23 heinäkuuta 2013

Taika Stardust keittiössä

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 8.06
Postailin eilen juttua keittiön valmistuneesta pikkurempasta ja lupailinkin tarkempaa selontekoa keittiön maalauksesta ja tuon ihanaisen Stardust -seinän työstämisestä, joten tässäpä tulee! 

Ensin keittiön tyhjennys, jonka jälkeen isi tuli tasoittamaan ikkunan vierustan kulman koneella.
Kumpikaan meistä maalareista (minä ja äiti) ei ollut aiemmin käyttänyt Stardustia, joten ohjeet luettiin hyvinkin tarkkaan. Ensin seinät pestiin maalipesulla ja maalaushommiin ryhdyttiin seuraavana päivänä. Tumman ja vaalean seinän yhdyskulmat maalattiin ensin valkoiseksi. Maaleiksi valitsin hyväksi havaitut Tikkurilan Harmony sisustusmaalit. Pääty- ja kaappiseinien valkoiseksi maaliksi valikoitui Tikkurilan Paperi F497. Mustaksi Tikkurilan Keskiyö Y498. Jättämällä oikeaoppiset valorajat ja käyttämällä hyvää rajaajaa, saatiin mustan ja valkoisen rajoista tosi siistit. Mustan seinän päälle efektilasyyri Tikkurilan Taika Stardust hopean sävyssä.
Sitten telailtiin pari kerrosta mustaa ruskean päälle ja pari kerrosta vaati valkoinenkin, vaikka vain valkoisen sävy vaihtui. Tässä välissä maali sai jäädä kuivumaan ja lähdimme syömään.

Tauon (~2h) jälkeen seinä olikin kuivunut niin, että siihen sai laitettua efektilasyyrin päälle. Stardust näytti kyllä melkoisen hassulta kun purkin avasimme; ihan valkoista! Hopeisia hippusia siellä mukana näkyi kuitenkin, joten ei muuta kuin hommiin! Ohjeessakin kerrottiin, että maalin maitomaisuus häviää kyllä pinnan kuivuessa.


Halusin että efektiä tulee paljon ja että pinnasta tulee mahdollisimman rosoinen eikä liian siloteltu. Teimme efektiä vain yhden kerroksen, mutta paikoin tosiaan maalia oli reilustikin. Tähän 9m2 seinään Stardustia kului noin 1,5 litraa. Märkänä seinä näytti aika hurjalta, mutta sitä mukaan kun maali kuivui, unelmien seinä alkoi hahmottua!


Sanoisin, että Stardust-ensikertalaisiksi onnistuimme äipän kanssa aikas hyvin :) Maalaaminen ja varsinkin tuon efektin tekeminen oli tosi helppoa. Enemmän aikaa keittiössä kului ikkuna- ja kaappiseinien maalailuun ja piipertelyyn. Mustasta seinästä ja pinnasta tuli just sellainen, kuin mielessäni ja haaveissani olin kuvitellut sen olevan. Harmi vaan, ettei kameralla saa vangittua puoltakaan tuosta ihanuudesta ja eloisuudesta.

Kiitos avusta äiti ja isi, ja tietysti Tikkurilalle iso kiitos, että sain kokeilla tätä huippukivaa tuotetta! Mun keittiö sai kyllä todellisen ripauksen taikapölyä :)

Onko teille Stadust tuttu tuote? Heräsikö kysymyksiä?


*Taika Stardust-maali saatu kokeiltavaksi Tikkurilalta.*11 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Hieno! Ja voi ihanuutta toi vanha puhelin <3 <3 <3

Jenni kirjoitti...

Tulipa keittiöstä upea! <3 ihan huppu tuo tumma efektiseinä! Myös verho on tosi ihana, pitäisi vissiin itsekin saada ommeltua vastaava keittiöön, kun kangas on odottanut kaapissa jo monta kuukautta. : D

Meiltä löytyy Stardustia lastenhuoneen turkoosilta seinältä ja tykkään kanssa tosi paljon. :)

Mukavaa viikkoa!

Nina kirjoitti...

Vautsi, hyvältä näyttää :)

littleB kirjoitti...

Ansku: Kiitti :) Puhelimen on ennen muinoin omistanut VR, siinä lukee Valtion rautatiet :)

Jenni: Kiitos! :) Muistankin ihailleeni sitä teidän turkoosia seinää :) Ihanaista viikkoa sinnekin!

Nina: Kiitti! Tykkään itekin tosi paljon :)

Uutistoimisto Anselmi kirjoitti...

No tämä oli ihan uusi juttu ja kiva juttu olikin! Wau!

littleB kirjoitti...

Kiitti :) Voi kun olis sellaset vehkeet ja taito joilla vielä kuvaisin tuon yhtä hienona kuin mitä se livenä on :)

littleB kirjoitti...

Image♥ sorry, kämmäilin puhelimella ja poistin sun viestin... Mut kiitos, diggaan itekin :)

Henna - Pakkomielteitä. Minullako? kirjoitti...

Onpa tosiaan upeaa jälkeä! :)

littleB kirjoitti...

Kiitti Henna :) Siitä tuli kyllä just niin omannäköinen kuin olla ja voi :)

Piia kirjoitti...

Täälläkin on maalailtu lastenhuonetta. :) Vedettiin varsinaisten värikerrosten alle ensin pohjamaalia pari kerrosta peittämään kunnolla vanha väri. Tasainen lopputulos saatiin kyllä aikaiseksi.

Tuo stardust vaikuttaa kyllä kivalta, tiedä vaikka sitä päätyisi vielä meidänkin seiniin jossain kohtaa.. ;)

littleB kirjoitti...

Kattelinkin kuvia teidän uudesta lastenhuoneesta, hienolta näytti! Toi stardust on kyllä kiva :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review