Aloitin viime toukokuussa kesätukkaprojektin josta teillekin kerroin. Lupasin raportoida projektin edetessä tukan muutoksesta kohti vähän raidoitettua ja kevyempää kesätukkaa, mut kuinkas ollakaan tästä kesäprojektista onkin tullut ikuisuusprojekti :) 

Vielä toukokuussa hiukseni olivat kokonaan yksiväriset, tumman ruskeat. Olin kuitenkin oman maantienvärisen juurikasvuni kanssa jatkuvassa värjäyskierteessä ja samalla yritin kasvattaa uudelleen teippipidennysten poikkinirhaamaa omaa tukkaani. Rahaakaan jatkuviin kampaajan käsittelyihin ei oikein ollut. Toukokuussa uskaltauduin ihan uudelle kampaajalle ja päätimme laittaa tukkaan raitoja. Siitä tämä projekti sai alkunsa.


1. Ihan lähtötilanteesta ei ole kuvaa. Toukokuussa raitojen jälkeen näytti tältä. Pohja oli siis tumma ja vaivoin saatiin muutamat raidat vaalenemaan edes tuon verran. Alla oli vuosien tummat värjäykset.

2. Kesäauringon haalistamana tukka vaaleni entisestään. Aloin myös haluta lisää raitaa ja vaalempaa, hopeisempaa vaikutelmaa.

3. Heinäkuussa kaverini laittoi lisää raitaa koko päähän. Yleisilme muuttui huomattavasti vaaleammaksi mutta myös keltaisemmaksi koska tarpeeksi tukka ei vaalentunut eikä sitä saatu sävytettyä hopeisemmaksi. Jälleen aurinkokin vaalensi raitoja ja syyskuussa näytti tältä. Syksyllä otetussa passikuvassa mulla on oranssi tukka.

4. Lokakuussa pääsin vihdoin kampaajalle joka ei sitten purematta niellytkään mun visioita tulevasta tukastani. Hän sanoi suoraan etten tulisi olemaan tyytyväinen jos edelleen värjäisimme tyven tummaksi ja tekisimme raitaa, joka ei värjäytyisi kunnolla ja jäisi taas kellertäväksi. Lopulta annoin kampaajan päättää tehdä mitä parhaaksi näki. Tyveä ei värjätty ollenkaan ja koko päähän tehtiin hupulla raitaa joka saatiinkin hyvin sävytettyä. 

Tyvestä kasvaa nyt siis ihan oman värinen tukka joka ei erotu mitenkään juurikasvuna eikä ole huolta kampaajalle menosta taas moniin kuukausiin. Seuraavalla kerralla tehdään vaan lisää vaaleaa raitaa sitten. Sävyn haluan edelleen pitää kylmänä, siitä en suostunut tinkimään mutta yleisilmeeltään tukka on nyt paljon luonnollisempi ja pehmeämpi.  Tykkään kyllä kovasti vaikka lopputulos tosiaan onkin ihan jotain muuta kuin omat visiot alunperin olivat. Tummasta lopputuloksesta kun siirrytäänkin tässä vaaleampaan päin. Arvostan kyllä kovasti uutta kampaajaani siitä, että hän reilusti sanoi mielipiteensä eikä suostunut suunnitelmaan josta ei olisi tullut hyvää lopputulosta. Myös se,että kampaaja kannustaa pois jatkuvasta värjäyskierteestä on musta hieno juttu! Vaikka enpä kyllä olisi koskaan uskonut olevani vielä joskus oman värisellä tukalla! Mutta sitä kohti tässä mennään, hieman vain hopealla raidoitettuna :) Ties millainen blondiino tästä ensi kesäksi on jo kehkeytynyt!

Ps. Voittekos kuvitella että tämä on jo blogihistoriani 300. kirjoitus, ihan mieletöntä!! Näin se aika vaan kuluu  siivillä kun on mukavaa! Ihanaista viikonloppua minun ihanille lukijoille, te teette tästä hommasta arvokasta! :) 
Pusi, pusi! <3