Hurraa! Eipä kestänyt kauaa kun vihdoin saan nämä Dubain kuvat eetteriin! Kuvia läpikäydessä tuli ihan hillitön ikävä tuonne takaisin ja uutta reissua onkin ihan pakko alkaa suunnittelemaan. Järkkäriä en reissuun jaksanut roudata mukana, ja hyvä niin, välillä kun tuntui puhelimenkin esiinkaivaminen liian työläältä. Tyydyin vain ihastelemaan monttu auki kaikkea ympärilläni.

Tätä paikkaa on kyllä mahdottoman vaikea kuvailla lyhyesti, josko osaan ollenkaan. Välillä olo tuolla tuntui ihan epätodelliselta ja unenomaiselta. Sanoinkin äitille että välillä tuntuu kuin olisi jossain elokuvassa tai elokuvan lavasteissa. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä, isoa ja hienoa.

Dubaissa yhdistyi kyllä täydellisesti se mitä lomalta juuri nyt hainkin. Ihania siistejä rantoja ja aurinkoa ja ihan vieressä upea kaupunki pilvenpiirtäjineen ja mielettömine ostoskeskuksineen. Lämpötilat viikon aikana olivat kutakuinkin 24-27˚c välillä, vaikkakaan lämpömittaria ei taidettu nähdä missään koko viikon aikana. Ostoskeskukset olivat hyvin ilmastoituja ja niissä oli vilpoista shoppailla.

Rannoista kävimme Dubai open beachilla, joka oli siis ilmainen ranta sekä pienen pääsymaksun Beach Parkissa, joka oli puistomaisempi ranta-alue jonka yhteydessä oli puistoja, leikkipuistoja ja grillauspaikkoja. Kivoja rantoja molemmat. Taksi maksoi hotelliltamme rannalle viitisentoista dirhamia, eli kolmisen euroa. Taksilla kulkeminen tässä pitkien välimatkojen kaupungissa olikin tosi helppoa ja edullista.Viikko, se vain on ihan liian lyhyt aika kaiken suunnitellun näkemiseen ja kokemiseen. Me mentiin lomafiiliksissä ihan mutu-tuntumalla ilman sen kummempia suunnitelmia ja aikatauluja. Rentoutumista, aurinkoa, shoppailua ja hyvää ruokaa, mitäpä sitä ihminen paljon muuta voi lomaltaan toivoakaan. Muutamana päivänä ostimme metrokortit joilla sai päivän aikana suhata rajattomasti. Metro kulkee pääosin maan päällä ja sieltäkin näki aika paljon kaupunkia.


Kaikki oli hillittömän kokoista, kaupunkia halkovat tietkin niin monikaistaisia ettei laskemaan pysty :) Kaupunki on levittäytynyt noin 30km alueelle! Näky oli uskomaton lentokoneesta nähtynä kun kaupunki vaan jatkui ja jatkui ja jatkui... Ja koko ajan rakennetaan lisää.

Maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, Dubai Mallissa liikkeitä on jäätävät 1200. Jos tuli syötyä herkkuja niin tuli kyllä liikuttuakin, näissä ostosparatiiseissa nimittäin. Note to self: Ensi kerralla lenkkarit mukaan!Ostoskeskuksista löytyy kaikkea mitä kuvitella saattaa, mukaan lukien laskettelurinteitä, luisteluratoja ja akvaario. Ja tietenkin valtava määrä ihania liikkeitä <3 Tammikuussahan Dubaissa vietettiin Shopping festivalia, jolloin kaikissa liikkeissä oli mahtavia alennuksia ja liikkeet ja ostoskeskukset olivat auki yömyöhään. Arvatkaapa miten tarjoushaukka pystyi pysymään housuissaan kun joka putiikin ikkunassa roikkui -50%-75% alekyltit!?Maailman korkein rakennus Burj Khalifa kohoaa 828 metrin korkeuteen! Sen juurella on Dubai Fountain, suihkulähde jonka ohjelmanumeroa kävimme myös katsomassa.

Eräänä iltana hurautimme metrolla Dubai Marinaan. Ehdottomasti kokemuksen ja käymisen arvoinen paikka. Upeiden pilvenpiirtäjien juurella rannassa kiemurtelee kävelykatu, joka on täynnä toinen toistaan ihanempia ravintoloita terasseineen. Oli ihana istua pitkän kaavan mukaan syömässä ja ihailla ohi lipuvia laivoja. Tuossa ravintolassa herkuttelinkin ehkä matkan parhaalla herkulla, aivan taivaallisella banaanipirtelöllä <3

Kaupungin kultturaaliseen antiin ehdimme ehkä paneutua sitten ensi reissulla. Tarkoituksenamme kyllä oli käväistä kulta- ja kangassoukeilla ja matkustaa joen yli vesitaksilla, abralla, mutta ei vaan viikossa pystynyt venymään kaikkeen. Mutta kuten sanottu, tuonne menen varmasti uudestaankin. Olin erittäin tyytyväinen kaikkeen. Dubai on tosi kansainvälinen paikka, yllätyinkin, että paikallisia on kaupungissa vain 20%. Tykkäsin tosi paljon tästä kansainvälisestä meiningistä :)

 Dubaissa oli kaikkialla siistiä, puhdasta, ei kännisiä turisteja eikä missään mitään muitakaan häiriöitä. Ostoskeskustenkin yleisissä vessoissa oli siivoojat koko ajan paikalla! Maassa ei näy roskia ja esimerkiksi metron sisäänkäyntien ikkunalasejakin pestiin yötäpäivää. Tunsimme olomme turvallisiksi, jopa kulkiessamme jalkaisin pikkukatuja tai matkustaessamme metrolla yöaikaan.
Tunsin syvää inhoa saapuessani Jyväskylän keskustaan tupakantumppien, rään ja liman keskelle. Puuuuh!
Mulle Dubai oli kyllä juuri sitä mitä olin kuvitellut ja vielä paljon enemmän. Upea matka, ikimuistoinen kokemus, olen myyty.

Ruokakuvia tuli reissussa otettua jonkun verran, joten jatkankin reissutarinointia vielä ruokajutuilla. Saatampa vilauttaa vähän myös mitä ostoksia reissusta tuli tehtyä :)

Onko Dubai tuttu paikka? Tai heräsikö halu päästä tutustumaan?
Minä rakastuin <3