Kuva: Facebookista

Kävin eilen passikuvassa, reissua varten kun passikin on sopivasti uusittava. Viimeisin passikuva oli niin jäätävä, että epäilen vahvasti olisiko mut vanhalla passilla käännytetty Dubaissa rajalta epäilyttävänä henkilönä. Vaikka kuinka sitä yrittää panostaa; meikkaa siististi, laittaa tukkaa ja harjoittelee ilmettä (I know...) miten hitossa ne kuvat aina näyttää ihan 'mug shoteilta'!? Tuosta eilen otetusta kuvasta puuttuu tasan vaan pituusmitta taustalta ja kyltti kädestä. Voi elämä! Passia vartenhan kuvalle on olemassa sen miljoona erilaista ohjetta ja sääntöä, esimerkiksi ilmeen on oltava neutraali ja silmälaseja ei kuvassa saa käyttää. Voiko noin edes näyttää itseltään, varsinkaan ihminen joka aina käyttää rillejä? Siihen kun sitten kiipeät tuskaisen korkealle jakkaralle, istahdat huonolla ryhdillä ja yrität kaikkine silmäpusseinesi näyttää vakavaa naamaa valoissa, jotka tulevat paljastamaan kaikki ihosi ja naamasi virheet sekä liian pitkän juurikasvun tukassa. Mahtava fiilis.

No, ei auta itku markkinoilla. Seuraavat viisi vuotta mennään taas näillä. Toivottavasti seuraavan kerran passia uusiessa ne eivät ole keksineet kieltää meikkaamistakin valokuvaan, ai kauhee! :)

Tänään onkin taas Uunopäivä, sitä ennen on kuitenkin vielä työpäivä ja viikkosiivous edessä :) 
Kertokaahan mitä kivaa teillä on suunnitteilla viikonlopuksi tai mitä muuta mukavaa on mielessä. Kaipaan vähän hyviä juttuja piristykseksi tänne kiireen ja stressin keskelle :)

Leppoisaa lauantaita ihanat!