Täällä ollaan edelleenkin flunssan kourissa. Olen yrittänyt nukkua ja lepäillä kaiken liikenevän ajan, mutta pientä näpertelyäkin tuli harrastettua yhtenä päivänä. Valmis silmälasien puhdistussuihke loppui ja tekaisin pulloon uuden seoksen. Välillä olen tehnyt puhdistusaineen myös ihan isoon suihkepulloon mutta tämä pikkuinen kulkee kätevämmin mukana ja pöydälläkin näyttää vähän siistimmältä kuin iso värikäs suihkepullo. Dymottelin pulloon uuden etiketinkin aikani kuluksi :)
Paljastan suuren salaisuuden; samaisella reseptillä valmistettua seosta on myös optikkoliikkeiden suihkepulloissa ;) Elikkäs ihan perus Fairya ja vettä! Näin pikkuiseen pullolliseen ihan puolikas tippa Fairya riittää, isoon suihkepulloon muutama tippa astianpesuainetta pullolliseen vettä. Jos Fairya holahtaa liikaa se tekee linssit vain likaisemmiksi ja jättää linssin pintaan harmaan kalvon joka ei lähde millään puhtaaksi. Tavallisen vihreän Fairyn olen todennut vuosien tutkimustyön tuloksena parhaaksi, miksei muitakin astianpesuaineita voi käyttää, en tosin suosittele aineita jotka sisältävät jotain käsiä hoitavia ja pehmentäviä aineita, lopputulos on vähän kuin laittaisi rasvaa linssien pintaan.

Kertauksena vielä silmälasien päivittäinen puhdistus:
1. Suihkautus puhdistusainetta (joko valmista tai omatekoista) linssien molemmille puolille. Jos linssit ovat selkeästi likaiset tai tahraiset voi puhdistusainetta kevyesti pyöritellä sormin linssin pinnalla.
(2. Huuhtelu veden alla jos haluat) 
3. Kuivaus pehmeällä nukkaamattomalla paperilla (esim.talouspaperi), myös aisat voi puhdistaa.
4. Loppupuhdistus mikrokuituliinalla.

Älä koskaan hankaa linssejä kuivana, ei paidan helmaan, ei edes mikrokuituliinaan. Pienikin katupölyn murunen naarmuttaa linssiä. Näin kevään tullen onkin muuten hyvä muistuttaa että tämä koskee myös aurinkolaseja; puhdistamalla linssit aina kostean kautta, saat arskoillesi huimasti lisää käyttöikää!

Näin paasasi entinen optikkoliikkeen täti. 
Kivaa päivää puhtain rillein!