Mokkapalaohjeita löytyy moneen makuun ja varmasti mieltymyksiä on yhtä monta kuin syöjiäkin. Itse tykkään tehdä suht vaalean, vain hieman suklaisen taikinan, kuorrutetta pitää olla paljon, ja siinä saa maistua kunnolla kahvi. Oman lemppariohjeeni olen muokannut monesta ohjeesta yhdistellen aikana kun söin vielä viljaa. Vehnäjauholla tästä ohjeesta tuleekin ihan täydelliset mokkikset. Tuotekehittely on omalla kohdallani vielä hieman kesken millä jauhoilla ja yhdistelmällä ja paistoajalla tästä saisi myös gluteenittomana sen IHAN TÄYDELLISEN ja kuohkean reseptin. Mutta herrrrkkua tämä on näinkin!
Mokkapalat
5dl vehnäjauhoja (->korvaa gluteenittomilla)
4 kananmunaa
3dl sokeria
2 dl maitoa
200g voisulaa
3rkl kaakaojauhetta (itse käytän n.2tl)
3tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot siivilöiden maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi voisula hyvin sekoittaen. Paista 200 asteessa n.15min.
Kuorrute:
1/2-1 pkt tomusokeria
50-100g voisulaa
5-10rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta (itse laitan vähemmän)
2tl vaniliinisokeria
Itse teen nykyisin kuorrutteen ihan mutu-tuntumalla aineita sekoitellen ja välillä maistellen. Sulatan rasvan ja lisään tarpeen mukaan tomusokeria ja nestettä kunnes seos on tarpeeksi napakka levitettäväksi. Lisää kuorrute lähes jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja tai kookoshiutaleita. Leikkaa paloiksi vasta kokonaan jäähtyneenä.
Itsehän en malta odottaa vaan olen herkun kimpussa heti.
Parhautta kylmän maidon kanssa! :P
Millaisena sinä tykkäät tehdä mokkapalat? Kuulen innolla myös parhaat vinkit gluteenittomiin versioihin! :)
Voi apua! Jos saisin jotain herkkua jokapäivä syödä, se olisi mokkapala! :D
VastaaPoistaNäyttää hyvältä :P Pitäisikin tehdä, tosin mulle kelpaa ihan normaali versio :D
VastaaPoistaNäyttää aivan ihanalle!
VastaaPoistaOi mokkapalat. <3 Mä tykkään että pohja on tummaa, lisään siihen tosi usein jopa tummaa sulaa suklaata, päällinen mitä tummempaa sen parempaa. Joten käytän aina kahvina tummaa espressoa. :D
VastaaPoistaMä teen aina vaaleamman suklaapohjan ja vaaleamman täytteen eli O´boyta pohjaan ja täytteeseen+ täytteseen paljon vahvaa kahvia :)
VastaaPoistaOi että...!! Gluteenittomia en olekaan koskaan tehnyt, pakko testata niin voi töihinkin tuoda (meillä kun on gluteenille allergisia täällä töissä). Itse laitan aina pienen tilkan kahvia pohjaankin sekä melko runsaasti kaakaojauhetta, päällisen samalla tavalla kuin sinä! :)
VastaaPoistahanna
www.hannamariav.com
Ansku: Niin samaa mieltä! <3
VastaaPoistaEnni: Tällä ohjeella saa kyllä vehnäjauhoilla tehtynä täydelliset <3
Micu: Ja oli myös! Ihme kyllä osa päätyi vielä pakastimeenkin :)
Jonna H: Oiiih nam! Varmasti herkkua noinkin!
Mini: Mäkin ennen tein Oboylla, nykyään kun ei ole kaakaon juojia niin kaapissa on vain tummaa kaakaoo. Oboylla tulee kyllä herkut!
Hanna: Nams! Kokeile ihmeessä gluteenittomanakin :)