Nyt en ole enää ihan varma puhunko itsestäni vai tästä jatkuvasti tulehtuvasta niskastani. Tämä tulehdus se tuntuu olevan oikea ärsyttävä pikku äkäpussi joka seuraa koko ajan mun mukana. Pieneksi hetkeksi aina helpottaa kunnes taas kohta päänsärky alkaa ja koko ajan saa olla varuillaan. Eikä elämää kokoaikaisen päänsäryn voi kyllä kovin hääviksi sanoa.

Kuvituksena mun joulukalenteri :)
Olen kärsinyt siis kallonpohjan tulehtumisesta nyt parisen vuotta. Niska on TODELLA herkkä kylmälle ja pienellekin vedolle, oli se sitten kylmää pakkasilmaa tai helteellä auton ikkunasta tulevaa lämmintä ilmaa. Pienikin veto saa siis kallonpohjan tulehtumaan josta alkaa päänsärky jota en pysty edes sanoin kuvailemaan. Lamauttava ja helvetillinen olkoot nyt sanoja sille. Olen sairastanut ikäni migreeniä ja luulin tietäväni mitä on kova särky, mutta nyt sen vasta tiedän. Mikään ei tuohon särkyyn auta ja se voi kestää parisen viikkoa poistuen sitten taas vaikkapa viikoksi alkaakseen jälleen uudelleen. Sanomattakin on selvää, että näin kovilla pakkasilla niska on koko ajan alttiina kylmälle teki mitä tahansa.


Hetkellistä apua olen saanut oman lääkärini kallonpohjaan lykkäämistä kortisonipiikeistä. Piikillä ei kuitenkaan viitsisi ihan joka päivä käydä, enkä tiedä kuinka usein niitä voisi edes laittaa. Lääkäri sanoi, että fysioterapeutti saa hieroa saa vasta kun kallon kosketusarkuus on poissa. Lieneeköhän sellaista vaihetta koskaan tulossa... Tulehduskipulääkkeille olen allerginen, joten apua ei niistäkään tässä tapauksessa ole. Ensiavussa saa kyllä yhden illan hyvät tumut jos sinne vaivautuu, mutta särky palasi viimeksikin samana iltana.

Ihaa, I so feel you!

Onko siellä ruudun toisella puolen ketään joka olisi samasta vaivasta kärsinyt ja tai muuten osaisi auttaa? Onko tälläiselle tulehdukselle itse mitään tehtävissä?


Ps. Aika söpö joulukalenteri vai mitä?