen ihanan tuoksun takia. Huulivoidevalikoima on uudistumassa, ja mansikka huulivoide onkin poistuva tuote, saas nähdä mitä ihanuuksia tilalle tuleekaan :)

Kuorinta ja kosteutus samalla kertaa.
Mineraalipitoinen himalajanvuorisuola puhdistaa ja auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta. Tuoksuna sensuellia vaniljauutetta ja raikasta appelsiinin eteeristä öljyä, joka auttaa poistamaan nestettä kehosta ja puhdistaa ihoa sekä koko kehoa. Virkistävä mutta samalla rentouttava appelsiini stimuloi henkistä tilaa ja piristää mielialaa.

Herkuista herkuin, eli Vanilja & appelsiini himalajansuolakuorinta. Tässä purkissa on todellakin kuorinta ja kosteutus yhdessä! Ja lisänä vieläpä aivan ihana, syötävän herkullinen tuoksu! En ollut ennen käyttänyt suolakuorintaa, ja ihastuin tässä siihen tunteeseen, että sitä suolaa eli rakeita todella on, eivätkä ne liukene heti pois. Olen ärsyyntynyt useissa kuorinta-aineissa siihen, että rakeita on liian vähän tai ne ovat liian pieniä, ja tuntuu ettei niiden käytöstä ole ollut mitään hyötyä. Tämä tuntuu todella tehokkaalta ja silti kuorinnan jälkeen iho on ihanasti täydellisen kosteutettu, eikä kiristävä lainkaan. Tuoksu jää myös iholle. Totaalinen rakkaustuote <3

Kaikenkaikkiaan luonnonkosmetiikkaan tutustuminen alkoi kiinnostaa entistä enemmän näiden tuotteiden kokeilun myötä. Varmasti tulen ostamaan näitä hyväksi havaittuja lisääkin, ja nyt uskallan helpommin testata muitakin uusia tuotteita. Ennakkoluuloni ja epäilykseni herkän ihoni ja luonnonkosmetiikan yhteensopivuudesta heitin romukoppaan. Flow kosmetiikan tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa, ehdottoman tarkkoja luonnonkosmetiikan laatustandardeja noudattaen. Ensimmäistä kertaa minulla oli sellainen olo, että tiesin tarkkaan mitä aineita iholleni laitoin! Uskon että tulen löytämään jatkossa entisten lemppareidenkin tilalle vieläkin ihanampia juttuja luonnonkosmetiikan puolelta kunhan pidän silmät auki ja uskallan rohkeasti kokeilla ja yllättyä :)
Muita ihania tuotteita ja lisätietoa Flow kosmetiikasta löydät yrityksen nettisivuilta.

Millaisia kokemuksia sinulla on luonnonkosmetiikasta?
Entä onko Flow kosmetiikka tuttu merkki?


*Tuotteet saatu kokeiluun blogin kautta*