Keittiössä syntyi männä viikolla taas ihan törkeän hyvää ruokaa! Reseptin innoittajana oli joskus maistamani erinomainen Pollo Limonello ja jokin toinen (jo kadottamani) kanaresepti. Halusin kuitenkin mukaan kesäkurpitsaa ja uusia makuja ja näin syntyi oma versioni, ihan super herkullinen kanapasta. Itse käytin Semperin gluteenitonta spaghettia, mutta tietysti mikä vaan pasta käy!

Tarvitset:
300g (marinoimattomia) broilerinsuikaleita 
öljyä paistamiseen
1 kesäkurpitsa
1/2 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
1-2 prk kuohukermaa
suolaa, pippuria, inkivääriä
parmesan raastetta
spaghettia

Paista kanasuikaleet pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle myös paloiteltu kesäkurpitsa. Raasta sekaan puolikkaan sitruunan kuori ja purista myös puolikkaan mehu joukkoon. Lisää pieneksi paloitellut valkosipulinkynnet ja kermaa makusi mukaan. Lisää noin 1/2 tl jauhettua inkivääriä, maista (ja lisää tarvittaessa muita mausteita makusi mukaan.) Keep it simple, usein suola ja pippuri ja yksi muu mauste riittää mainiosti. Keitä kastike kokoon ja keitä sillä välin spaghetti napakaksi ja lisää kastikkeen joukkoon tai tarjoile erillään. Lisää annoksen päälle raastettua parmesania. Herkuttele!


Teen tätä varmasti pian uudestaan, oli nimittäin varmasti yksi onnistuneimmista reseptikokeiluistani ikinä, nam! Testatkaahan ja kertokaa mitä tykkäsitte!

Ja hei, ruuanlaittoon käytetyn sitruunan puolikkaan voi vielä hyödyntää tökkäämällä raadon hetkeksi mikroon. Mikro hetkeksi päälle ja avot kun tuoksuu raikkaalle! :)

Meikäläinen se kaivaa taas koulukirjat nenään eteen ja ryhtyy urakoimaan. Aion kylläkin tällä viikolla nipistää lukemisajasta sen verran, että saan vihdoin Dubain reissukuvat tänne näkyville! Huomenna on viimeinen ruotsin välikoe ja sitten olisikin tämä jakso taputeltu ja hiihtoloman aika. Täällähän hiihtolomakin tosin hiihdellään vain keittiön ja lukupisteen väliä stressin aallonharjalla, huhhuijaaa! :)

Täpäkkää tiistaita!