En usein jaksa kiinnostua somessa leviävistä hysterioista, en hyvistä enkä pahoista. Enemminkin kaikenlainen kohkaus ja vöyhötys ärsyttää mua. Hyvin usein asioista ja ilmiöistä tuodaan esiin vain yksi puoli, enkä jaksa nähdä vaivaa selvittääkseni taustoja. Päässäni on jo liiankin paljon pyöriteltävää ilman mitään ylimääräistä. Varsinkaan jos ei ole kysymys jostain todellisesta sydämen asiasta, annan olla. Tiedättehän, toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. 

Tällä kertaa kuitenkin kolahti vähän enemmän. Tultiin lähelle niitä minulle tärkeitä asioita. Kosmetiikka, rakkauteni.

Huomasin viime viikolla Facebookissa linkin Kemikaalicocktail-blogin postaukseen, joka käsitteli Suomessakin myytävää kosmetiikkaa, joka sisältää kiellettyä polyaminopropyl biguanide (PHMB) -nimistä ainetta. Kemikaalicocktail-blogin listasta löytyi 36 Suomessakin myytävää tuotetta, jotka sisältävät tätä kemikaalia, jonka epäillään aiheuttavan syöpää, häiritsevän lisääntymisterveyttä ja olevan ympäristöllekin haitallinen. Suurimman osan tuotteista valmistaja on Loreal (mm. Vichy, La Roche -Posay, Loreal ja Garnier -tuotemerkit) joka on kieltäytynyt vetämästä pois myynnistä vaarallista ainetta sisältäviä tuotteitaan. Viime viikon jälkeen vyyhti aineen ympärillä on paisunut entisestään ja ainetta sisältäviä tuotteita on löydetty yhä enemmän. 

Kuittasin aiheen ensin olan kohautuksella viherpiipertäjien vouhotukseksi ja ajattelin että kyseessä on ihan mahdoton taistelu tuulimyllyjä vastaan. Löysin kuitenkin listalta tuotteita joita löytyy omastakin käytöstä. Tämä pysäytti. Yhtäkkiä ei huvittanutkaan sipaista kasvopesun jälkeen naamaan syöpävaarallista misellivettä. Mietin haluanko todellakin käyttää näitä kiellettyjä tuotteita. Entä haluanko kuluttajana tukea jättiyritystä joka haluaa käyttää tuotteissaan vaarallista kemikaalia?

Taidanpa tutkia tuotteeni tarkalla seulalla ja roskiin päätyvät nämä listan tuotteet. Onhan näitä vaihtoehtoja!
Mitä mieltä olet aiheesta? Oletko tsekannut läpi kosmetiikkasi? Vai kiinnostaako tuotteiden sisällöt?