07 maaliskuuta 2013

DIY silmälasien puhdistusaine

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 7.04
Täällä ollaan edelleenkin flunssan kourissa. Olen yrittänyt nukkua ja lepäillä kaiken liikenevän ajan, mutta pientä näpertelyäkin tuli harrastettua yhtenä päivänä. Valmis silmälasien puhdistussuihke loppui ja tekaisin pulloon uuden seoksen. Välillä olen tehnyt puhdistusaineen myös ihan isoon suihkepulloon mutta tämä pikkuinen kulkee kätevämmin mukana ja pöydälläkin näyttää vähän siistimmältä kuin iso värikäs suihkepullo. Dymottelin pulloon uuden etiketinkin aikani kuluksi :)
Paljastan suuren salaisuuden; samaisella reseptillä valmistettua seosta on myös optikkoliikkeiden suihkepulloissa ;) Elikkäs ihan perus Fairya ja vettä! Näin pikkuiseen pullolliseen ihan puolikas tippa Fairya riittää, isoon suihkepulloon muutama tippa astianpesuainetta pullolliseen vettä. Jos Fairya holahtaa liikaa se tekee linssit vain likaisemmiksi ja jättää linssin pintaan harmaan kalvon joka ei lähde millään puhtaaksi. Tavallisen vihreän Fairyn olen todennut vuosien tutkimustyön tuloksena parhaaksi, miksei muitakin astianpesuaineita voi käyttää, en tosin suosittele aineita jotka sisältävät jotain käsiä hoitavia ja pehmentäviä aineita, lopputulos on vähän kuin laittaisi rasvaa linssien pintaan.

Kertauksena vielä silmälasien päivittäinen puhdistus:
1. Suihkautus puhdistusainetta (joko valmista tai omatekoista) linssien molemmille puolille. Jos linssit ovat selkeästi likaiset tai tahraiset voi puhdistusainetta kevyesti pyöritellä sormin linssin pinnalla.
(2. Huuhtelu veden alla jos haluat) 
3. Kuivaus pehmeällä nukkaamattomalla paperilla (esim.talouspaperi), myös aisat voi puhdistaa.
4. Loppupuhdistus mikrokuituliinalla.

Älä koskaan hankaa linssejä kuivana, ei paidan helmaan, ei edes mikrokuituliinaan. Pienikin katupölyn murunen naarmuttaa linssiä. Näin kevään tullen onkin muuten hyvä muistuttaa että tämä koskee myös aurinkolaseja; puhdistamalla linssit aina kostean kautta, saat arskoillesi huimasti lisää käyttöikää!

Näin paasasi entinen optikkoliikkeen täti. 
Kivaa päivää puhtain rillein!


11 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kiits vinkistä!

littleB kirjoitti...

Ollos hyvä! :)

IMAGE black and white kirjoitti...

Hyvä idis ja sopii muuten ihan jokaiseen purnukkaan... ;)

Hannele kirjoitti...

Fairy on parasta myös ikkunoiden pesuun, samalla tippa-annostelulla :)
Josta tulikin mieleen että ne ikkunat pitäis pestä :D

JuttaEmilia kirjoitti...

Miten mä en oo keksinyt tuota pikkupurkkia rillienpesunesteelle. Kuinka kätevää. Rusinana pullassa DYMO. Ah, vielä niin nättiäkin siis. Toteutan tämän heti tänään. KIITOS JA KUMARRUS VINKISTÄ!

Sofia kirjoitti...

Aivan mahtava purkki!! :)

littleB kirjoitti...

Image: Totta! :)

Hannele: Joo, niin on, mä kans käytän! :) Ja todellakin joo, huomaa kun aurinko paistaa et eräs hommaa odottaa :D

JuttaEmilia: Hihih :) Ollos hyvä :)

Sofia: Ton Dymon kans ajoittain vähän karkaa mopo :D

Heisi kirjoitti...

Hyvä vinkki kyllä tämä. En ookkaan tullu aatelleeks, että liian paljon pesuainetta jotenkin rasvais linssit. Oon aatellu, että enemmän on parempi. :D Mutta onkin siis aivan toisin.

littleB kirjoitti...

Joo aina astianpesuaine laimennettuna, suoraan jos vetäsee linssille Fairya niin on kyllä sellanen kelmu linssin pinnalla ettei niillä nää mitään :)

Anonyymi kirjoitti...

– yksi osa isopropyylialkoholia (saa apteekeista)
– yksi osa vettä
– tippa nestemäistä astianpesuainetta (fairy)

Ohje siis muuten sama mutta lisättynä isopropyylialkoholilla. Miltä tällainen kuulostaa? Vinkin löysin täältä: http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/ei-enaa-likaisia-linsseja-nain-helposti-teet-silmalasien-puhdistusnesteen-itse/4422840

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Anonyymi: Hyvältähän tuokin kuulostaa, mutta fairy riittää kyllä päivittäiseen puhdistukseen, ja on käsillekin armeliaampi kuin alkoholi. Samoin fairy sopii useimmille kehysmateriaaleille, kaikki alkoholit ei.

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review