Rakastin pienenä Uppo-Nallea! Kirjoja luettiin mulle unisaduksi ties kuinka moneen kertaan ja juonenkäänteet ja hassut runot viihdyttivät mua kerta toisensa jälkeen aina yhtä paljon. Kainalossa unikaverina köllötteli tietenkin Uppis pehmolelu.

Nyt kun minulla on pikkuinen kummityttö, ajattelin että haluan tutustuttaa hänetkin Uppiksen vetiseen maailmaan. Kun tyttö on vielä pikkuruinen, on minulla hyvää aikaa haalia Uppiskirjat tänne meille, jossa voidaan sitten pimun kanssa niitä lukea jahka hän on vähän vanhempi. Ekat ostokseni olen tehnyt huutonetistä ja tori.fistä. Iskän luota pitäisi löytyä jostain omat lapsuuden kirjani; Uppo-Nallen talviturkki, Uppo-Nalle ja setä Tonton sekä Uppo-Nalle ja Nukku-Ukko. Aion hankkia ainakin 90-luvulle asti ilmestyneet Uppiskirjat. Kokoelmanihan on ihan hyvällä alulla jos vaan omat tärkeät kirjani ovat tallessa :) Toinen kirjasuosikkini oli Pupu Tupuna, täytynee niitäkin ostaa.

Mä olen oiva heppu.
On selässäni reppu
ja repun alla peppu.
Oi, oiva olen heppu.

Nyt hätää ole eipä
kun repussa on leipä
ja leivän päällä muna
on oikein paistettuna.

Jo ilo nousee tukkaan:
teepullon pistin sukkaan.
Se temppu maksoi vaivan,
tee lämmintä on aivan.

Oi, oiva olen heppu,
on vierelläni reppu
ja jäätiköllä peppu,
mä olen kelpo heppu.

-Uppo-Nalle-

Kuuluiko Uppis sinun lapsuuteesi, vai kenen seikkailuissa sinä olit mukana?