Viikko sitten tein kokeilevan muutoksen ruokavaliooni. Päivittäinen leivän puputus loppui ja yritän vähentää muutenkin viljojen syöntiä. Mulle käy aina vähän niin, että kun leivän makuun pääsee niin helposti sitten alkaa pullat, keksit ja muutkin herkut hiipiä päivittäiseen ruokavalioon. Maha on nyt ollut parempi ilman viljoja ja turvotus huomattavasti vähäisempää. Hautajaisissa lauantaina tosin söin vähän täytekakkua ja lusikkaleipiä, enkä aiokaan mitään itseltäni kokonaan kieltääkään. Ruista maha ei ole kestänyt vuosikausiin enää ollenkaan, mutta kaippa se pitäisi vaan hyväksyä että vehnä kuuluu kanssa kiellettyihin. Mutta toivottavasti nyt vaan ymmärtäisin itsekin, että voin paremmin kun en viljaa syö.


Nyt aamupalaksi olen syönyt "leivän päällisiä"; kinkkua, juustoa, kurkkua, tomaattia ja pähkinöitä. Joinakin päivinä myös kananmunaa ja metwurstia. Ja tietenkin rakkausmehuani, Valion Viisi hedelmää -mehua. Tämä aamupala pitää nälän loitolla kyllä huomattavasti kauemmin kuin leipä, saatika puuro.Mutta ei tässä vielä kaikki! Myös kahvi on toistaiseksi poistunut ruokavaliostani. Tuleepahan nyt samaan syssyyn kokeiltua miten kahvittomuus vaikuttaa aamuiseen närästykseen, huonoon oloon ja turvotukseen. Ja kyllähän tuo tuntuu vaikuttaneen! Sen jälkeen kun olen lopettanut tupakanpolton ajatus jollekin koukuttumisesta tuntuu häijyltä ja siksi kahviaddiktiostakin pitää aina ajoittain räpistellä eroon. Muutamana aamuna olen kofeiinitablettia ottanut avuksi, ja muutamana aamuna on vähän päätä särkenyt, muuten kahvittomuus on sujunut oikein mainiosti.

Että tälläistä irtautumista on täällä harrastettu. Nyt taidankin olla sitten kehittämässä läheistä suhdetta migreeniläkkeisiin. Täällä ollaan nimittäin kolmatta päivää aivan jäätävän migreenin kourissa. Tällä hetkellä särky on (hetkeksi?) poissa mutta koko lihaksisto aivan kuin hyytelöä enkä pysty seisomaan tai kävelemään kuin tukea pitäen, näkökentästä puuttuu ajoittain osia ja niska on niin jumissa että pää ei käänny mihinkään. Täytyy varmaan vaihtaa blogin nimeksi kohta Littlebigillness jos ei tämä sairastelukierre lopu kohta. 
Oi terve päivä, sinua odotan!

Mutta kertokaas, mitä teidän arkiaamupalaan kuuluu? Ja syöttekö vapaapäivinä/viikonloppuina erilaista aamupalaa?