Meidän keittiössä valmistui taas superhelppoa arkista herkkuruokaa! Idea reseptiin sai alkunsa töissä käydystä keskustelusta, josta sitten muokkasin oman herkkuni. Makaroonilaatikosta tuli kukkakaalilaatikkoa!
Kollaasin kuvat: kasvikset.fi, rainbow.fi, valio.fi
Tarvitset:
keskikokoinen kukkakaali
jauhelihaa
maitoa
pari kananmunaa
pippuria, suolaa, sipulia, valkosipulia
aurajuustoa
Laatikko valmistuu yksinkertaisuudessaan samanlailla kuin makaroonilaatikko! Paista jauheliha ja pieni sillä aikaa kukkakaali. Minä jätin tällä kertaa isoiksi nupuiksi, mutta sopisihan tähän pienemmäksikin pilkottu kukkis. Lado kukkakaali ja jauheliha vuokaan, sekoita ja kaada päälle munamaito. Itse murustelin päälle vielä aurajuuston lopunkin. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40min.
Ja sitten vaan ääntä kohti! NAM! :P Suosittelen kokeilemaan jos kukkakaali kuuluu suosikkeihin!
Kukkakaali on muuten kuulunut mun lapsuuden inhokkiruokiin. Vasta vanhemmiten olen tuon herkun löytänyt, ja nykyisinhän siitä valmistuu jos jonkinnäköistä ruokaa täällä!
Onko sulla sellaista herkkua, jota pienempänä olet inhonnut?
Kokeiluun menee tuo setti. :)
VastaaPoistaMyös himoittaa kukkisgratiini, en vain ole ikinä tehnyt...
Mä vihasin pienenä aurajuustoa, ja nyt sitä pitää olla melkein kaikessa ruoassa. ;)
Vaikuttaa hyvältä, mutta harmi kuun en voi toteuttaa tätä, koska mieheni ei pidä lainkaan kukkakaalista :D
VastaaPoistaTäytyypä kokeilla kukkiksella, kaikki muut kaalit olenkin tainnut jo käydä läpi :)
VastaaPoistaTätä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaImage: Aurajuusto on kyllä niiiin namia! <3
VastaaPoistaSatuMaria: Voiih, sun mies jää kyllä paljosta paitsi :/
Rebecca R: No siellähän on oikea kaaliruokamestari! Saa jakaa, jos mieleen tulee muitakin hyviä kaaliherkkuja :)
Jonna H: Kannattaa ehdottomasti! :)
Mä oon tehnyt tästä oman version niin että muussaan kukkakaalin perunanuijalla ja sulatan sinne Viola afrikanpaprika tuorjuustoa 1/2 pak sekä purkki kermaa kyytipojaksi. Naaaams!!!
VastaaPoista-L- ;)
Oi nam! Tuotakin täytyy kokeilla! :P
VastaaPoistaAiai, tätä on pakko kokeilla! Mäkin vihasin laspena kukkakaalia. Nyt se on suurinta herkkuani!
VastaaPoistaVitsi miten kiva idea! Ei kyllä oo koskaan tullut pieneen mieleenkään tällänen ohje. Kiitos siis vinkistä! Pitää joskus laittaa testikeittiö pystyyn. :)
VastaaPoistaTäytyy kokeilla, tosin ilman homejuustoa.. Hrrr :D
VastaaPoistaMaanvaiva: Kannattaa testata! :)
VastaaPoistaHeisi: Ollos hyvä, pääni on ehtymätön reseptipankki :)
Henna: Heheh :) On varmasti hyvää ilmankin :)
Tämä resepti meni heti jemmaan! Nyt tiedän millä yllätän miehen seuraavan kerran. :D
VastaaPoistaRehu-vuoat olleetkin viime aikoina suuria miekkosen suosikkeja. Viimeeksi meillä oli kesäkurpitsalasagnea, namm..
En ymmärtänyt lapsena juustojen päälle lainkaan. Nyt uppoo melkein minkälainen juusto tahansa. ;)
No tätähän nyt on jo pakko tehdä!!
VastaaPoistaRagdoll: Kesäkurppalasagnekin on niiiiin hyvää! Ja joo, juustot on <3, kaikki käy :)
VastaaPoistaSannis: Kerrohan sit mitä tykkäsit! :)
Tämä taitaa mennä mullakin kokeiluun jossain vaiheessa, kiitos ohjeesta ja vinkistä. Terveellistä ja hyvää :)
VastaaPoistaJa halpaakin vielä! Kerrohan sitten mitä tykkäsit! :)
VastaaPoistaAivan vetistä tuli, vaikka tein ohjeen mukaan.
VastaaPoistaNesteen määrää muuttelemalla pystyy tuohon vaikuttamaan. Itsellä tästä on usein tullut liian kuivakasta.
VastaaPoista