23 helmikuuta 2016

80's mix tape a'la Tiia

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.10

Itse huomaan usein fiilisteleväni niitä nostalgisia biisejä nuoruudesta; Gunnareita, Metallicaa, Nirvanaa (joita muuten kuuntelen edelleen) ja tietenkin ysäripoppia, jota fanitan suuresti yhä edelleen. Mutta olettekos koskaan muistelleet niitä biisejä, joita kuuntelitte lastenlaulujen ja nuoruuden biisien välissä pikkuisina koululaisina? Nelliina postasi taannoin otsikolla 80's Viiala Mix Tape ja aloin itsekin miettiä että mitäs biisejä sitä silloin kasarilapsena kuuntelinkaan. Tuohon aikaan lapsuudessani 80-luvulla ei todellakaan tiedetty vielä CD-levyistä mitään, vaan musiikkia kuunneltiin isin ja äitin älppäreiltä ja harjoiteltiin nauhoittamista radiosta C-kaseteille. Varhaisimmat sekalaisia-kasettini ovat siis syntyneet jo 80-luvulla ja muistan yhä joitakin biisejä joita ne sisälsivät tai löytyivät porukoiden LP-levyiltä. Tässäpä tiukkaa kasaritykitystä:Lisäksi muistan kaseteiltani löytyneen ainakin Seppo Närhen Prinsessa 65 ja Juicen Marilyn (jonka lyriikoista ihmettelin että mikä ihme se jumpperi oikein on). Yksi ensimmäisistä omista kaseteistani oli naapurin tytön minulle kopioima Leevi and the Leavingsin Häntä koipien välissä, edelleen mielestäni yksi Leevin parhaista levyistä. Tokihan 80-luvulla alkoi myös Madonnan ja Kylie Minoguen musiikin kuunteleminen. Phil Collinsiakin fanittelin useamman kasetin verran. Oma kasettikokoelma löytyy multa itseasiassa varastosta vieläkin, en vaan raaski sitä hävittää tunnearvon vuoksi :)

Löytyykö samanikäisiä pikku musafaneja? Oliko meillä yhteisiä lemppareita vai mitä biisejä sinä kuuntelit? Vai edustatko ehkä ihan eri vuosikymmentä? ;)


10 kommenttia:

tunne tilat kirjoitti...

Phil Collinsin Just another day in paradise on vieläkin yksi mun korvamadoista, jota laulelen usein itsekseni =D En yhtään tajunnut, että se on noin vanha biisi. Tai että mä olisin niin vanha =D

Tuttujahan nuo kaikki on :)

Piiuli kirjoitti...

Kasarilapsi täälläkin :)
Mainitsemiesi lisäksi tykkäsin Dingosta jo tosi pienenä. Vanhempieni Dingo-fanitus ehkä auttoi asiaa. :D

Ira kirjoitti...

Aaaws! En kestä! Ihania biisejä! Vietin 4-kymppiset kasariteemalla ja hauskaa oli pukeutua ajan henkeen neonvärisiin ;)

Lady of The Mess kirjoitti...

Sen verran eri vuosikymmeniä olen, että Phil Collinsit ja Sam Brownit on tanssittu aikuisiällä - ja saatetaan tanssia vieläkin;)

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Oi, Sam Brownin Stop <3 Ja Sandra ja Samantha Fox... vitsi mitä muistoja. ;)

S - Beauty of Life kirjoitti...

Tää oli hauska! Tuo STOP on hyvä biisi :)

Tuija kirjoitti...

Meikäläisen teinimusaa, ja ah, aina vaan niin parasta kasaria. Itsellä alkoi Bon Jovin fanitus kasarilla ja jatkuu edelleen. Jooa 10v tyttö tykkää. Mennään yhdessä seuraavalle Suomen keikalle :)

Laura kirjoitti...

Voi ihana! Itse olen ehkä juuri sen kriittisen pari vuotta nuorempi, että meidän lapsuusmusaa on nimenoman tuo ysäridance ja alakoulun discoissa keinuttiin esimerkiksi Bon Jovin "Alwaysin" ja Elton Johnin "Can you feel the love tonightin" tahtiin.

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Dingo ja lambada oli kova juttu. Sitten tulikin raptori ja hausmylly...

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Tunne tilat: Tohon Just another day in paradise biisiin liittyy kyllä hauska muisto, kerron joskus :)

Piiuli: Joo Dingo oli kova kyllä kans, mä kuuntelin sitä kaverin luona älppäreiltä, mulla ei ollut omaa levyä :)

Ira: Kasaribileet kuulostaa niiiin kivalta. Pitäs itekin järkätä :)

Lady of the mess: Hih :)))

Irina: Joo niimpä!! :)

S: Niin on! :) *pistää heti soimaan*

Tuija: Joo Bon Jovi oli mulle sit seuraavaa vaihetta; Bon Jovin ja Scorpionsin kautta sitten Nirvanaan :) Pitää varmaan tehdä tuosta välivaiheestakin oma postaus.

Laura: Piti ihan googgeloida et minä vuonna Always on julkaistu ja se oli '94 (samoin ku Can you feel the love tonight). Mä olin sillon 9-luokalla :) Mun muistot noista saattaa olla vähän humalaisempia :P

Sanna: Joo! Raptori ja Hausmylly v.90 eteenpäin! Pakko tehdä tästä välivaiheestakin oma postaus. 90-luvun alku oli vielä eri juttu kuin loppu :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review