Muistattekos kun viime uutena vuonna tein ainoan uuden vuoden lupaukseni; lupasin terästäytyä kommentoimaan enemmän blogeissa joissa vierailen. Olin lukenut joitakin blogeja vuosikausia koskaan kommentoimatta, ajatellen ettei minun mielipiteelläni ollut väliä tai että minulla ei ollut mitään tarpeeksi järkevää sanottavaa. Vuoden vaihteessa ajattelin ihan tietoisesti laskea sitä kynnystäni kommentoida. Kuka sen rajan edes määrittelee, mikä on tarpeeksi järkevää sanottavaa? Kuinka iso asian täytyy olla että sen voi kommentoida? No ihan itsehän me sen rajan asetamme itsellemme!

No entäpä jos rajaa ei olisikaan? Tuntuisiko hullulta? Uskaltaisitko jättää kommentin blogiin, jossa vierailet ensi kertaa, ihan vaikka vaan sanoaksesi että tulit vierailulle? Minä olen uskaltanut! Kun itse bloggaa, tietää miten paljon se yksikin pieni kommentti merkitsee. Vaikka se olisi vain moikkaus, ihan vaikka vaan yksi sana. Ei mitään tarkasti mietittyä kantaaottavaa kirjallista esitystä, vaan ihan ajatus, kiva juttu, mikä nyt mieleen sattuu juolahtamaan. Silloin tietää varmasti, että joku on käynyt, lukenut ja ehkäpä tykännytkin lukemastaan ja näkemästään. Voi miten onnelliseksi se tekeekään. Ei ole väliä tuleeko kommentti pitkäaikaiselta jo tutuksi käyneeltä lukijalta vai ihan uudelta tyypiltä joka blogiin eksyy, se tulee aina ihmiseltä!

Itse kommentoimalla saa vastavuoroisesti itselleen hyvän mielen, kun tietää miten kommentillaan voi toista ilahduttaa. Omassa kommentoinnissani riittää edelleen petrattavaa, vaikkakin olen parantanut tapojani vuoden aikana. Niimpä päätinkin tehdä saman lupauksen tänäkin vuonna! Oma blogini on pian kahden vuoden ikäinen ja iso porukka lukijoista on ollut mukana alusta saakka, se on ihan uskomatonta! Esimerkiksi ihana Hanna oli pari vuotta sitten ihan ensimmäisiä blogiini kommentoineita, ja vielä tänä päivänäkin Hanna juttujani lueskelee, kiitos että olet siellä! <3

Tehdäänkin tästä haaste! Vuosi on 2014 on täten julistettu alati lisääntyvän kommentoinnin vuodeksi!
Lasketaan yhdessä kommentoinnin kynnystä, eikä vaadita itseltämme tässäkin asiassa liikoja. Aivot narikkaan ja antaa mennä vaan, näpyttele heti menemään joku kiva kommentti! Se ei vie kauan aikaa, parhaimmillaan vain muutaman hassun sekunnin! Vaikka olemme kuinka kiireisiä, eikö tämä ole kuitenkin aika nopea tapa tuottaa hyvää mieltä? Olkoot tämä nyt haaste tai vaikka tunnustus, sääntöjä ei ole. Voit haastaa mukaan itsesi, lukijasi, bloggaajakollegasi, kaverisi tai vaikka kokonaisen yhteisön. Voit kiittää blogin pitkäaikaista lukijaa, joka usein jättää jäljen itsestään tai voit haastaa hiljaiset lukijat huikkaamaan jotain. Sinä päätät, miten haluat hyvää mieltä jakaa. Oheista kuvaa saa käyttää ilosanoman eteenpäin jakamisessa. Sitten vaan näppis laulamaan! 
Kommentti on aina kiva, kokeiles vaikka! :)