Tai ehkä jopa erikoisin hankintani ikinä: melkein tyhjä kirja.

Löysin reissullani Kiasman kirjakaupasta ihastuttavimman kirjan ikinä. Sen nimi on 642 things to draw.


"Äitiiii, mitä mää voisin piirtää?"
Ei tarvita äitiä täällä kun on kirja joka kertoo mitä tänään piirretään.
Kirja on siis tyhjä mutta jokainen sivu on jaettu erilaisiin osioihin joissa on oma aiheensa.


Yhdellä sivulla on vaihtelevasti joko yksi, kaksi, kolme tai neljä piirroksen aihetta. Sivuille alkaa sitten tulla pikkuhiljaa pieniä ja isompiakin piirustuksia.


Nyt onkin neiti perfektionistillä vaikeat ajat kun pitäisi päättää alkaako kirjaa piirrellä alusta järjestyksessä vai mielialan mukaan sieltä täältä. Ja piirtääkö suoraan kirjaan vai erilliselle paperille ja liimata piirros kohdalleen. Entä piirtääkkö vain lyijykynällä, vain tussilla vaiko sekaisin. Ja onko kuvat värillisiä vai ei, vaiko sekä että... HUH! Tässä sitä onkin miettimistä. Saas nähdä milloin pääsen aloittamaan itse sen piirtelyn :)

Ihanaa olisi saada aikaiseksi jotain luovempaakin välillä, tuntuu että kaikki käsillä tekeminen on jäänyt aivan unholaan viime aikoina. Tulevia näyttöjäkin varten pitää ihan pakostikin vähän piirustustaitoa herätellä. Koska eipä ole enää pitkäkään aika kun tässä saa taipua monenlaisiin suunnitelmiin ja pohja- ja perspektiivipiirroksiin. Kesällä tekis mieli aloittaa joku pieni nikkarointiprojektikin, josko tuonne parvekkeelle vaikka sais jotain rakenneltua tai tuunattua.

Olettekos huomanneet miten näin tietokoneiden aikana käsillä tekeminen unohtuu helposti? Itse olen huomannut esimerkiksi miten oma käsialakin on huonontunut, kun ei vaan tarvitse enää käsin kirjoittaa juuri mitään.