Lauantai oli pitkään odotettu päivä, Keski-Suomen sisustusbloggaajien putiikkipäivä. Tapahtuman ideoivat ja toteuttivat Modernisti Kodikkaan Kerttu ja Talosanomien Jenni. Paikalle meitä kokoontui 11 bloggaajaa niin tutustumaan toisiimme, kuin paikallisiin yrityksiinkin. Itse en ole vielä koskaan päässyt osallistumaan mihinkään bloggaaja-aktiviteettiin, ihan jo siitäkin syystä että kaikki kiva tapahtuu aina pääkaupunkiseudulla. Olinkin siis ihan into pinkeänä mukana, kun täällä omalla kylällä tapahtui jotain. Ja huikean hieno päivä meille olikin järkätty! Kuvia ja kerrottavaa olisi niin paljon, että jaan Putiikkipäivän annin ainakin kahteen osaan.

Päivän aluksi kokoonnuimme sympaattiseen Sisustuskahvila De Cafe:hen Torikeskukseen. Jännityksessäni ja siinä tohinassa miljöö jäi minulta vallan kuvaamatta ja keskityin kuvaamaan vain ruokaa, tietenkin... De Cafe on suloinen tunnelmallinen kahvila, jossa samalla myydään sisustustuotteita, huonekaluja, erilaisia herkkuja ja lahjatavaraa. De Cafessa ollaan aikeissa pidentää aukioloaikoja ja tulossa on myös livemusiikkia, kuulostaapa aika hyvältä! Ihanaa että kahvilagenre alkaa vihdoin kehittyä Jyväskylässäkin! 
Mä ra-kas-tan kahviloita <3


Ja voi NAM mitä herkkuja olikaan tarjolla! Saimme valita salaatit, ja niin minun, kuin monen muunkin suosikiksi nousi De Cafen Kana-vuohenjuustosalaatti. Varmasti yksi parhaista koskaan syömistäni salaateista. Jälkkäriksi teetä ja ilokseni tarjolla oli myös gluteeniton kakkuvaihtoehto, Tobleronekakku, omnomnom! Ihanat herkut, ja aivan ihana paikka, joka kyllä ansaitsee oman postauksen tulevaisuudessa. Lounasherkkujen, salaattien, pannukakkujen ja kakkujen lisäksi De Cafessa tarjoillaan brunssia. Tätä onkin Jyväskylään odotettu!

Mahat pulleina siirryimme Yliopistonkadulle Sisustus Iloon. Yrittäjä, sisustussuunnittelija Margit Löytönen kertoi meille yrityksensä tuotevalikoimasta ja ideologiasta. 

Ja taas meitä hemmoteltiin herkuilla :)
Sisustus Ilon monipuoliseen valikoimaan kuuluvat merkeistä mm. Kartell, Alessi, Gant Home, Normann Copenhagen, Design House Stockholm, Linum ja Eva Solo. Valikoimasta löytyy niin huonekaluja, valaisimia, koriste- ja käyttöesineitä, astioita, kattaustuotteita, tekstiilejä, keittiövälineitä ja vaikka ties mitä. Ja paitsi sisustuskauppa, Ilo on myös sisustussuunnittelustudio, joka tarjoaa palveluitaan niin yksityisille kuin yrityksillekin.


Ja vinkkinä joulun varalle; Sisustus Ilohan on aivan oivallinen lahjakauppa. Ilosta löydät varmasti lahjan sillekin tyypille, jolla tuntuu olevan jo kaikkea! Piakkoin avautuu myös Sisustus Ilon verkkokauppa, joten kauempaakin voi näitä ihanuuksia tilata kotiin. Vaikka suosittelen toki paikalla käymistäkin, Ilo on kokemuksena vertaansa vailla ja varmasti nimensä veroinen, ilon ja hyväntuulen paikka.

Ilosta lennähdimme kadun toiselle puolelle, Sisustuskärpäsen kioskiin. Sisustuskärpäsen takana häärii Heidi Lehto, ja kioskin lisäksi Heidin yritys tuottaa visualistin palveluita, koulutusta ja markkinointia sisustamisen keinoin ja lisäksi Heidi on bloggaaja itsekin.


Heidin valmistamat ja myymät tuotteet ovat kierrätetystä materiaalista valmistettuja. 


"Sisustuskioski on täynnä namuja löytöjä!
Ei lisättyä designia tai muita makeutusaineita, vaan 100% kierrätettyä aitoa tavaraa."

Mikä onni, että tehtiinkin vierailu juuri tähän kioskiin. Ihanan värikästä, hauskaa ja niin inspiroivaa ja oivaltavaa. Tänne palaan varmasti vielä ihastelemaan!

Tässä vaiheessa päivä ei ollut vielä edes puolivälissä, mutta armahdan teidät nyt kilometrin mittaiselta jutulta ja jatkan raporttia huomenna. Sisustuskärpäseltä nimittäin suuntasimme Marimekolle, ihan erilaisiin tunnelmiin!

Mukana Sisustusbloggaajien putiikkipäivässä olivat seuraavat bloggaajat:
Talosanomat - Jenni
Piipadoo - Paula ja Piia
Casa Volmari - Jen
Kotipalapeli - Rilla
Valkoinen Soihtu - Viivi 
Minishow - Melina
Sievin koti - Rouva S

Kannattaa käydä muidenkin osallistujien blogeissa katsomassa raporttia päivästä, kertomista riittää varmasti jokaisella.

Minä jatkan raportointia huomenna.
Mahtavata maanantaita! :)