Vihdoin se on valmis, vuosia suunniteltu ja odotettu ja nyt vihdoin unelmasta todeksi muuttunut täydellinen itsetehty sängynpääty! Pidemmittä puheitta kerron kuinka se syntyi:

Iskältä sattui löytymään jemmoistaan korkeudeltaan juuri kokoinen pala filmivaneria. Levyä leikattiin hieman, jotta leveydestä tuli 170cm, eli 10cm sänkyä leveämpi. Alareunan kulmista leikattiin noin 20cm levyiset palat pois, jotta levy ei näkyisi sängyn reunoilta. Meillä on leveät jalkalistat, joten sängynpäätylevyn taustalle kiinnitettiin rimaa, jotta levy pysyy tukevasti suorassa seinää vasten, eikä heilu nojatessa.

Pehmusteeksi päätyyn ostin Jyskistä ihan tavallisen 7cm paksuisen vaahtomuovipatjan. Patjasta otettiin päälliskangas pois.

Vaahtomuovista leikkasin sahalaitaisella leipäveitsellä oikeankokoisen palan. Koko päätyä ei siis päällystetty, vain yläosa joka tulee näkyviin. Minulla pehmusteen korkeus määräytyi niin, että pehmuste alkaa jenkkisängyn ylimmän patjan yläreunasta, eli paksu petari tukee päätyä pehmusteen kohdalta.


Sängynpääty päällystettiin mustalla keinonahalla. Nahka nidottiin nurinpäin päädyn etupuolelle pehmusteen alarajaan, jolloin kun nahka käännettiin ylös, pehmuste jää ikäänkuin taskuun eikä niittejä jää ulospäin näkyviin.

Sitten vaan nahka taustapuolelle kiinni siististi. Niitatessa nahkaa on hyvä olla apuri katsomassa ettei etupuolelle jää ryppyjä, ja nahka tulee tarpeeksi tiukkaan kiinni. Äitin kanssa niitatessa koimme helpoimmaksi niitata pystyasennossa, toisen pitäessä päätyä pystyssä.

Sitten olikin valmista! Muutaman tunnin homma ja kokonaiskustannukset n.55€. Patja Jyskistä 30€ ja netistä tilattu keinonahka postikuluineen n.25€.

Sitten vaan pääty paikalleen! Jämäkkä paksu filmivaneri pysyy hyvin pystyssä eikä heilu tai kaadu. Sen verran joudun jälkikäteen vielä hommiin, että maalaan mustaksi levyn rumat, vaaleat reunat jotka kuitenkin näkyvät vähän sivulta katsottuna, mutta tuo nyt ei ole homma eikä mikään.Olen ihan toooosi ihastunut tähän! 
Korkeus on passeli niin, että päätyyn voi hyvin nojata vaikkapa sängyssä lueskellessa. Ulkoiselta olemukseltaankin pääty on juuri sitä mitä halusin ja toivoin. Pääty on jämäkkä ja massiivinen, ja nahka on hyvin aidonnäköistä ja -tuntuista. Koko makkarin ilme muuttui kyllä päädyn myötä, aivan kuin olisi kokonaan uusi sänkykin! Tähän sitten miettimään petauksia, nyt olisikin etsinnässä isohkot petaustyynyt, vinkkejä saa antaa mistä sellaiset löytäisin!

Voihhh, se on täydellinen ♥ 

Mitäs sanotte? Kannattiko tätä odottaa useampi vuosi? :)