05 tammikuuta 2013

Kolme hyvää syytä haluta

Lähettänyt Tiia / Littlebigthings klo 16.35

Olen viime vuonna miettinyt paljon omaa ostokäyttäytymistäni. Teen tällä hetkellä töitä tarvittaessa kutsuttavana ja kesken on kaksi opiskelua. Etenkin lukio-opiskelu syö paljon rahaa ja mistäänhän tälläiseen omaehtoiseen opiskeluun ei tukea saa. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että työtuntien määrästä riippuen rahat on tosi tiukilla välillä, eikä varaa oikeastaan mihinkään ylimääräiseen olisi. Kuitenkin himoitsen tavaraa, kaikkea ihanaa, söpöä ja kivaa tavaraa. Mitä enemmän nään kuvia jostain kivasta jutusta tai kuulen hehkutusta jostain tuotteesta, sitä enemmän mun on pakko saada se. Inspiroidun ja innostun niin etten nahoissani pysy, pää pursuaa ideoita!
Pienikin ostos voi tuoda tosi hyvän mielen, enkä siksi halua asettaa itselleni mitään ehdotonta ostelukieltoa ja tiedänkin, että ehdoton ostokielto saisi mut vaan ahdistumaan ja haluamaan entistä enemmän kaikkea. Järkevämpäähän on kuitenkin ostaa alesta esimerkiksi kesää varten pikkujuttuja, kuin ostaa sitten kesällä tarvitsemansa normaalihinnalla. Joskus kuitenkin omatunto kolkuttelee osteluista, joten päätin että tänä vuonna alan kiinnittää entistä tarkemmin huomiota ostoksiini. Enemmän pohdintaa kuin impulssiostoksia, miettimisaikaa ennen ostopäätöstä ja varmistaa itselleni oikeat syyt ostaa jokin tavara. Voisin miettiä aina vaikkapa kolme hyvää syytä ostaa jotain. Pelkkä ihanuus tai halpa hinta eivät ole enää hyväksyttäviä syitä. Saas nähdä miten tytön käy!


Eilen jouduin tekemään myös pari muutakin ratkaisua rahatilanteeni helpottamiseksi. Ensin lopetin Cosmon tilaukseni. Cosmo on tullut mulle koko sen ajan kuin lehti on ilmestynyt Suomessa, eli kai vuodesta 2001. Varmaan on ihan sanomattakin selvää että olin aavistuksen kasvanut yli tuosta lehdestä, ja en sitä aikoihin ole edes lukenut. Kestotilauksesta oli vaan tullut tapa enkä koskaan ole saanut aikaiseksi perua lehteä. Nyt sekin on tehty. Hyvästi Cosmo, meillä oli hetkemme :/


Merkittävän säästön vuoksi jouduin laittamaan myös kevään ajaksi katkolle rakkaan balettiharrastukseni. Oikeasti olen itkenyt tätä päätöstä muutaman päivän, välillä katunutkin päätöstäni, niin surkealta tämä tuntuu. Ensi syksynä aion kuitenkin jatkaa, oli tilanne mikä tahansa. Nyt on vaan ajateltava järkevästi. Koulussa tulee olemaan tosi rankka kevät, ja työt siihen päälle. Edes yhden illan hengähdys viikossa tulee varmasti ihan tarpeeseen. On kehiteltävä muuta liikuntaa tilalle ja tanssittava ja venyteltävä kotona. Ahdistaa niin että sydämeen sattuu, mutta vaihtoehtoja ei nyt ole. Toukokuuhun kun selviää niin sitten helpottaa, jos ei rahallisesti niin ainakin koulun suhteen. Jos saan suunnitelman mukaan tehtyä kursseja, niin keväällä olisi jo lähes puolet lukion kursseista käytynä. Ensi vuosi tuleekin olemaan siis paljon iisimpi :)

Eletään vasta vuoden viidettä päivää ja melkoista vuoristorataa on jo nämäkin päivät olleet. Vuoden ensimmäisenä päivänä lähipiiriin tuli taas huonoja uutisia syövän muodossa ja usko parempaan tulevaan vuoteen meinaa olla koetuksella jo heti alkuunsa. Itse olen käsi tulehtuneena ja paketoituna, tulehdus keuhkoissa antibiottikuurilla ja migreenin kourissa. Tuntuu kyllä että vähän kivemminkin olisi voinut tämän vuoden aloittaa, mutta näillä mennään mitä on annettu. Ei muuta ku eteenpäin, sano mummo lumessa! Kyllä kuulkaas tästä vielä noustaan!


Kuvat we <3 it

12 kommenttia:

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Täällä on myös joutunut pohtimaan taloustilannetta eikä siihen kyllä aina niin kivuttomia ratkaisuja ole. Tsemppiä!

littleB kirjoitti...

Niimpä. Sen taidon kun oppisi, että laittaa vaakakuppiin asiat ja ymmärtää mikä on järkevää, eikä vaan hinkuisi aina jonkun asian perään "siks ku mä haluuuuun" :)
Tsempit sinnekin! Kyllä kaikki aina järjestyy, tavalla tai toisella :)

~LOVE~ kirjoitti...

Mä kanssa mietin monesti miksi sitä haluu ja haluu ja haluu vaan koko ajan?? Vaikka järki sanoo, ettei tarvitse.

Zemii sulle ja hyviä muutoksia olet jo tehnyt. Joskus täytyy vaikeita päätöksiä tehdä, mutta onneksi ne eivät ole lopullisia. (--> balettisi ).

-S-

littleB kirjoitti...

Niin mäkin yritän ajatella, että syksyllä sitten tanssi jatkuu. Tanssikoulun rehtori kertoikin jo mahdollisuudesta syksyllä tehdä työtä opistolle lukukausimaksun vastineeksi. Helpottaa hitosti jo tuokin tieto, että syksyllä tilanne ei tule olemaan ainakaan ihan näin toivoton :)

Jen kirjoitti...

Minusta tuntuu, että aika monella on näin alkuvuodesta kukkaron nyörit kiristetty syystä tai toisesta. Minulla myös. Onhan se hyvä toisinaan vähän miettiä omia kulutustottumuksia. Välillä kun tuntuu, että tyttöjä ja naisia oikein painostetaan kuluttamaan. Se on kyllä harmi, jos joutuu luopumaan rakkaasta harrastuksesta, vaikka se olisikin vain väliaikaista.

Harmillista kuulla, että alkuvuotesi on alkanut näin ikävissä merkeissä. Toivotaan, että kaikki p*ska on satanut niskaasi nyt alkuvuodesta ja tästä eteenpäin sujuukin sitten paremmissa merkeissä. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle :)

littleB kirjoitti...

Pakko se on niin ajatella, ei tästä muuten mitään tuu :) Kiitos ihana ja kivaa viikonlopun jatkoa sinnekin <3

Pepper kirjoitti...

Voi sinua, ei tosiaan mikään huikea alku vuodelle...Vakavat, kurjat uutiset vievät mielen aina matalaksi, mutta entistä alempana ollaan kun ne otetaan vastaan silloin kun omakin terveys reistailee ja on kurja olo. Kovasti jaksutsemppejä lähetän <3
Tunnistan tuon osteluvimman...Mä en voi sanoa käyväni paljon shoppaamassa, mutta sit kun menen niin tulee ostettua helposti yli sen mihin ois varaa. Pikkujuttuihin kyllä kanssa menee aina eikä ne niin tuiki tarpeellisiakaan ole...Niin, ja ruokakauppaan mä saan aivan liikaa kulumaan rahaa. Toi kuulostaa järkevältä miettiä niitä kolmea hyvää syytä ennen kuin löytää itsensä kassajonosta :) Kurjaa että rakkaasta harrastuksesta joudut tinkimään, kun ne on oikeesti niitä elämänlaatuun vaikuttavia juttuja ja vastapainoa opiskelulle. No, mutta asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella!

littleB kirjoitti...

Kiitos ihana <3

Joo, tuo ruokakauppa on mullakin yks mihin menee aivan liikaa rahaa. Varsinkin töissä syöminen niin, ettei ole eväitä mukana! Tääkin on yks asia mihin mun pitää kyllä ihan todenteolla kiinnittää huomiota!

Mutta kyllä kaikki järjestyy, pakko siihen on uskoa :)

Sannis kirjoitti...

Voi apua, koita nyt parantua ja saada käsi kuntoon. Jos vaikka jonkun pienen jutun ostaisit..ihan vaan piristykseksi ;)

littleB kirjoitti...

Käsi näyttää tällä hetkellä vähän kuin siinä olisi joku lihansyöjäbakteeri, hyi hitto! Ja melkoisen tarttuvaa sorttia näyttäis olevan kun naamaakin olen onnistunut ropeltamaan...
Mulla on illalla Partylite-kutsut, jospa sieltä jonkun pienenpienen ostoksen tekisin ;)

Pinkki työhuone kirjoitti...

Shoppailumania on kyllä tuttua täälläkin päässä. Siis tiätkö kun välillä tulee sellaisia kausia, että tekisi mieli ostaa kaikki mitä näkee. Vähän sama kuin välillä tekisi mieli syödä kaikki mitä näkee. :D

Voi höh sentään, ettei vuosi ole alkanut oikein hyvissä merkeissä! :( Itse ajattelen, että kaikella on tarkoituksensa, vaikka ei sitä tarkoitusta voi hyvällä tahdollakaan kaikista kipeimmässä hetkessä ymmärtää. Minkä ihmeen takia sitä "joku" haluaa meidän vahvistuvan ikävien asioiden kautta, kun ihan tarpeeksi on jo tyhmää tapahtunut... Kunpa olisi se kristallipallo josta näkisi mitä hyvää vielä itse kullekin on tarkoitettu! Niitä päiviä odottaessa! :) Hurjasti tsemppiä!!!! *Halaus* <3

littleB kirjoitti...

Kiitos ihana <3

Lähetä kommentti

Kommentteja! Kiitos nam! :)

 

Littlebigthings Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review