07 kesäkuuta 2012

Erikoisin hankintani reissusta

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 10.00

Tai ehkä jopa erikoisin hankintani ikinä: melkein tyhjä kirja.

Löysin reissullani Kiasman kirjakaupasta ihastuttavimman kirjan ikinä. Sen nimi on 642 things to draw.


"Äitiiii, mitä mää voisin piirtää?"
Ei tarvita äitiä täällä kun on kirja joka kertoo mitä tänään piirretään.
Kirja on siis tyhjä mutta jokainen sivu on jaettu erilaisiin osioihin joissa on oma aiheensa.


Yhdellä sivulla on vaihtelevasti joko yksi, kaksi, kolme tai neljä piirroksen aihetta. Sivuille alkaa sitten tulla pikkuhiljaa pieniä ja isompiakin piirustuksia.


Nyt onkin neiti perfektionistillä vaikeat ajat kun pitäisi päättää alkaako kirjaa piirrellä alusta järjestyksessä vai mielialan mukaan sieltä täältä. Ja piirtääkö suoraan kirjaan vai erilliselle paperille ja liimata piirros kohdalleen. Entä piirtääkkö vain lyijykynällä, vain tussilla vaiko sekaisin. Ja onko kuvat värillisiä vai ei, vaiko sekä että... HUH! Tässä sitä onkin miettimistä. Saas nähdä milloin pääsen aloittamaan itse sen piirtelyn :)

Ihanaa olisi saada aikaiseksi jotain luovempaakin välillä, tuntuu että kaikki käsillä tekeminen on jäänyt aivan unholaan viime aikoina. Tulevia näyttöjäkin varten pitää ihan pakostikin vähän piirustustaitoa herätellä. Koska eipä ole enää pitkäkään aika kun tässä saa taipua monenlaisiin suunnitelmiin ja pohja- ja perspektiivipiirroksiin. Kesällä tekis mieli aloittaa joku pieni nikkarointiprojektikin, josko tuonne parvekkeelle vaikka sais jotain rakenneltua tai tuunattua.

Olettekos huomanneet miten näin tietokoneiden aikana käsillä tekeminen unohtuu helposti? Itse olen huomannut esimerkiksi miten oma käsialakin on huonontunut, kun ei vaan tarvitse enää käsin kirjoittaa juuri mitään.


4 kommenttia:

fcookie kirjoitti...

Mulla on käsiala mennyt ihan surkeeksi! Joskus tuntuu etten osaa enää kiireessä kirjottaa omaa nimeäkään niin että siitä saa selvää..:O Hauska toi kirja, mä tekisin fiiliksen mukaan noita kuvia, ei siis järjestyksessä..:)

littleB kirjoitti...

Mietin oikein eilen että mitä enää nykysin tarttee kirjottaa käsin, jotain hätäsiä muistilappuja ja kauppalappuja vaan. Aatteles millasta ois saada oikea kirje!

Hanna ★ kirjoitti...

Onpas hauska toi kirja! Enpä ole moisesta ennen kuullutkaan. Hyvä lahjaidea pikku taiteilijoille ja miksei vähän isommillekkin =)

littleB kirjoitti...

Se on kyllä mainio idea. Taisin hihkua ihan ääneen siellä kaupassa kun tuon löysin :D

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review