Viikko sitten täällä saatiin valmiiksi koko keittiön ilmeen muuttanut pikkuremppa. Lopputuloksen kuvaaminen veikin vähän aikaa, koska kuvaaminen alkaa olla jo himppasen vaikeaa, sillä nimeltämainitsematon vuodenaika alkaa nähtävästi lähestyä ja vie valon kuvaajalta. Mutta ennen maalailua keittiö näytti siis tältä. 


Ja jälkeen kuvat näyttävät tältä:
Keittiössä maalattiin kaikki seinät. Entinen harmaaseen taittanut valkoinen vaihtui puhtaampaan valkoisen sävyyn, ja ruskea seinä sai ylleen mustan maalin sekä hopeisen Stardust -efektilasyyrin. Äitin ompelema verho ei ole enää ihan uusi, mutta muistelen että se on vallan jäänyt esittelemättä tätä isompaa muutosta odotellessa. Sekin näyttää nyt paremmalta vasten valkoisempaa seinää. Uudet tabletit olis myös hakusassa, kunhan vaan kivat tulee jostain eteen.Vähän uutta sälääkin on ilmestynyt keittiöön, kuten tuo vanha puhelin. Iskän luota sen nappasin mukaani.

Musta seinä onnistui just niinkuin ajattelinkin ja visioin mielessäni. Lasyyria telattiin seinään sikin sokin, paikoin reilustikin ja se sai jäädä paksultikin joihinkin kohtiin muodostaen valumajälkiä. Tuli tosi kiva, vähän rokkia ja rouheutta, täysin omannäköinen! Mahdotonhan tätä on saada kuvissa näyttämään niin hyvältä kuin miltä se oikeasti näyttää, ja tietysti valon osuessa erilailla pinta ja kuviot näyttää aina erilaiselta.

Rempan jälkeen siistin myös pöydät. Kahvinkeitinkin löysi tiensä kaapin perälle, mitäpä sitäkään muutenkin ahtaalla pöydällä pitämään, kun en kahvia ainakaan toistaiseksi edes juo.

Seinälle on mietinnässä joku hylly tai muu säilytysratkaisu vielä taulujen kaveriksi. Idea on siirretty päänsisäiseen hautomoon, saas nähdä keksinkö tuohon jotain. Ja perinteisestihän nämä muutostyöt uhkaavat vähän laajentua; nyt olisi saatava valokatkaisijat ja pistorasiatkin maalattua mustaksi, toisekseen ruokailuryhmä kaipaisi uutta vahaa pintaan, mietinkin että josko vahaisin nekin mustaksi... Ja äitihän meni vielä heittämään, että jos laittaisinkin korkeakiiltoiseksi mustaksi keittiön kaapitkin. JOOO! Nyt en niin pääse eroon siitä ajatuksesta, mutta haudutellaan sitä nyt kuitenkin vielä tässä lottovoittoa odotellessa...

Tässä vielä maalinsävyjen muutokset. Harmahtava Höyhen (F487) vaihtui valkoisempaan Paperi (F497) sävyyn ja ruskea L482 mustaan Y498 sävyyn. Ja mustan päällä siis Tikkurila Stardust hopea.

Keittiöjutut jatkuvat huomenna. Ajattelin kertoilla teille vielä vähän tarkemmin tuosta Stardust -seinästä ja sen työstämisestä.

Mä oon ainakin ihan lovena mun uuteen keittiöön, 
mitäs te sanotte?Postaus on toteutettu yhteistyössä Tikkurilan kanssa.