Muistatteko nähneenne viime syksynä BB-talossa hauskat Selättimet, joilla asukkaat treenasivat? Minä muistan, ja siitä asti olenkin halunnut kokeilla miten Selätin toimisi. Nyt siihen tarjoutui mahdollisuus yhteistyön merkeissä, joten ei muuta kuin ruotoa kierteelle!

Selätin on siis pyörivä muovinen laite, jonka sisällä teräslaakerit kiertävät kahdella kiskolla tasaisesti. Pyörivän alustan päällä voi tehdä erilaisia yksinkertaisia liikkeitä, jotka edistävät lihaskuntoa ja kasvattavat peruskuntoa. Selätin muunmuassa:
- auttaa korjaamaan ryhtiä, vahvistaa selkä- ja vatsalihaksia, parantaa tasapainoa ja koordinaatiota
- ennaltaehkäisee selkävaivoja
- on tehokas väline myös lantionpohjanlihasten harjoittamiseen
- tehokas apu myös painonhallintaan

Minä kutsuin ystäväiseni naapurista treenailemaan Selättimellä ja neitihän pyöritteli menemään kuin vanha tekijä. Hikikin hommassa kuulemma tuli!

Itse pyrin treenailemaan Selättimellä ohjeen mukaisesti joka päivä aamuin illoin viitisen minuuttia. Kaltaiselleni kiireiselle stressierkille se viisi minuuttia on ihan hyvä mitta treenille. Oma isoin ongelmani selän kanssahan on juurikin tuo selän kiertoliike ja sen liikeradan nopea ja totaalinen jäykistyminen. Oijoi miten kiva onkaan päästä seuraavan kerran kiropraktikolle näyttämään selkää, joka ei olekaan yhtä pahassa jamassa kuin yleensä, mahtaa herra kiropraktikko hämmästyä! :)

Selän hyvinvointi on ainakin minulla asioita, joihin tulee kiinnitettyä aivan liian vähän huomiota, varsinkin kun kaikenmaailman sukurasitteita selkäongelmien puolesta on olemassa. Vaivojen ja ongelmien ennaltaehkäisy olisikin minulle ensisijaisen tärkeää, ja ehdottomasti panostus tulevaisuuden hyvinvointiini. Liikkumiseni onkin muuten todella pohjalukemissa tällä hetkellä, koulupäivät istun kovalla penkillä ja työpäivät seison jalkojen päällä. Olenkin aikas ylpeä siitä, että olen saanut tehtyä yhden pienen hyvän teon selkäni hyväksi, eikä tuo jenkkakahvojenkaan pienentyminen siinä sivussa haittaa yhtään! :)

Kattavasti lisätietoa, treeniohjeita ja videoita löydät Selättimen omilta sivuilta. Sivustolta voit myös tilata Selättimen, tämähän on muuten aivan loistava lahjaidea pukinkonttiinkin! Kannattaa pysyä kuulolla myös huomenna, sillä silloin sinullakin on mahdollisuus voittaa oma Selätin.

Miten sinä pidät huolta selkäsi hyvinvoinnista?*Yhteistyössä Wellmen Oy, Selätin*