Pääsin viime viikolla yhteistyön merkeissä kokeilemaan palvelua, jota olen halunnut jo pitkään kokeilla. Kävin nimittäin tapaamassa ravintoterapeuttia. Olenkin jonkun verran kertonut täällä bloginkin puolella vaikeista vatsaongelmistani, joita on tutkittu jo pitkään, mutta minkäänlaista apua oireisiini ja olooni en ole saanut viidentoista vuoden aikana. Tutkimuksia on tehty suunnasta jos toisesta ja erilaisia ruokavalioita on tullut kokeiltua pal-jon. Aina tuloksetta.

Istuin pöydän ääreen Saaravitan yrittäjä Päivi Päivisen kanssa juttelemaan ruokavaliostani. Olin täytellyt etukäteen esitietolomakkeita, joissa kartoitettiin erilaisia oireita ja jo diagnosoituja sairauksiani. Esitiedoista laskettu pistemäärä oli hurja ja kertoi kyllä samaa kertomaa kuin oma olotila ja fiiliskin. Kaiken maailman kokeilujen, ostosten, yritysten, erehdysten ja takapakkien jälkeen olen itse ihan hemmetin väsynyt niin henkisesti kuin fyysisestikin tähän tilanteeseen. Maha turpoaa kuin paraskin raskausmaha, mitä tahansa sinne laittaakin, olen aina väsynyt kuin pystyyn nostettu ruumis ja verensokerit heittelevät. Ruokavalio on tosi yksipuolinen ja saan ihan liian vähän proteiinia ja rasvoja sekä muitakin tärkeitä aineita. Nämä asiat pitäisi saada reilaan ihan ekana. Parin tunnin tapaamisen aikana ideoimme mitä konkreettisesti uuteen ruokavaliooni tulee kuulumaan, mitä voisin syödä aamupalaksi, mitä lounaaksi töissä, mitä välipalana jne. Koin tosi hyödyllisenä sen, että kädestä pitäen sain opin siitä, paljonko proteiinia tarvitsen päivässä ja miten ja mistä sen saan koostettua. Loistavaa!


Uusi ruokavalioni on vähän paleohenkinen höystettynä maitotuotteilla. Joitain oppejani karppaamisesta ja juttadieetistäkin pääsen hyödyntämään. Viljat eivät kuulu lainkaan uuteen ruokavaliooni, koska niistä selvästi saan oireita. Ei kikkailua, vaan helppoutta; paljon proteiinia, vain vähän tai ei lainkaan riisiä ja perunaa. Oliiviöljyä lisätään muutama ruokalusikallinen päivän ruokaan. Paljon vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Sokeria ja hiilihappojuomia pitäisi välttää. Proteiinin riittävä saanti varmasti tulee auttamaan myös makeanhimon hillintään. Päivi koosti minulle lisäksi listan lisäravinteista, joita minun olisi hyvä kokeilla. Sain sähköpostiini vielä myöhemmin lisäksi aimo pinon herkullisia reseptejäkin kokeiltavaksi ja tietysti ruoka- ja lisäravinnesuunnitelmat paperilla.

Tämä ammattilaisen luona käynti ja sieltä saadut ohjeet ja neuvot kyllä antoivat ihan uudenlaista potkua oman ruokavalion muutokseen ja monipuolistamiseen. Malttamattomana olen odotellut tilipäivää, että pääsen kokoamaan jääkaappiin vähän uudenlaista sisältöä! Pikkuhiljaa kohti muutosta...

Diplomiravintoneuvoja, ravintoterapeutti Päivi on pitkän linjan terveydenhuollon ammattilainen ja on perustanut yrityksensä Saaravitan keväällä 2011 elinikäisen siemenen kasvettua haluksi jakaa tietoa ja apua ravinnon mahdollisuuksista terveysongelmissa ja niiden ennaltaehkäisyssä.

SAARAVITA on palvelu sinulle, jos ongelmasi on esim.

*väsymys/uupumus
*uniongelmat
*mahan ja/tai suoliston toimintaongelmat
*ylipaino
*diabetes
*masennus
*atopia, allergiat, astma
*ylivilkkaus
*lapsettomuus
*vaihdevuosioireet
*fibromyalgia
*kohonnut verenpaine ja kolesteroli
TAI sinulla on monenlaisia oireita, joihin ei ole löytynyt syytä

Ravintoterapeutti Päivi korostaa ongelmiin puuttumista hyvissä ajoin, sillä mitä aikaisemmin muutos tehdään, sen helpompaa se on. Kenenkään ei pitäisi jäädä ongelmineen yksin, Päivi kehottaakin siis rohkeasti ottamaan yhteyttä ja pyytämään apua ajoissa!

Valitse ruokasi ennenkuin ruoka syö sinut!

Minä olin kyllä hurjan tyytyväinen käyntiini, sain kerrankin ihan konkreettisia ohjeita ja neuvoja ja tuntui siltä, että oireitani ja minua ylipäänsä kuunneltiin ja ymmärrettiin eikä vähätelty. Iso kiitos ja kumarrus Päiville! Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä Päiviin, jos kaipaat apua ongelmiisi. Yhteystiedot löytyvät Saaravitan nettisivuilta.


Onko sinulla kokemusta ravintoterapeutin (tai muun ammattilaisen) vastaanotolla käynnistä? Entä löytyykö muita vatsavaivoista pitkään kärsineitä? Mistä olette saaneet avun, vai oletteko?*Postaus on toteutettu yhteistyössä Saaravitan kanssa. Esittelytekstejä lainattu Saaravitan nettisivuilta.*

Kuvat We<3it