Aina silloin tällöin mulle tulee ruokavalion ulkopuolisia houkutuksia. Kuten vaikka pizzerian ohi kävellessä ne tuoksut saavat kaipaamaan pizzaa. Perjantain kunniaksi päätin tekaista lemppariani, karppipitsaa omana gluteenittomana muunnoksena. Alkuperäinen ohje löytyy tästä.
Näin syntyy gluteeniton karppipitsa
Tämän pitsan teko on ihan superhelppoa eikä käsiäkään tarvitse työntää taikinaan!
Aineet sekoitetaan kulhossa ja lusikoidaan pellille. Pohja uuniin 10 minuutiksi. Tässä välissä ei välttämättä kannata lähteä käymään vähän facebookissa kuten eräs kokki läksi...
Pohjan esipaistamisen jälkeen täytteet päälle ja takaisin uuniin.
Minulla oli eilen täytteenä tonnikalaa, kinkkua ja oliiveja.
Ja sitten vaan herkuttelemaan! Namps! :P
Onko karppipitsan resepti entuudestaan tuttu? Mitäs tykkäätte, tai tekisikö mieli kokeilla?
Mukavata lauantaita! :)
Täytyy kyllä joskus kokeilla, näyttää hyvältä :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti! On hyvää niin alkuperäisellä ohjeella kuin tällä gluteenittomallakin :)
VastaaPoistaMeilläkin tehtiin eilen pizzaa! Ohje myöhemmin! Pitää pistää ylös tämä gluteeniton ohje, voi joskus tarvitakin. :)
VastaaPoistaKannattaa testata myös alkuperäistä ohjetta, ei uskoisi että niin vähäkalorinen on niiiin hyvä :)
VastaaPoistaMä en ole koskaan kokeillut näitä karppipitsajuttuja. Jotenkin olen ajatellut että pizza on pizza sillä siisti. Ei niinkään että toi pohja ei olisi hyvä vaan pizza on jotenkin mun mielessä epäterveellinen ruoka vaikka eihän se edes oikeasti itse tehtynä ole :D Enkä ole siis pizzaa syönyt ehkä 100:n vuoteen lukuunottamatta yhtä pizzaa nyt kesällä Roomassa mutta se hyväksyttäköön sallittuna poikkeuksena :D Eikä itseasiassa edes tee mieli kyseistä ruokaa.
VastaaPoistaTosin nyt bongasin yhden karpin pizzapohjaohjeen yhdestä Italialaista ruokaa käsittelevästä blogista ja se ohje on Italiassa kuultu ihan Italialaisilta itseltään. Saattaisin uskaltaa testata sitä. Ja jotenkin nää sun kuvatkin sai mut kallistumaan pizzasunnuntain puolelle :D
Hihih, ei muuta ku pitsa uuniin! :)
VastaaPoistaTän karppipitsan teko on kyllä kokemuksenakin mielenkiintoinen, kun näkee että siitä lusikalla levitettävästä vellistä tuleekin ihan supermaukas pohja :)
Nyt kyllä alko tekemään mieli pizzaa ja ihan ite tekemään sellasta. :) Mun enää harvoin tekee mieli pizzerian pizzaa vaan yleensä haluun aina sitä ite tehtyä. Onneks avomies on samoilla linjoilla. :)
VastaaPoistaJoo, ite tulee täälläkin enemmän tehtyä. Pizzerian gluteeniton pizza ei nimittäin oo mistään kotosin :/
VastaaPoistaTosi hyvän näköstä pitsaa <3
VastaaPoistaJa myös makuista, namm namm! :)
VastaaPoista