Muutama viikko sitten lähdin ex-tempore mukaan Ikean reissuun kummipoikani ja hänen perheensä kanssa. Olin etukäteen tiedostanut hyvin rahatilanteeni ja päättänyt kerrankin olla ostelematta mitään turhaa. Kierros alkoikin johtokouruilla, pattereilla ja muulla oikeasti tarpeellisella. Kierroksen päätyttyä huomasin kuitenkin jälleen välttämättä tarvinneeni aika paljon kaikkea. Tosi pahoilta ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin ja vahingot rajoittuivat yhteen (isoon) pussilliseen (tarpeellista) pikkutavaraa. Purkkeja työvälineille työpisteeseen, lävikkö keittöön kasvisten pesua varten, tuliaisiksi sairaalassa olevalle mummolle nallukka jne jne... Ja nämäkin vielä:


Pötkötyyny parvekkeelle kesäksi auringonottoa varten.


Työpisteeseen lisälaatikoita koristelugeeleille ja-hileille ja muille kynsikoristeille. Näitä olisi voinut ostaa reilusti enemmänkin.


Tekokasvit kylppäriin.


Pussilakanat ja verhot ehkä myös makkariin lisäverhoiksi. (Siis kuinka tarpeellista, ehkä lisäverhoiksi...)


Kulhoja ja kattilaritilä keittiöön. (Note to self: hommaa ens kerralla myös kaappi jossa noita kulhoja meinaat säilyttää)Leipävuoka, pannulappuja, mittasarja mökille, kakkuvälineitä ja "kakkupapereita". (Minkähänlaisen kakun neiti vehnätön, maidoton, munaton oli ajatellut leipoa?)

Ruokavaliosta tulikin mieleeni, että erikoisempia ruokavalioita noudattavat pysykööt kaukana Ikeasta, sielläpä olikin melkoisen hankalaa saada edes jotain syötävää päivän aikana. Onneksi nykyisin joka mutkassa on ABC jossa ihminen saa syödäkseen :)

Päivä olikin huippukiva!

Oletko sinä tehnyt yhtä tarpeellisia ostoksia viime aikoina?