Kylläpäs nopsaan vilahti tämä lomanen ohi! Huomenna onkin sitten taas aika palata koulun penkille. Olin ensin päättänyt opiskella ahkerasti koko loman ajan, esimerkiksi terveystieto jota suoritan itsenäisesti verkkokurssina olisi todella tarvinnut paneutumista. Olen kuitenkin ollut niin sairaan väsynyt etten ole jaksanut tehdä yhtään mitään. Päätinkin sitten muuttaa suunnitelmaa ja oikeasti vaan lomailla ja ottaa rennosti. Töitten loppuminen ja kaikki muut viime aikaiset muutokset vaativat näköjään vähän verojaan. Joskus kai niitä akkujakin on ladattava, että jaksaa sitten painaa vuoden loppuun. Mitään varsinaisia lomiahan mulla ei ole ollut vuosikausiin, joten ei kai ihmekään että kroppa rupee jo vaatimaan vähän lepoa.


Alkuviikon lomailin äitin luona maalla. Tehtiin hyvää ruokaa, käytiin retkellä lähikaupungissa ja tein pieniä ostoksiakin. Näissä maisemissa mieli kyllä vaihtoi vapaalle ihan hyvin.


Varsinkin kun seurana oli tälläinen nappisilmä <3
Tyyppi seuraa mua kuin hai laivaa, vessaan ja suihkuunkin jos vaan päästää mukaansa.


Välillä tosin ikkunasta saattaa vilahtaa lintu. Ne vaatii vähän vahtimista ja haukkumista... Ja kuulisittepa sen metelin kun pimeän tultua ikkunoissa näkyy heijastumia sisällä liikkuvista hahmoista.


Äiti oli tyhjentänyt vanhasta piharakennuksesta pikkusiskon vanhoja barbeja ja muita leluja ja pessyt pois hiirenpaskoista. Mutta mikäs siellä seassa olikaan! Minun Mansikka Marja! Marja tuoksahti ihanalle mansikalle vielä muinoin 80-luvulla, nyt oli tuoksu haihtunut mutta aikas söpö hän edelleen on!


Keskiviikkona menin sairaalaan ihotautipolille kontrollikäynnille. Sovimme että valohoitoon en tänä talvena mene, koska loppupelissä saan muutamista solariumkäynneistä pitkäaikaisemman ja paremman avun. Näytin lopuksi lääkärille vielä mua vaivannutta herneenkokoista pattia kädessäni ja kysyin mielipidettä. Oma diagnoosi osui todennäköisesti oikeaan ja kyseessä on rokotuskohtaan kertynyt kudos (!). Rokotus tuohon on laitettu vuosia sitten, mutta helpommaksi tutkimisen teki se, että kankusta löytyy myös rokotuskohdasta samanlainen mokkula. Se kuulemma voi olla vaan kehon ominaisuus että alkaa kasvattamaan pistoskohtaan jotain ylimääräistä. Tuo käden patti mua vaan oli vaivannut ja sitä tuli aina näprättyä ja olikin kasvanut ja kipeytynyt kovasti. Lääkäri päätti sitten että nappaistaan patti samantien pois häiritsemästä! Kaksi tikkiä tuli ja toki niistäkin arvet jää, mutta eipähän tarvitse enää miettiä mikä tuo patti oli. Patti matkaa patologille ja lausunto sieltä tulee sitten ajallaan. Terkkuja vaan työterveyshoitajalle, että finni ei kestä paikallaan vuotta eikä kyllä näytäkään tuolta...


Torstaina olikin pakettipäivä! Jihuuuuu! Näiden sisältöä esittelyssä myöhemmin.
Käväisin torstaina lisäksi työkkärissä. Kyselin työkkäristä aiemmin olisiko olemassa jotakuta jolle voisi antaa oman CV:nsä ja työhakemuksensa arvioitavaksi, ja heiltähän tälläinen palvelu löytyy ja ihan ilmaiseksikin vielä! Olin toimittanut dokumentit ennalta toimistoon ja torstaina oli tunnin mittainen varattu aika jossa sain palautetta CV:stäni ja hakemuksestani. Oli kyllä hyödyllinen käynti, sai ihan erilaista perspektiiviä siihen omaan hakemukseen kun ulkopuolinen sanoo rehellisesti millainen kuva siitä muodostuu. Paperit käytiin ihan kohta kohdalta läpi ja sain korjaamisehdotuksia. Pitäisi kuulemma enemmän kokemuksella paukutella henkseleitä ja tuoda osaamistaan paremmin esille. Suosittelen kyllä ehdottomasti käyttämään tälläistä palvelua jos olette työtä hakemassa!


Perjantaina olikin piiiiitkään odotettu kampaaja! Ette usko miten mahtava tunne kun kehtaa taas liikkua ihmisten ilmoilla. Tämä oli varsinaisesti toinen kerta kampaajalla koko tänä vuonna!! Voisin sanoa, että ainakaan ei tukanlaittoon ole juuri tullut tuhlattua! Uskalsin testata ihan ennestään tuntemattoman kampaajan ja olen kyllä todella tyytyväinen, tuosta taiskin tulla mun uus vakkaripaikka. Tästä vähän venähtäneestä kesätukkaprojektista on tulossa myöskin erillistä postausta myöhemmin. Kulmakarvatkin sain värjättyä nyt kun tukkakin on värjätty, kummasti tuli ryhtiä naamaan!


Melkein koko lopun perjantain sainkin viettää parhaimman ystäväni kanssa joka oli Helsingistä tullut tänne lomailemaan miehensä luo. Siinä rupatellessa päädyin letittelemään K:n tukkaa ja tein kynsiinkin koristelakkaukset. Olin viimeksi tehnyt letin varmaan joskus 90-luvulla ja kivaa hommahan tuo oli. Olisipa itelläkin tuota tukkaa enempi että saisi tehtyä jotain kampauksia!

Viikonlopun olenkin sitten siivoillut ja valmistautunut jo kouluhommiin. Tuli kai sitä jotain tehtyä lomalla vaikka tuntuu että koko loma meni vaan lölleröidessä. Kiltti äitikin raahasi eteiseen kertyneet keräyspaperit pois ja eteiseenkin mahtuu nyt kävelemään, jihuuu! Roudasimme myös kirpparilta myymättä jääneitä vaatteita sekä UFF:n keräykseen että varastoon odottamaan seuraavaa myyntikertaa.

Nyt nappaankin kupillisen eilen tekemääni kiisseliä ja hyppään läksyjen ihmeelliseen maailmaan! Pikku hyppy raittiissa ilmassakaan ei varmaan olisi pahitteeksi :)

Olikos teillä lomaa, vai onko se vasta edessäpäin?