Keittiö ei tässä projektissa kokenut juuri lainkaan muutosta muuten kuin kaappien ja muun siivouksen muodossa, mutta esitellään nyt sekin. Reilu 5 vuotta sitten ostettuani tämän asunnon tein vain "puolikkaan keittiörempan". Keittiö on peräisin 70-luvulta jolloin kaapistot asennettiin 10 senttiä nykyistä alemmaksi. Liesi oli kuitenkin vaihdettu 2000-luvulla jolloin se nökötti tyhmän näköisesti korkeammalla kuin pöytätasot. Lisäksi astianpesukone oli asennettu järjettömään paikkaan uunin viereen ja putket vedetty sokkelin ulkopinnalle. Tuolloin muuttaessani siis vaihdoin vaan keittiön alakaapit jotta nämä typeryydet saatiin korjattua ja järkyttävät siniset välitilan laatat vaihdettua. Aikomuksena on vaihtaa yläkaapitkin kunhan joskus rahatilanne sen sallii. Suunnitelmissa on laittaa korkeakiiltoiset valkoiset kaapit nykyisten valkoisten tilalle ja mahdollisesti jotenkin järkeistää noita kaappeja ja niiden sijoittelua.


Alakaappien nykyiseen korkeuteen nostaminenhan aiheutti sen, että välitila on toistaiseksi 10 senttiä normaalia matalampi. Laattoja on jemmassa onneksi sen verran että yläkaappien nostaminen oikeaan korkeuteen onnistuu myöhemminkin. Täytyykin kaivella jostain teillekin nähtäväksi kuvia tästä asunnosta ajalta kun tämän ostin, melkoinen ero on kyllä kun näitä kuvia itsekin katselee! Huoneiden seinien väritkin olivat keltaista, sinistä, punaista, mintunvihreää... Ai kamala :/


Nykyiset ovet ovat ihan kohtuukuntoiset mutta hirveän näköiset koukeroisine kahvoineen. 70-lukulaisuuden vuoksihan yksikään ovi ei myöskään ole standardikokoinen joten tuleva remontti tulee käsittämään myös runkojen vaihdon.


Muutaman vuoden takainen tuunailuni. Perus koivunvärinen porrasjakkara sai pintaansa Osmo vahaa. (Sävy: eebenpuu) Myös ruokapöytä ja tuolit samoin kuin ikkunaseinän taulut on käsitelty samalla sävyllä. Tässä huomaa selvästi miten alkuperäinen värisävy vaikuttaa lopputulokseen.


Tulevassa remontissa mietintään tulee myös se, jatkanko pöytätasoa/kaappeja joko ikkunaseinälle tai tummanruskealle seinälle. Ruskealle seinälle saisi alakaappejakin hyvin. Ruokapöydän voi sitten kääntää ikkunan eteen.


Olen miettinyt tuohon sisääntuloon jotain senkkiä tai sivupöytää johon esillä olevia tavaroita, purkkeja ja muuta saisi. Kivaa ja järkevän mallista vaan ei ole mistään löytynyt. Liekkö oliskin sitten järkevämpi tehdä siihen ihan kaapistoa niin saisi oikeeta pöytätilaa jossa mahtuisi vaikka leipomaan :)

Uusi kasvi täällä on!
Osaiskohan kukaan sanoa mikä tämä on ja miten sitä hoidetaan?

Kaappi- ja säilytystilaa täällä kyllä kipeästi kaivattaisiin lisää. Inhoan kun tavaraa on pöydillä!

Vannoin että tavaroiden säilytys lieden päällä loppuu, niin lähellä täällä männä viikolla oli tulipalo kun nektariinit muovirasioineen iloisesti paistuivat keraamisella tasolla levyn mentyä vahingossa päälle. Säästyin kuitenkin lieden vaihdolta, kiitos neuvokkaan iskän!

Irinalta napattu ihana vinkki suodatinpusseille! Kiitos vaan kivasta ideasta :)

Sitten olisikin huusholli myllerryksen jälkeen yhtä esittelyä vaille valmis. Enää esittelemättä on olohuone! 
Kodin siivous- ja muutosprojektin ensimmäiset valmiina esitellyt huoneet löytyvät täältä: