Nappasin ihanaiselta Janetilta tämän jouluaiheisen kysymyshaasteen vastattavaksi. Kiva vähän fiilistellä joulua oikein miettimällä kaikkea jouluun liittyvää :) Joten tästäpä lähtee:

1. Parasta joulussa?
Perheen kanssa yhdessä oleminen ja tekeminen. Syöminen, hengailu, leffojen katselu ja lautapelien pelaaminen. Tosi tärkeiksi mulle on tulleet myös läheisten haudoilla hiljentyminen ja tunnelmallinen hautuumaan ilta kaikkine kynttilöineen, se on jotain niin kaunista. Ja lahjatkin on kivoja :)

2. Joulumusiikkisi?
Kuuntelen kyllä melkeimpä kaikkea mitä sattuu kuulumaan. Omia suosikkeja ovat raskaammat versiot tutuista biiseistä. Kuten vaikkapa tämä:


3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?
Varmasti katselisin jos sattuisin sopivasti telkkarin ääreen. Joululeffasta tulee heti ekana mieleen Yksin kotona, joka on tullut katsottua varmaan miljoona kertaa :)

4. Jouluherkkusi?
Hmmm... Gluteenittomuuden vuoksi nykyisin piparit ja tortut ovat harvinaisempaa herkkua. Olisi kyllä kiva saada jokunen gluteeniton torttu jouluna. Taidan kuitenkin muuten pysytellä omalla vahvimmalla alueellani, karkkien suurkulutuksessa. Ja juustot kuuluvat myös mun jouluherkkuihin!

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?
Ruokaa :) No ainakin nyt kinkkua, karjalanpaistia, graavattua lohta ja salaatteja. Ja viime jouluisia kuvia kun katselen, niin tuo puolukkainen glögikakku maistuis kyllä myöskin! (Äiti wink!)


6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan? 
Vaihtelevasti. Viime vuonna tosi hyvissä ajoin, nyt tosi viime tingassa. Pääsen ihailemaan niitä sitten joulun jälkeen.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? 
Monenlaisia jouluja on tullut kokeiltua. Joulu Tallinnassa oli aivan ihana, mutta kyllä perheen kanssa äitin luona ja isin luona molemmissa on vaan hyvä olla.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia?
Itse en osaa mitään tehdä, joten minä kyllä ostan lahjani. Tykkään kyllä saada omatekoisia lahjoja, niissä on isosti tunnearvoa.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
En ole tullut hankkineeksi. Mun jouluhöyrähdyshän on tosin vasta alkamassa... Ties millanen valaistus ensi jouluna onkaan :)

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? 
Oman perheen kanssa, kyllä meistäkin jo aika iso porukka tulee!

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? 
On, montakin. Ainakin tiedän, että kapselikeitin odottelee pukinkontissa :)

12. Paras saamasi joululahja? 
Saan aina paljon kivoja lahjoja, paljon sellaista mitä olen toivonut ja tarvitsen. Ei tule nyt mitään yksittäistä mieleen ylitse muiden.

13. Kamalin saamasi joululahja? 
En kyllä muista koskaan saaneeni kamalaa lahjaa. Ajatuskin on aika surullinen.

14. Kuvaile unelmien joulusi? 
No aika lailla tälläinen kuin nyt nämä nyt on olleetkin. Vietän osan aikaa iskän ja iskän puolen sukulaisten kanssa, osan joulua äitin luona ja siskojen seurassa. Unelmien jouluna saan nähdä ja viettää aikaa mahdollisimman monen rakkaan kanssa. Unelmien joulussa myös kaikilla on hyvä ja rentoutunut mieli eikä kukaan stressaa tai kilahtele. Ihanaa on myös odottaa vauvan kasvamista, ensi joulu onkin sitten jo ihan erilainen kun pikkuinen on jo vuoden ikäinen <3

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Ärsyttävä korvamato jo viime joulusta: I saw santa in his bathing suit...16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? 
Kyllä täällä ollaan aikaslailla valmiita jouluun. Kuusi on koristeltu ja jotain muutakin jouluista on kotiin ilmestynyt. Lahjat on paketoitu, ainoastaan reissukassi odottaa pakkaamista.

17. Paras joulujuoma? 
Mustikkainen glögi


18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Tekokuusi, ei vähiten jäätävän allergian vuoksi... Kuuset on kielletty sieltä minne minä menen.

19. Käykö teillä joulupukki? 
Ei, perheen iltatähtikin kun on jo 20-vuotias :) Toivottavasti ensi jouluna vauvalle tulisi pukki olisihan vanhaa kuomaa kiva tavata pitkästä aikaa!

20. Paras joulumuisto lapsuudestasi? 
Nyt lyö kyllä ihan tyhjää! Varmaan ne oli ne kaikki lelupaketit ja uusien barbileikkien rakennus heti aattona :)

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
Meikkaan ja puen vaatteet aattona ja kylään mennessä, muuten taidan viettää joulunpyhät kokohaalarissa tai yökkärissä.


22. Peruna, -porkkana, -bataatti vai lanttulaatikko? 
Porkkana- ja bataattilaatikoita voin vähän maistaa. Peruna- ja lanttulaatikko ei kuulu mun lautaselle.

23. Paras joulusuklaa?
Wiener Nougat tai ne perinteiset, oman kylän Pandan konvehdit

24. Joulutortut vai piparit?
Tortut, jos olisi gluteenittomia.

Olipas hauskoja joulukysymyksiä! Nappaahan haaste mukaasi, olisi kiva kuulla sinunkin joulutavoistasi :) 

Tässäpä olikin ihan eka postaus kirjoitettuna uudelta koneelta. Voi elämä että tätä päivää on kuulkaa odotettu! Vanha koneen rakkine kun oli jo 8 vuotta vanha. Ai että tässä osaakin nautiskella kun välilehden avautuminen selaimeen kestää vähän vähemmän kuin 10 minuuttia! Ehkä paras jouluasia ja stressin vähentäjä, kiitos lankomies!