Luin jokin aika sitten Jenniltä uudesta harrastuksesta, postcrossingsta. (Lieneekö tälle mitään suomenkielistä nimeä?)  
Postcrossingin idea (lyhennelmä Wikipediasta):

Postcrossing on kansainvälinen korttirinki, jonka perusideana on lähettää ja vastaanottaa postikorttejaPostcrossingin perusajatus on erittäin yksinkertainen. Se on hyvä tapa vaihtaa kuulumisia maailman maiden kanssa, mahdollisesti saada uusia tuttavia ja jopa terästää kielitaitoa. Portugalilainen Paulo Magalhães perusti kesällä 2005 kansainvälisen verkoston, johon kirjautuva käyttäjä saa halutessaan verkoston ylläpidolta sähköpostitse kenen tahansa postcrossingiin liittyneen katuosoitteen, mistä päin maailmaa tahansa. Osoitteen mukana tulee henkilökohtainen tunnistekoodi, joka kirjoitetaan lähetettävään postikorttiin. Tunnistekoodin (postcard-ID) avulla vastaanottaja kirjaa postikortin saapuneeksi postcrossing-järjestelmän verkkosivuille ja lähettäjän oma osoite siirtyy näin ollen postcrossaajien jakelulistalle, josta sitten ylläpito lähettää sen seuraavalle kortin lähettäjälle. Tällä tavoin varmistetaan, että lähettäjän pitäisi saada yhtä monta korttia kuin on lähettänytkin. Systeemin luvataan olevan turvallinen. Kukaan ei saa kaikkia osoitteita tietokannasta, koska voi olla vain 5 korttia kerrallaan travelling eli matkalla-tilassa. Palvelun käytön voi lopettaa koska tahansa. Kortteihin voi kirjoittaa mitä mieleen tulee, yleisiä aiheita ovat omasta maastaan kertominen, itsestään kertominen ym. yleinen jutustelu.


En ollut koskaan kuullutkaan tästä ja innostuin hirveästi ja rekisteröidyin mukaan samantien. Oon aina rakastanut postikortteja ja säilönyt kaikki saamani kortit niin kauan kuin jaksan muistaa. Joskus myös ostelen kauniita kortteja kun niitä osuu kohdalle. Tää postcrossing tuntui olevan niin mua varten! Nykyään ei juurikaan OIKEAA postia laatikosta tipahtele ja mikäs sen ihanempaa kuin saada postia jostain toiselta puolelta maailmaa ja saada pala ihan jotain toisenlaista elämää.

Profiileissaan ihmiset usein kertovat millaisista korteista he tykkäävät. Kierros korttikaupoissa oli mahaa kutkuttelevan jänskä kun etsin kullekin henkilölle sopivaa korttia lähetettäväksi. 

Tämä balettiaiheinen kortti lähti Saksaan ja olikin ensimmäinen eilen perille saapunut kortti. Kortin saaja oli tykännyt kovin kortista ja kiitteli vielä erillisellä viestilläkin. Täytynee käydä itsellekin tuo kortti ostamassa, onhan tuo ihana. Ajattelin mahdollisesti keräillä tulevaisuudessa saamistani korteista jonkinlaisen kollaasitaulun. Nyt vaan odotellaan kortteja saapuvaksi. Ihanaa!!!

Tämä viikko on ollut melkoisen uuvuttava. Töissä kesälomat rullaa, plus normi vapaapäivät ja näiden lisäksi jäljelle jäävistä työläisistä on puolet sairaslomalla. Sanotaanko näin että en muista enää miltä tuntuu istahtaa hetkeksi. Pää käy niin ylikierroksilla että työskentelin unissanikin. Tämän päivän kun vielä jaksaa painaa niin sitten saa huokasta hetkeksi ja nostaa käpälät kohti taivasta. Puuuuuh.