01 helmikuuta 2017

#greyhair

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 15.03
Oooh, täydellinen harmaa tukka! Mutta kaikki Lorealin Colorista Paint #greyhair myyty loppuun joka kaupassa. Kunnes vihdoin löysin yhden ainokaisen Sokoksen hyllystä. Ihanaa, uusi sävy!

Kuva ennen värjäystä
Tiesin toki, että raidoittamalla vaalennettu tukkani ei olisi tarpeeksi valkoinen, jotta pakkauksen lupaama vaaleanharmaa sävy olisi mahdollinen. Pelkäsin oman pohjani olevan jopa liian tumma, että tämä väri näkyisi tukassani lainkaan. Mutta toivoin edes aavistuksen harmaata sävyä, jopa enemmänkin tumman harmaata lopputulosta, kuten vaikkapa Jonnan tukka on.

Kuva värjäyksen ja useiden sävytyskertojen jälkeen.
Ei, mielessäni ei hetkeäkään käynyt, että kestoväri olisi 
v a a l e n t a v a. Jos pelkäsin oman hopeisen tukkani olevan liian tumma tälle sävylle, en pienessäkään määrin toivonut tai odottanut sen vaalenevan vaan tummuvan. Enhän missään tapauksessa olisi vaalentanut itse tukkaani. Myöskään pakkauksessa tai ohjeissa tätä ei mainittu, yleensähän vaalennusaineissa mainitaan esimerkiksi monta astetta tuote vaalentaa hiusta. Sitäpaitsi Lorealin Colorista -sarjassahan on erikseen vaalentamiseen tarkoitetut tuotteet. Olin. Niin. Väärässä.
Tukka on aivan kusenkeltainen.

Luonnonvalon sinisyys hämää latvan näyttämään jopa siedettävältä, mutta todellisuus iskee kyllä kun katsoo tyveä. Tiedättekö kuinka kauan kesti tulla mustasta tukasta puhtaan kylmään hopeansävyyn? Tiedättekö kauan kesti kasvattaa tukan koko pituuteen tuhkainen oma väri, jota oli niin helppo ylläpitää raidoittamalla muutaman kerran vuodessa? Tiedättekö miten kauan kesti päästä värjäyskierteestä ja miten ihanaa oli kun sai vihdoin nauttia hyväkuntoisesta tukasta? Uskotteko miten huoletonta oli, kun ei tarvinnut huolehtia juurikasvusta vaan oma sävy sulautui täydellisesti.

Sen kaiken minä heitin menemään 9 euron kotivärin hinnalla.

Sen lisäksi, että meinaan saada kusisen sydänhalvauksen joka kerta peilin ohi kävellessäni, itkee rahatilanteeni ja sydämeni verta sen lisäksi että tukan kunto ei tule kestämään korjaavia käsittelyjä. Itken sitä, miten ihminen voikaan olla tyhmä!

Mitä opin:
- Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se myös on sitä.
- Lue ETUKÄTEEN mitä muut ovat olleet mieltä tuotteesta. Mikäli on negatiivisiä kokemuksia, älä osta tälläistä tuotetta.
- Älä enää koskaan saa yhtä typerää ideaa.
- Halvasta kokeilusta muodostuu helposti yllättävän kallis kokeilu.
- 'Tein itse ja säästin' toimii oikeasti aika harvoin.
- Älä osta tuotetta jossa ei kerrota miten se toimii.
- Nykypäivän kuluttajan pitäisi osata lukea niitä pienellä purkin pohjaan präntättyjä INCI-listoja. Jos tämä taito puuttuu, jätä tuote kauppaan.
- Älä koskaan unohda luottokampaajasi tärkeyttä.


Miten on #Loreal, miten meni noin omasta mielestä tämän tuotteen kanssa? Osui ja upposi varmasti kohdeyleisöön, mutta kuinka paljon tyytyväisiä harmaahiuksisia asiakkaita? Vai onko sillä väliä, kunhan myydään hyllyt tyhjiksi?

V***u.

26 kommenttia:

Tiina A kirjoitti...

EI VOI OLLA TOTTA! Meinasin lähteä saman tien kauppaa ostamaan ko tuotteen kun katoi nvaan ensin ton ekan kuvan kauniin kylmän sävyisistä hiuksistani. Onneksi luin postauksesi loppuun saakka! Mulla kävi niin että pitkän rupeaman jälkeen sain vihdoin hyväkuntoiset ja viileän sävyiset hiukset aivan kuten säkin, mutta viime kerralla kampaaja lisäsi niihin lämpöä kun kuulemma sopii ihn väriini paremmin. Nyt on sitten punertavat hiukset, joista en yhtään tykkää ja etsiskelelen hopean sävyistä tuotetta.
En tajuu miten tää on niin vaikeeta kun kuitenkin näkee tosi upean harmahtavia hiuksia!
Tsemppia! Tiedän ton tunteen niin hyvin.

Jonna H. kirjoitti...

Voi apua, sun hiukset on olleet ihanat ennen värjäystä, miten ihmeessä siinä noin kävi?!? :o

Satu kirjoitti...

Mitä ihmettä? :o Mä ite lykkäsin samaisen värin kaverini päähän, lähtökohtana oli melkoisen lämmin vaalea ja lopputulokseksi saatiin kaunis harmahtavan vaalea. Oikeestaan lopputulos niin lähellä purkin kyljen kuvaa kuin vain voi päästä (omassa blogissani ennen ja jälkeen kuvat). Ihmetyttää kyllä miten sulla lopputulos oli noinkin päinvastainen :o

pikkutytonpaivakirja.blogspot.fi

Katja Vuori kirjoitti...

No auts!!! Tunnen suurta sympatiaa täältä suunnalta, koska, been there done that! Mulla kääntyy ihan järkyttävän helposti hiusväri keltaiseen, varmaan hiusten sisällä on jotain ihme piiloista punapigmenttiä mistä se sitten levähtää keltaisena aaltona kauttaaltaan jos sattuu vääränlainen väri... Ei auta vaikka pakkauksissa olis kuinka harmaa "lopputulos", se on vaan joku pahuus joissain hiusväreissä mistä ei tiedä etukäteen... tsemppiä sinne!!

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Apua. :/ Sympatiani sinne, ymmärrän kyllä että harmittaa ja paljon. <3

Henna kirjoitti...

No tää oli vähän kakka juttu, mutt tällekin varmasti naurat vähän myöhemmin kun tukka taas kunnossa <3

Henna / www.stoori.fi/pakkomielteita

Laura kirjoitti...

Eikä! Juuri manasin kallista kampaajareissuani, mutta toisaalta aina saan sitä, mitä olen tilannut. Mulla myös haasteena hiusten punapimentti, ja joskus kampaajakin on joutunut korjailemaan uutta hiusväriä toisen kerran, jotta lopputulos on ollut halutunlainen. Niissä tilanteissa olen ollut aina tosi tyytyväinen, etten ole ollut itse värjäämässä...

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Tiina A: No hyvä että luit loppuun, tämä kannattaa kiertää kaukaa!

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Jonna H: No niimpä! Lorealilla oli tähän hyviä selityksiä mut kuolisin nauruun jos kirjottaisin ne tähän, hohhoijaaa...

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Satu: On kyllä uskomatonta. Mun tukka oli vielä vaaleampi kuin tuo sun kaverin ja tämä on lopputulos... Huoh.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Katja: Tämä oli kyllä ihan vihonviimeinen kokeilu. Lupaa lyödä mua nyrkillä naamaan jos joskus tartun johonkin Lorealpakettiin :/

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Katja: Kiitos, ehkä tälle vielä joskus voi nauraa :/

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Henna: Siihen voi hetki mennä :P Henkisesti ja fyysisesti :D

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Laura: Joo kyllä olen lämmöllä kampaajaa ajatellut viime aikoina. Ihan vihonviimeinen kokeilu oli tämä kyllä. Toivottavasti jotain opin :/

Sanna kirjoitti...

Kirjoitat hyvin Tiia. Etenkin tuo viimeinen kappale osui naulankantaan; L'Orealin koko imago on minusta aina ollut aika "rahat pois valheella millä hyvänsä"-tyyppinen. Henk. koht. pyrin siksi karttamaan koko lafkaa. Olen itse kasvattanut oman luonnollisen hiusvärini takaisin, kaksi vuotta kului operaatioon. Eli tiedän tuon kaiken mistä kirjoitit, ja tuli ihan paha mieli puolestasi. Haluan toivottaa sulle zemppiä, ja mukavaa kevättä kaikesta huolimatta! ♡

FreakyAngel kirjoitti...

Komppaan! Seuraan tuota purkin tyttöä Tumblrissa ja näin tutun naaman ennenkuin edes purkkia. Tyypillä on upea tukka eli ostoon meni! (Ja, woohoo, harmaa!) No, niin: miehellä on vaalennettu/shokkivärjätty hius mutta vetäisimme tyvikasvun Moodilla pois ennen tuota. Yleensä emme samana päivänä enää hiusta käsittele mutta nyt oli kiire ja tuohan on väri. Juu juu. Haju oli KOVIN värinpoiston haju IKINÄ, ja me käytämme merkit Suomesta Ruotsin tarjontaan...Pisteli, kirveli ja poltti. Tulos: tuhkanvaalea, ei hiukkaakaan harmaa hius. Eli toimi hopeashampoon tavoin. Nyt hilseilee päänahka kivasti :D Minäpä sitten laitoin loput aineesta omiin, n. 2 vee sitten mustiksi värjättyihin latvoihin. Tadah:kusenkeltainen! Eli pelkkää värinpoistoa/vaalennusainetta tuo on, pyh pah ja pöh! Niin, ja koska ostin sen Ruotsista (en uskonut että Suomessa olisi) maksoin 2 e ENEMMÄN kuin Suomessa :P AAAARGH, ei muuta :D

Jessica kirjoitti...

Kauanko pidit sitä päässä?
Tuo kun on tosiaan kestoväri, niin jos sitä pitää liian vähän aikaa, niin kyllä se keltaiseksi jää.. itse en ole noihin sen enempää tutustunut, että mitä pakkauksessa sanotaan ja kuinkahan voimakas hapete siinä on mukana. Jos siinä on mieto hapete, niin suuri todennäköisyys on, että epätasaisessa pohjassa se väri ei jaksa vaalentaa tarpeeksi niitä tummempia kohtia. Vaan siinä käy sitten just niin että se vaalentaa 1-2 astetta jolloin lopputulos on keltainen... :/ harmillista jos pakkauksessa ei ohjeisteta tarpeeksi selkeästi millaiseen hiukseen tuo väri olisi tarkoitus laittaa, jotta lopputulos olisi kuvanmukainen.

op kirjoitti...

Mulle kävi sama juttu :( En lukenut tuotteesta etukäteen, vaan harmaiden hiusten kiilto silmissä lähdin värjäämään. EI OLISI KANNATTANU!!!! Nyyh nyt blondi tukka pilattu keltaisella. Siis miten voi olla niin huono tuote.

Anonyymi kirjoitti...

L'oreal on yllättäen vetänyt tämän tuotteen markkinoilta. "Liian haastava tuote kuluttajien käyttöön".

Unknown kirjoitti...

Minä laitoin sen pinkin version ja puolet karvoista poikki kymmenen sentin kohdalta. Ei vituta ei. Ikinä ei oo ykskään väri noin perusteellisesti tuhonnut mun hiuksia. Nää meni niin kauheeksi etten kehtaa mennä edes kampaajalle näyttämään.

Anonyymi kirjoitti...

Itse haksahdin samaan ajatukseen, ajattelin että viimeinkin oikeanlainen hopeanharmaasävy ja vielä kestovärinä! Taisin kuitenkin pelastaa itseni, kun väriä sekoitellessani säikähdin hajua. Yksikään kaupasta ostamani hiusväri ei ole koskaan haissut niin vahvasti ammoniakille kuin tuo! Vesi valui silmistä hajun takia ennenkuin ehdin edes aloittaa värjäämistä ja siinä kohtaa mietin että en taida uskaltaa kyseistä tököttiä päähäni laittaa.

Hiustenvärjäyskokemukseni ovat opettaneet sen verran että mitä kirvelevämpi haju, sitä todennäköisempää että hiuksista tulee palanut takkukasa. Heitin värin pois koskematta siihen.
Ilmeisesti kannatti.

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Anteeksi että vastaukset ovat viipyneet!
Sanna: Kiitos <3

FreakyAngel: Joo, tuote ei todellakaan ole sitä miksi sitä luulin, ärsytys!

Jessica: Pidin sen ohjeen mukaisen 30min, tais olla jokusen minuutin ylikin. No mutta tää paketti nyt antoi ymmärtää vähän muutakin :P

op: Voi ei, sinäkin. Tsemppiä sinnekin, ehkä opittiin tästä :P

Anonyymi: OHHOH! Mut selitys kyllä tukee hyvin imagoa. "Tuotteessa ei ole vikaa, kuluttajat on vaan tyhmiä"

Unknown: Oh no! Feel you :/

Anonyymi2: Kysyn itseltäni miks tuo haju ei saanu mua perääntymään. Hyvä ratkaisu sulta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja tästä syystä kannattaa mennä kampaajalle. Kestovärit on tehty myös vaalentamiseen. Terv. Kampaaja

Anonyymi kirjoitti...

Aina hiusvärit ei toimi kaikille samalla tavalla. Tiedän useita joilla ks. väri on saanut enemmän tai vähemmän vahvan harmahtavan tuloksen. Joten valitettavasti löytyy myös kuten sinä, joilla syystä tai toisesta väri ei toimi. Mutta se pätee kaikkiin väreihin. Kestovärit on myös vaalentamiseen joten tälläisetkin seikat tulisi itse selvittää ennenkuin tarttuu väri purkkiin. Niissä ei koskaan voi olla liian tarkka ja asioita tulee myös itse tutkia ennenkuin tekee. Lisäksi en voisi painottaa ikinä enempää kuin ensin kokeilemaan väriä pieneen osaan hiuksia kuten neuvotaan myös kokeilemaan väriä iholle jotta mahdollinen allerginen reaktio huomattaisiin. Myös maalaisjärki on tärkeää, ja vastuu tulee ottaa. :) Hiuksesti ovat varmaan jo hyvin hoidettu entiseen kuosiin, joten ensi kerralla viisaampana tai kampaajalla!

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Harmi että tälläinen toimiva loistotuote vedettiin markkinoilta :D

Anonyymi kirjoitti...

Itse kamppailen vihreän tukan kanssa, neljättä viikkoa. Kiitos colorista #bluehair ansiosta. Pitäis kulua 5-10 pesussa, ja paskat. Kyllähän se sininen läks jo toisena päivänä, mut skädäm nyt on ihan homeen vihree tukka. Oon ihan maassa ja ällöttää ja ahdistaa en tiiä mitä tälle tekis :(( Mut kamalaa toi sun tilanne :/ Otan osaa :(

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review