30 marraskuuta 2013

Naked truth

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.30
Kuva: Facebookista

Kävin eilen passikuvassa, reissua varten kun passikin on sopivasti uusittava. Viimeisin passikuva oli niin jäätävä, että epäilen vahvasti olisiko mut vanhalla passilla käännytetty Dubaissa rajalta epäilyttävänä henkilönä. Vaikka kuinka sitä yrittää panostaa; meikkaa siististi, laittaa tukkaa ja harjoittelee ilmettä (I know...) miten hitossa ne kuvat aina näyttää ihan 'mug shoteilta'!? Tuosta eilen otetusta kuvasta puuttuu tasan vaan pituusmitta taustalta ja kyltti kädestä. Voi elämä! Passia vartenhan kuvalle on olemassa sen miljoona erilaista ohjetta ja sääntöä, esimerkiksi ilmeen on oltava neutraali ja silmälaseja ei kuvassa saa käyttää. Voiko noin edes näyttää itseltään, varsinkaan ihminen joka aina käyttää rillejä? Siihen kun sitten kiipeät tuskaisen korkealle jakkaralle, istahdat huonolla ryhdillä ja yrität kaikkine silmäpusseinesi näyttää vakavaa naamaa valoissa, jotka tulevat paljastamaan kaikki ihosi ja naamasi virheet sekä liian pitkän juurikasvun tukassa. Mahtava fiilis.

No, ei auta itku markkinoilla. Seuraavat viisi vuotta mennään taas näillä. Toivottavasti seuraavan kerran passia uusiessa ne eivät ole keksineet kieltää meikkaamistakin valokuvaan, ai kauhee! :)

Tänään onkin taas Uunopäivä, sitä ennen on kuitenkin vielä työpäivä ja viikkosiivous edessä :) 
Kertokaahan mitä kivaa teillä on suunnitteilla viikonlopuksi tai mitä muuta mukavaa on mielessä. Kaipaan vähän hyviä juttuja piristykseksi tänne kiireen ja stressin keskelle :)

Leppoisaa lauantaita ihanat!9 kommenttia:

Liina / VillaILONA kirjoitti...

Heh, se on kyllä kumma miten se passikuvassa aina pystyykään näyttämään niin hullulta. Siitäkin huolimatta, vaikka sitä ilmettä kuinka harjoittelisi (niinpä, minäkin...).
Mullaviikonlopuksi on tiedossa 5v-synttäreiden järjestelyä, eli leipomishommia. Nyt vaan pitäisi jostain saada inspiraatio ja ideat että mitä leipoisi!

Jonna H. kirjoitti...

Se on se kuvakulma... Kun passikuva näpsäistään suoraan edestä ja se sopii aika harvalle! ;) Vielä pari vuotta niin itse joutuu saman kauhistuksen taas kokemaan. :D

Marianne kirjoitti...

Edellinen passikuva oli todellakin mugshot, uudessa passikuvassa näytän lätkänpelaajalta. Siis mieheltä. Se mugshot olis ollu parempi sittenkin....

Anonyymi kirjoitti...

Mikset saanut olla silmälasit päässä kuvassa? Henkilö, joka tarvitsee jatkuvasti lasit, saa pitää ne myös kuvassa. Ainut ehto on, että silmät pitää näkyä kunnolla, eli ne lasit pitää nostaa kunnolla nenälle, että koko silmä erottuu. Mulla on kans passikuvassa lasit päässä, eikä missään lentokentällä ole mitään valitettu, vaikka lasitkin on jo erilaiset.
-J

nunju kirjoitti...

Se jakkara on epäinhimillisen korkea! :)

littleB kirjoitti...

Liina: No kiva et on kohtalotovereita :) Ihana viikonloppu siellä! Voi kun tekiskin mieli leipoa :)

Jonna H: Joo, syytän ehdottomasti kuvakulmaa! :D

Marianne: Hahah! :D :D

J: Okei! En tiedä olisko tuo sitten vähän tulkintakysymys tai kiinni siitä saako kuvaaja otettua kuvaa niin ettei varjojakaan laseista tule. Mulle sanoi tuo kuvaaja suorilta kun paksusankaisten lasieni kans menin, et lasit pois! :) No, toisaalta varmempaa niin ei ainakaan jää passi siitä kiinni :)

nunju: Hahah :D Joo siinä istut sitten jalat ilmassa heiluen ku pikkulapsi, selkä lysyssä, ja liukaskin oli perhana vieköön se jakkara! :D Ei oo heleppoo!

mehtäemäntä kirjoitti...

meidän lapsukaisille oli passin haku myös perjantaina. voi mietn ihmisestä saakaan kauheen näkösen passikuvassa..en oo tainnu kellään nähdä ikinä onnistunutta otosta :D

Marru kirjoitti...

Tuo olikin itselleni ihan uusi tieto että silmälasit pois. Passikuvat on kyllä aina jotenkin kauheita. Jopa lapsista tulee huonoja otoksia.

littleB kirjoitti...

mehtäemäntä: Joo aika harvoin. Itseasiassa mun ajokorttikuvaan olen kyllä tyytyväinen (no okei on siitä vähän aikaakin kun se on otettu...) se valokuvaaja tosissaan panosti siihen et kuvasta tuli hyvä kun sitä loppuelämä pitää katella :)

Marru: En tiedä onko tuo poliisilaitoksestakin kiinni, jos tuo valokuvaaja tiesi et täällä ollaan nipoja, niin suosiolla kaikilta rillit pois niin ei tuu reklamaatioita :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review