Olen vieläkin aivan taivaissa tästä siististä kodista ja siitä helpotuksen tunteesta kun siivous-, remppailu- ja asennusurakka on viimein ohi! Mullahan oli siis täällä käynnissä kunnon suursiivousprojekti joka kesti lähes kolme viikkoa. Kartoittelin samalla asunnon tulevia remppakohteita ja mitä haluaisin mihinkin huoneeseen vielä korjata tai ostaa. Jonkun verran uuttakin tuli ostettua ja paljon on vielä suunnitteillakin.

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee kylpyhuone, joka näytti ennen tältä.
Kirjoittelinkin aiemmin kylppäriasioista esitellessäni mahtavan kenkäkaappi kylpyhuoneen säilytysratkaisuna ideani täällä. Jumppaava ukko-suihkuverho on kulkenut mukanani kodeissani varmaan ainakin vuodesta 1997 asti. Siitä luopuminen olikin vaikein pala koko urakassa.

Ja nyt kylppärissä näyttää tältä. Aika pienillä jutuilla syntyi melkoisen erinäköinen tila.

Herra jumppaava ukko sai väistyä ja melkein itku silmässä hänet survoin roskapussiin. Onneksi kuitenkin tuo uusi musta suihkuverho oli ihan nappiostos. Jos en tykkäisi siitä näin paljon kaivaisin varmasti ukkoverhon roskasäkistä...

Nyt on valaistuskin kunnossa. Entisen kärähtäneen (Kyllä vaan, toinen puoli entisestä valaisimesta oli kärähtänyt oikosulusta ja sulanut...) tilalla on uusi kunnolla valaiseva valaisin. Näkee taas vanha nainen meikata.

Ihan pari kirosanaa tuli tuonkin asennuksen aikana sanottua kun entisen asukkaan teettämän kylppärirempan seurauksena lampun paikka oli laitettu vinoon suhteessa altaaseen ja peiliin. Ja toki varmuudeksi oli rei'itetty laattoihin ihan kunnon kokoinen aukko, joten nyt uusi valaisin oli asennettava vinoon että tuo peittyi ja johdot riittivät. Aavistuksen häiritsee mutta eipä ollut muita vaihtoehtoja.

Lampun reuna siis peilin reunan kohdalla. Murrr...Kylppäriin ei tullut ostettua kuin valaisin ja suihkuverho! Näin pienillä jutuilla tosiaan kylppärin ilme koheni. Toki tuollakin tapahtui paljon mikä ei kuvissa näy; seinien ja lattioiden pesu, laatikoiden siivous, hanojen kiillotus, pesukoneen nukkasihdin puhdistus (YÄK!), pölytkin on pyyhitty joka hemmetin shampooputelista jne. Periaatteena kun oli että kävin koko asunnon läpi, joka pinnan ja nurkan, kaapin, laatikon ja nippelin jonka voi pyyhkiä ja siivota olen puhdistanut. Nyt vaan lottoa vetämään että joku kaunis päivä saan tehtyä tuon kylppärirempankin vielä!

Huomenna lisää huoneita!

Mitäs sanotte kylppäristä?