Joulukuussa jotkut bloggaajakollegat aloittivat haasteen jossa uutta kosmetiikkaa saa ostaa vain vasta loppuneen tilalle. Minä totesin jo heti alkuunsa, että ehei, minusta ei tuohon haasteeseen ole. Sen verran löytyy alennushamsterin vikaa ja ihanaiset tuoksut pistävät pään pyörälle, että ostelun kieltäminen itseltäni saisi hyvin todennäköisesti aikaan vaan entistä enemmän ostoksia. 

Joulukuun lopulla yllätyin kun muutamia purkkeja alkoi tyhjentyä samoihin aikoihin, ja siitäpä se idea lähti! Ihan huippu tunne kun purkkeja välillä selkeästi tyhjeneekin eikä se suunta ole vain lisääntyvä purkkien meri! Kylppärissä roikkuukin nyt siis pussi johon kerään kuukauden aikana tyhjentyneet purkkini. Tässä ekassa loppuneet-postauksessa tosin mukana on myös joulukuun loppupuolella tyhjentyneitä purkkeja ja toisaalta kaikkia puteleita en vielä alkuun muistanut säästää. Nyt olen kuitenkin innoissani käyttämässä loppuun jo vähän unohtuneita purkin pohjia ja tarkoituksena on ratsata kosmetiikkavarastoa kokonaisvaltaisemminkin. Mitään hupuloivaa tuotteiden tuhlaajaa minusta ei kuitenkaan ole tulossa vaan aion pysyä samanlaisena nuukana käyttäjänä kuin ennenkin. Tarkoituksena on innostaa itseäni enemmänkin tarttumaan niihin purkin loppuihin ja vähälle käytölle jääneisiin tuotteisiin kuin jemmaamaan niitä.

Vuoden alussahan pohdin ostokäyttäytymistäni ylipäänsäkin ja nyt kun olen innostunut vanhojen tuotteiden kuluttamisesta ei uusia purkkeja ole juurikaan tullut kotiin kannettua! 
Toimiva idea siis, vai mitä? 
Idean jatkojalostuksessa päätin vielä pyytää siskoltani apua tyhjien purkkien oikeaoppisessa kierrätyksessä. Edelliseen arvontaani tulleissa kehitysehdotuksissa minua pyydettiin nimittäin kertomaan ekologiseltakin kannalta ostoksistani. Varastojeni läpikäymisen jälkeen aion esimerkiksi antaa eteenpäin tuotteet jotka selkeästi jäävät itseltäni käyttämättä syystä tai toisesta. Nämä olkoon ensimmäisiä askelia ekologisempaan näkökulmaan, aihetta tulen käsittelemään jatkossa enemmän muutenkin.

Tässäpä siis tämä ensimmäinen saalis! 
Joukossa ihan vakkareita lemppareita, kuten Klippoteketit, joista olen jauhanut jo sen sata kertaa, Rainbow huulirasva ja Biothermin silmänympärysvoide. Yllättäjänä alepöydästä pelastettu Goshin kosteusvoide, ihan huippu! Dermosilin cleansing mousse ei sopinut mun talvi-iholle, kuivatti aivan liikaa muutenkin korppua ihoa.

Mitäs sanotte, haluatteko kuulla jatkossa kuukauden loppuneista tuotteista mielipiteitä ja arvostelua vai riittääkö mielestäsi pelkkä kuva?