Joulun hiimailin menemään mitä ihanimmassa asussa. Epäsymmetrinen neulemekko, mustat leggarit ja pörröiset sukat. Mekko on maailman ihanin, lämmin ja pehmeä eikä ollenkaan kutittava vaikka siinä onkin osa villaa. Mahtui massuun ruokaa kun ei ollut kiristäviä vaatteita ahdistamassa :) Matkojen ajaksi vetäisin päälle toppahousut ja kunnon lämpimän takin. Kerrankin ei palellut hautuumaalla!Päivän kiertelyjen (mummon, papan ja tätini luona) jälkeen illalla rauhoituimme iskän luokse syömään ja avaamaan kuusen alle ilmestyneitä paketteja. Huima määrä lahjoja!


Jälkkärikakku olikin mulle ihan uusi tuttavuus. Sanoinkin maisteltuani, että tässä kakussa yhdistyy niin joulutortut, piparit kuin maustekakkukin. Kakku oli siis jouluisista aineksista koottu täytekakku. Kiva jännä ja erilainen jouluherkku!


Pelasimme yömyöhään muuttuvaa labyrinttia. Kuinkahan kauan (25 vuottako herran jestas!!)  lienee tuo peli ollut mulla ja silti aina sen esiinkaivaminen on yhtä hauskaa :) Pelikavereilla juttua riitti sen verran aikaiseen aamuun saakka että mun siirryttyä sänkyyn nukkuminen aavistuksen vaikeutui...


Aamulla huoneestani kaivautuikin esiin tälläinen aavistuksen väsynyt peikko...
Voi apua antakee anteeks nää kuvat, mut oli pakko :D


Joulupäivänä suuntasimme iskän luota siskon luokse jossa söimme maailman herkullisimman, ei jouluisen aterian, joka kyllä ansaitsee ihan oman postauksensa myöhemmin. Illalla matkasimme äitin luo, jossa odotteli vähän erilainen joulupuu uuden pakettikasan kanssa! Ooooh!


Pakettien sisällöstäkin on kerrottava erikseen, niin kivoja ylläreitä nimittäin sain!


Kuten äitin virkkaamia koreja...


 Ja sitten taas vähän syötiin...
Äiti oli keksinyt tekaista nuo mahtavat mätileivät, niin herkkua!!


Jälkkäri oli mun toivomus; kermakaramelli-karpaloherkku MouMou:n ohjeen mukaan. Neiti on itse keksinyt tämän ihanaisen herkun. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!Joulun ehdoton hurmuri oli kuitenkin Gigolo.
(Sen sijaan Gigon lahjaksi saamat Sonninsudit eivät ihan osuneet hajunsa puolesta meidän muiden makuun saati ruokapöydän läheisyydessä nautittavaksi ja saattoi hiukan yököttää kun Sonninsutia rouskuttanut karvanaama tuli pussailemaankin...)


Tapaninpäivä valkeni ihanana ja aurinkoisena. Illalla olikin aika pakata kassit ja suunnata takaisin kotiin. Minä olisin voinut jatkaa haalarissa makoilua ja joulusta nauttimista vaikka hamaan tappiin, mutta työt kutsuivat jo eilen. Joulu tuntui ihan liian lyhyeltä! Kotona jouluilu kuitenkin jatkuu vielä, aion ihailla kuusta ja pallukoita ainakin loppiaiseen asti! 

Joko teillä on joulu pakattu laatikkoon?