Käydessäni viimeksi ravitsemusterapeutin juttusilla meillä oli puhetta, että tärkeimmät pyrkimykseni olisivat oikean ruuan syömisen lisäksi ruokailurytmin säännöllistäminen ja ruokailun rauhoittaminen Tähän yhtenä osana kuuluu se, että töissä ruokailujen välit eivät kasvaisi liian pitkiksi. Tarkoitus olisi syödä sekä ennen että jälkeen lounaan joku kunnollinen mielellään proteiinipitoinen välipala.

Näihin välipaloihin olen nyt yrittänytkin kiinnittää huomiota; olen miettinyt uusia kivoja välipaloja ja yrittänyt huolehtia myös niiden syömisestä. Olen nyt muutaman kerran ostanut töihin välipalaksi uusia rahkoja, Valion proteiinirahkaa sekä Arla Ingmanin Luonto + Välipalarahkaa. Nämä maistuivat ihan pelkiltäänkin ja sisältävät hyvin protskua.

Mutta kun keksin viipaloida päälle banaanin, se oli rakkautta!

Sama setti pakastemansikoilla lastattuna. Toimii myös!

Tutkinpa ja vertailimpa noiden ravintosisällötkin vertailun vuoksi.

Valio proteiinirahka, vanilja

Ainesosat
Pastöroitu rasvaton maito, sokeri, aromit (vanilja ja vanilliini), sakeuttamisaine (pektiini), vaniljapapu, happamuudensäätöaine(sitruunahappo) ja hapateRavintosisältö (100 g:ssa)
Energiaa350kJ
Energiaa (kcal)80kcal
Proteiinia11g
Hiilihydraatteja9,6g
josta laktoosia0g
josta sokereita9,6g
Rasvaa0,2g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja0,1g
Ravintokuituaalle 1g
Natriumia0g


Arla Ingman Luonto+ Välipalarahka, vanilja

Ainekset: 
Maitorahka (pastöroitu maito, hapate), vesi, pastöroitu kerma, vaniljauute, sokeri, maissitärkkelys, jauhettu vaniljatanko.

Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 375 kJ / 90 kcal
Proteiini: 8,5 g
Hiilihydraatti: 11 g
*josta laktoosi <1 g
Rasva: 1,5 g
Kalsium: 100 mg
Lisättyä sokeria: 7,0 g

Tykkään enemmän Valion rahkan mausta ja koostumuksesta, mutta sattui olemaan tuo Arlan vähän rasvaisempi herkku tarjouksessa niin ostin sitä viikonloppuna. Pointsit napsahtaa kyllä kummallekin tuosta oikean sokerin käytöstä. Olen yrittänyt vältellä nyt makeutusaineita ja light-tuotteita ja muuta keinotekoista ja testailen tämän vaikutusta mahaani.
Namps, tästä tuli uus herkku mulle, sopii sekä helpoksi välipalaksi että herkkunälkään!


Tuotetiedot Valio ja Arla Ingman