Oijoi, eilen yhtäkkiä mieleeni tuli pullamössö, tuo lapsuuden herkku! Erikoisherkkua saikin aina vaan mummon luona, en muista että koskaan kotona sitä olisi tarjoiltu. Mummo laittoi isoon mukiin palasia pehmoisesta tuoksuvasta pitkopullasta ja päälle paljon maitoa. Omnomnom!

Kuva: Valio

Iskipä ihan hirmuinen pullahimo! Olen ollut gluteenittomalla maaliskuusta alkaen, ja sen jälkeen syödyt leivonnaiset mahtuvat kyllä yhden käden sormiin. Toisaalta ihan hyväkin siis että olen päässyt eroon jokapäiväisistä pullista ja kekseistä, liekö tämän lisääntynyt karkkihimo sitten kompensaatiota siitä? Mutta ajatus korvapuustista on kyllä tosi houkutteleva. Lämmin kanelinen puusti ja lasi kylmää maitoa, voiko olla mitään parempaa?

Kaupan valmiiden pullien ulkonäkö ja etenkin hinta saa kuitenkin jättämään pullerot hyllyyn. Metsästänkin siis gluteenittomia pullaohjeita ja muita vinkkejä gluteenittomaan leivontaan! Gluteeniton leivonta kuulostaa melkoiselta salatieteeltä, ja siksi mietinkin uskallanko heikkoine hermoineni edes ryhtyä kokeilemaan... Oletko onnistunut leipomaan maistuvaa gluteenitonta pullaa? Miten?Pullanhimo lienee vienyt mut eilen todella herkkään tilaan vai onkohan hormoonit jotenkin epäjärjestyksessä. Pillitin kuin vauva katsellessani Vain elämää- jaksoa! Varsinkin Ilkka Alangon versio Maaritin Neito ja ylioppilas biisistä avasi hanat oikein toden teolla. Aivan ihana biisi! Pukkaa kyyneltä silmänurkkaan tätä kirjoittaessakin. Tilanne vaatii pullaa!