Sain eilen vihdoin päätökseen uusimman tuunausprojektini!

Keittiön taulut ennen muutosta.
Nämä taulut tulivat mukana edellisestä asunnostani ja jotenkin vaan päätyivät seinään vaikka olivatkin aivan väärän väriset tänne uuteen kotiin.

Sunnuntaina kun satoi ja ukkosti päätin ryhtyä toimeen. Kaapista löytyi taannoin porrasjakkaran tuunaukseen ostamaani Osmo puuvahaa. Siispä kehykset irti ja vahaamaan. Sen kummemmin en kehyksiä esikäsitellyt, koska hiominen olisi pitänyt mennä tekemään ulos. Päätin että vaha joko tarttukoon tai sitten ei.

Ekan kerroksen jälkeen punertava kuulsi vielä selvästi läpi. Usko meinasi jo loppua ja ajattelin että haen mustaa maalia.

Päätin kuitenkin jatkaa ja toisen ja kolmannen vahakerroksen jälkeen alkoi näyttää jo paremmalta.
Ja nytpä en muistakaan enää laitoinko vielä neljännen kerroksen... Konttailin lattialla niin monena päivänä että laskut sekosivat. Käy muuten jalkatreenistäkin tollanen muutamien päivien kyykkiminen lattialla, testatkaas vaikka!

Eilen sitten vihdoin sain kuvat takaisin paikalleen.

Ja taulut takaisin seinään.

Aikas kivat niistä tuli!

Tuo pikkuruinen Osmo-vaha on kyllä ollut hintansa väärti. Olen käsitellyt sillä kaksi porrasjakkaraa, keittiön pöydän ja tuolit, yhden lipaston etulevyt ja nyt nämä. Kaikki ovat vaatineet lukuisia kerroksia mutta pikku purkki (0,125l) on vasta puolessa. Täällä varmaan pikkuhiljaa kaikki muuttuu eebenpuun väriseksi :) Loistava tuote kerrassaan kun tälläinen tumpelo ja myöhäisherännäinen sisäinen askartelija-tuunailijakin on saanut vaikka mitä kivaa aikaiseksi.


Kyseessä on siis Osmo läpikuultava puuvaha, väri: Eebenpuu.

Mitäs sanotte, parempi ennen vai jälkeen?Värimallikuva ja lisätietoja: Osmocolor