Kodin muutos -esittelysarjani jatkuu. Tänään vuorossa on makuuhuone, jonka muutosta en ollut oikeastaan edes ajatellut, saati suunnitellut. Ikeassa ideat alkoivat kuitenkin puskea päähäni ja päätinkin ulottaa muutokset myös makkariin.

Makuuhuone ennen:

Ja ympäripyöräytyksen jälkeen näyttää tältä:
Ensimmäisenä sänky kääntyi vastakkaiselle seinälle. Täähän olikin ihan paras ratkaisu! Näkymä ovesta ja koko huoneen yleisilme on huomattavasti rauhallisempi. Ovelta näkyy vain sänky. Vaatekaapit jäävät vasemmalle.

Tunnelma on jotenkin heti rauhallisempi ja enemmän nukkumishuoneen omainen kun tietokone ja muu sälä ei näy heti ensimmäisenä ovelta.

Tietokonepöytä ja kaappi ovat piilossa nurkan takana. Tietokoneen uutta sijoittelua tukee myös se asia, ettei tarvitse istua ikkunan edessä tuuletusaukon edessä vedossa niskat kipeänä. Nyt tosin sänky on lähempänä ikkunaa, täytynee katsoa sitten miten talvella tarkenee nukkua. Ennen ovenvierusseinällä ollut taulu kaiketi pääsee vielä tuonne ikkunan viereen tietokonepöydän yläpuolelle.

Sängyn yläpuolelle ostin Ikeasta mustat tauluhyllyt.

Aivan loistava idea kun kaikki seinät on betonia (epäiltiin jo seinien sisältävän rautaakin) ja näidenkin kiinnitys vei iskältä kaksi päivää ja vaati useamman pilalle palaneen poranterän. (Lukuisista kirosanoista puhumattakaan!) Nyt voin sitten vaihdella noille hyllyille tauluja ja muuta mieleni mukaan eikä tartte porata seiniä enää enempää. 

Ihan parasta on kuitenkin nuo ledit!

Tykkään noista ihan sikana! Olenkin makoillut muutamana iltana illan hämärässä tunnelmavalossa sängyllä ja tuijotellut ihastuneena :)

Se mitä hyllylle laittaa onkin vielä mietinnässä. Nyt hyllyllä on vain jo valmiiksi kotoa löytyneitä juttuja eikä kehyksissäkään ole vielä mitään. Päässä on kyllä tuhat ideaa mitä noihin laittaa, aika näyttää mihin lopulta päädyn.

Ainut kuva hyllyllä on minusta ja pikkusiskosta. Toiseen metalliseen kehykseen yritän löytää vastaavaa kuvaa itsestäni toisen pikkusiskoni kanssa.

Makuuhuoneen tärkein ostoslistalla oleva juttu olisi matto/matot. Nykyinen musta paperinarumatto on jo aika kulahtanut ja olisi vähintään vailla uutta kanttausta. Sängyn ympärille jäävät kapeat tilat kaipaisivat pieniä ehkä pörröisiä mattoja, mutta en voi sietää pieniä mattoja ja Dysonilla niiden imuroiminenkin on hommaa johon ei näillä hermoilla ryhdytä. Ison maton sijoittaminen suurimmaksi osaksi sängyn alle tuntuisi jotenkin tyhmältä sekin.

Myös sängynpääty on, jos nyt ei ihan hankinnassa, niin ainakin harkinnassa. Pitää tässä makustella minkä tyylisen tahdon ja ostanko vai teetänkö sen vai ehkä jopa tuunailen itse. Muutama reikäkin pitäisi makkarin seinästä paklata ja maalata ikkunaseinä ja ovi. Projektia piisaa siis vielä jatkossakin. 
Kiitos rakas iskä avusta jo tähänkin asti! <3

Mä oon ainakin ihan rakastunut uuteen makkariin ja täällä nukuttaakin niin hyvin! 
Mitäs te sanotte?


Kodin muutos jatkokertomuksen aiemmat osat löytyvät täältä: Kylpyhuone ja Eteinen.