Jo viime kesänä sain vision siitä, miltä haluan parvekkeeni näyttävän. Koska kotona värit ovat rauhallisia ja hillittyjä, parvekkeella voi olla väriä! Haaveena on sellainen rento Peppi Pitkätossumainen fiilis. Pikkuhiljaa tätä rakentelen ja tuunailen löytöjäni. Tämä kun ei oikein kaupasta ostamalla toteudu, vaan etsien ja tuunaillen sopivia juttuja kunhan niitä eteen tulee.

Eka etappi oli tietenkin parvekkeen kuuraus siitepölystä ja talven moskista tuossa jokunen aika sitten. Voi miten ihana tunne onkaan kun parveke on siisti ja siellä voi tassutella paljain varpain! Pätkäisin ylipitkäksi venähtäneet orvokit maljakkoon yhdeksi päiväksi ilahduttamaan. Viime kesänä rakentelemani kasvin kiipeilyteline pääsi muuten käyttöön tänäkin vuonna.


Sitten löytyi söpönen räsymatto. Pöydältä ehti jo kaunis kellokukka kuolla kupsahtamaan. Saas nähdä saisiko vielä aikaiseksi jonkun kesäkukkasen tuohon hommata. Kirkkaanpunainen mummopelargonia olis niin ihana. Ei taida vaan mun hellässä huomassa kasvien elinikä olla kovin pitkä...


Mummon varastosta pikkuinen lypsyjakkara. Samalla reissulla löytyi toinenkin jakkara, mutta se odottelee vielä tuunausta iskän pajalla. Viime syksyisen kuivahtaneen hopealangan jätin koriinsa kun oli niin siististi kuivunut. Ei niin kesäinen, mutta jotenkin söpö.

Ikean värikäs tyynykin passaa tänne vallan mainiosti. Kyllä kelpaa nyt tuolla istuskella auringossa. Etsinnässä olisi vielä joku kiva värikäs torkkupeitto tuonne, voisi sitten ilmojen kylmettyäkin vielä istua lueskelemassa. Parvekeprojekti on siis hieman edennyt, mutta jatkuu vielä!

Millaisia juttuja teidän parvekkeilla/terasseilla on tänä kesänä?