27 maaliskuuta 2013

Pienet ja paikalliset: Harjun Paperi

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.04
Juttusarja alkaa!
Aloin jo viime syksynä hauduttelemaan ideaa että esittelisin teille pieniä, ketjuihin kuulumattomia paikallisia yrityksiä joista tykkään ja joita haluan tuoda esille ja tukea omalla pienellä panoksellani. Jyväskylä on mielestäni pienyrittäjälle hankala kaupunki koska ihmiset liikkuvat laiskasti ydinkeskustasta ja kaikki palvelut on tupattu kauppakeskuksiin ja yhdelle pienelle kadunpätkälle. Nyt idea on vihdoin päästetty ulos ja aloitan juttusarjani esitellen omia lempparipaikkojani.
Nyt otetaan siis ensimmäinen askel pois Kompassilta!

Juttusarjan aloittajaksi halusin valita huikean pitkän historian omaavan Harjun Paperin. Oli kiva päästä tekemään juttua, kiitos!

Tällä hyvänmielen korttikaupalla onkin nimittäin melkoisen pitkä historia! Harjun Paperi on kuulunut Jyväskyläläiseen katukuvaan aina vuodesta 1954 asti. Nykyinen omistaja Anne Toikkanen on yrityksen neljäs omistaja ja hän on toiminut yrittäjänä liikkeessä seitsemän vuoden ajan.

Anne jakaa mielipiteeni yrittäjyydestä ja liikkeiden sijoittumisesta pienelle alueelle Jyväskylässä, mutta Harjun Paperia hän ei voisi kuvitella siirtävänsä mihinkään. Liike on toiminut koko historiansa ajan samalla paikalla ja liike on kuitenkin löydetty hyvin. Asiakkaita käy laidasta laitaan ja monet ovatkin asioineet puodissa jo monien vuosien ajan.

Ei ole paljon liioittelua sanoa että kortteja riittää silmän kantamattomiin! Näitä on varmasti tuhansia ja aikaa voisi kuluttaa loputtomasti toinen toistaan kivempien korttien ihailuun!Harjun Paperi on ennen kaikkea korttikauppa ja postikorttien ystävän todellinen aarreaitta, mutta valikoimaan kuuluu paljon muutakin. Persoonalliset postikortit ovat kuitenkin laajin ja tärkein tuoteryhmä. Valikoimiinsa Anne pyrkii valitsemaan pieniä sarjoja tekevien taiteilijoiden kortteja ja muutenkin markettivalikoimasta poikkeavia kortteja. Valikoimassa suositaan kotimaisuutta ja yksilöllisyyttä ja kortteja löytyy varmasti jokaiseen makuun ja kaikkiin elämänkaaren tilanteisiin. Pelkästään korttien toimittajia on useita kymmeniä. Harjun Paperi on myös postcrossaajien suosiossa laajan valikoimansa takia ja liikkeessä järjestetäänkin postcrossaajien kokoontumisia kuukausittain.

Sesongit näkyvät tietysti paitsi korteissa, mutta myös muissa kausituotteissa. Tällä hetkellä pääsiäinen oli valloittanut myymälän! Ihania koristeita, munasia, paperitauluja, pöytäkoristeita, namuja, hahmoja; kaikkea mitä kuvitella saattaa!

Valikoimaan kuuluu sesonkituotteiden lisäksi esimerkiksi karkkia, pahvipillejä, pelejä, koruja, kirjepaperia...
Arvatkaapa miten Mikko Mallikas ja Barbababa -tuotteet saivat minut kiljahtelemaan ihastuksesta! <3

Kiiltokuvia, julisteita, tarroja, paperinukkeja, lahjatavaroita...

Muistikirjoja, vihkoja, ja teippejä! Mitkä värit ja valikoimat!!
Mua ihan mahan pohjasta otti tuo ihanuuksien määrä, enkä varmasti edes vielä nähnyt kuin vasta osan liikkeen valikoimasta. Kuinka paljon ihanuuksia pieneen puotiin mahtuukaan!

Harjun Paperin yrittäjä Anne näkee postikortin aseman yhä erityisenä ja tulevaisuuden alalla positiivisena ja vilkkaana. Esimerkiksi sisustustrenditkin näkyvät korttikaupassa ja postikortteja käytetään nykyisin hyvin monipuolisesti ja kekseliäästi.

Iloinen Anne toivottaa kaikki blogini lukijat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan valikoimaan!

Tälläinen on siis minun lempparikorttikauppani. Aion jatkossakin ottaa muutaman ylimääräisen askeleen pois keskustan ytimestä ja reippailla hymyssä suin ostamaan korttini Harjun Paperista. Suloisessa myymälässä voisikin viettää aikaa vaikka kuinka kaikkia ihanuuksia tutkien ja ihastellen. Jo pelkästään puodin wanhan ajan tunnelma tempaa mukaansa nostalgisiin fiiliksiin! Käykäähän tekin tutustumassa jos täällä päin liikutte ja verkkokaupan kauttahan tietysti tuotteita voi myös tilata!

Ja pysykäähän kuulolla, myöhemmin tänään tulossa arvonta tähän liittyen!

Harjun Paperi
Yliopistonkatu 6 B
40100 Jyväskylä
p. +358400809433

Avoinna:
ma-pe 10-17.30
la 10-14.00

*Postaus on tehty yhteistyössä Harjun Paperin kanssa.*


15 kommenttia:

mehtäemäntä kirjoitti...

ihanan näkönen puoti pullollaan varmasti vaikka mitä ihanaa..

Maanvaiva kirjoitti...

Tämä on kyl todella hieno idea!! :)

Janet kirjoitti...

Oi ihana kauppa! Juuri tuollainen joka tuo lapsuuden mieleen. Mä keräilin kortteja ja mulla oli niitä ihan mieletön määrä. Oikea aarreaitta tuo :)

littleB kirjoitti...

mehtäemäntä: Siellä viihtyisi vaikka kuinka kauan! :)
Maanvaiva: Kiitti! Pieniä pitää tukea! :)

Janet: Aarreaitta todellakin!

Nöpsö kirjoitti...

Ihan mahtava idea ja hieno puoti. Pitääpi laittaa korvantaakse, kun tuo Jyväskylä osuu matkan varrelle mökille mennessä... :)

littleB kirjoitti...

Nonni, mahtavaa! :)

Helena kirjoitti...

KIITOS tästä! Oon asunut Jyväskylässä nyt yli kaksi vuotta, mutta en tiennyt noin ihanan näköisestä liikkeestä yhtään mitään, mikä vääryys! Suuntaan ehdottomasti seuraavan kerran korttiostoksille tuonne :)

littleB kirjoitti...

Ihan mahtavaa että huomasit nyt tämän! Liike on todellakin vierailun arvoinen! :)

KattiPaakari kirjoitti...

Onpas tosi kiva idea tämä postaus! Itsekin huomaa usein käyvänsä samoissa liikkeissä ydinkeskustassa ja harvoin poikkeaa sivummalle, mistä voisi löytää vaikka mitä kivoja uusia liikkeitä!

littleB kirjoitti...

Juuri näin! Valjastan itseni liikkumaan itseni enemmän pikkukaduilla ja tekemään löytöjä :)

klaara kirjoitti...

Voi, kaikkea ihanaa! Rakastan kortteja yli kaiken. Mukana arvonnassa

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän se Mikko Mallikas tosiaan on! Mallikkaassa on jotakin hirmusöpöä! Oma poika tosin kutsuu sitä kapinallisesti Mikko Pallikkaaksi. Kieltäisin tämänkaltaisen siivottoman ja riettaan kielenkäytön heti, jos ei se olisi itsestänikin ihan vähän hauskaa.

Kirpparikeiju

Heisi kirjoitti...

Mää en oo koskaan tuolla käynyt ja olen luullut sen olevan sellanen kauppa joka myy vaan paperia ja vihkoja :D Nimestä johtuen varmaan oon näin kuvitellu. En oo koskaan kuullut kenenkään siellä käyneen joten ei tullut tietoonkaan mitä siellä on. Mutta nyt kun tiiän millanen ihana kauppa se on niin sinne on ihan pakko suunnata, kun tarvitsee kortteja ostaa. Vitsi miten ihana kauppa! :) Tuota kyllä pitäisi enemmänkin mainostaa, että mitä sieltä todella voi ostaa.

Ihana idea nämä tälläiset postaukset. :)

littleB kirjoitti...

klaara: Viitsitkö kommentoida uudestaan sinne varsinaiseen arvontapostaukseen niin tulee varmasti sun arvat mukaan! :) Mä olen niin lahopää etten varmasti täältä niitä muista ottaa mukaan...

littleB kirjoitti...

Kirpparikeiju: Mikko Pallikas! :D :D Voi poikaa :D

Heisi: Ehdottomasti kannattaa visiteerata! Käynti on varmasti ikimuistoinen :)

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review